Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Imaginaţia elevului mic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Imaginaţia unui copil este de cele mai multe ori spontană. Interferând cu viaţa intelectuală şi emoţională ea combină şi recombină experienţele acumulate creând experienţe noi.

Calitatea creaţiei este influenţată direct de calitatea prelucrării informaţiei.

Acţiunile de creaţie organizate (desen - în diferite tehnici, colaj - cu materiale variate, muzică, jocurile de construcţie etc.) reprezintă un bun teren de exprimare a imaginaţiei şi stimulează fantezia.

Imaginaţia reproductivă este solicitată permanent în procesul înţelegerii şi al învăţării, mai ales în trecerea de la particular la general. Ea ajută ca schemele, tabelele şi simbolurile să nu rămână fără semnificaţie.

Imaginaţia creatoare implică şcolarul efectiv. Produsele fanteziei sale îl încântă, chiar dacă de multe ori sunt doar parţial reuşite. Jocul incită imaginaţia creatoare. Copilul îşi improvizează o căruţă dintr-un scaun răsturnat, o undiţă dintr-un băţ, o poşetă dintr-o cutie, face un tort sau un castel de nisip etc.

Imaginaţia influenţează personalitatea. Uneori capacitatea de creaţie este foarte activă, chiar şi atunci când gustul estetic este încă neformat sau capacitatea de execuţie este încă limitată.

Spontaneitatea şi originalitatea imaginaţiei sunt îngrădite mai mult în perioadă şcolară decât în cea preşcolară. Şcoală impune rigori, limite, reguli, cere raţionamente, justificări, gândire logică ...

Activitatea creatoare întreţinută de aptitudini reprezintă creativitatea specifică. Pe lângă această există şi o creativitate nespecifică care antrenează imaginaţia în acţiuni inedite.

Imaginaţia creatoare este mai puţin controlată critic decât cea reproductivă, de aceea reprezintă de multe ori o aventură spirituală.

Este indicat ca imaginaţia să nu fie opresată în mod brutal. Chiar dacă uneori copilul dă impresia că-şi construieşte o altă lume, este important să cunoaştem părerea lui, explicaţiile pe care le oferă. Retezarea bruscă poate inhibă imaginaţia, poate degeneră în frustrări şi neadaptări.

Acceptarea fără limite poate avea şi ea riscul ei, poate duce la pierderea contactului cu realitatea. De aceea, că în orice domeniu, trebuie echilibru, răbdare şi tact.

Imaginaţia este un dar psihic şi trebuie să sprijine eficient procesul de învăţare şi întreaga dezvoltare a personalităţii copilului.

Să medităm puţin la cuvintele lui Albert Einstein „Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată, imaginaţia înconjoară lumea.”

 

www.problemele-copilului-meu.ro  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imaginaţia elevului mic.
 Vizualizări articol: 9016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imaginaţia elevului mic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei