Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Ponta şi-a asumat Justiţia, noi am fi avut obligaţia să respectăm standardele

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că premierul şi-a asumat în şedinţa USL responsabilitatea pentru domeniul Justiţiei, iar dacă liberalii păstrau ministerul, ar fi păstrat standardele şi exigenţele privind procurorii, însă PNL nu a dorit o criză "majoră, fatală în USL.

"Menţinându-ne fiecare poziţia pe care o cunoaşteţi deja, care nu s-a schimbat, în legătură cu tema numirilor pentru procurori şi, implicit, cu ministerul Justiţiei, am decis următoarele: tema justiţiei din acest moment este una care rămâne în responsabilitatea exclusivă a domnului Ponta şi a partidului pe care îl conduce, probabil mai departe şi a domnului Băsescu, în funcţie de înţelegerile care s-au făcut sau nu s-au făcut. PNL este în situaţia de a se asocia la această combinaţie, şi nu o face, de a crea o criză majoră, fatală în USL, şi nu o face, şi în aceste condiţii în mod firesc asumând totala răspundere pentru ceea ce urmează să se întâmple în justiţie, premierul şi PSD au asumat acest minister", a declarat Antonescu, la finalul şedinţei USL.

Liderul PNL a precizat că a refuzat schimbul de ministere întrucât miza guvernării pentru liberali nu este numărul de ministere pe care îl deţin sau "segmentul din bugetul public" pe care îl gestionează, ci "coerenţa, consecvenţa şi loialitatea faţă de programul de guvernare şi faţă de angajamentele luate cu alegătorii".

"Cred că era obligaţia noastră să găsim prin intermediul ministrului Justiţiei, cu respectarea tuturor criteriilor, exigenţelor şi standardelor interne şi internaţionale doi oameni în legătură cu care să nu existe discuţii, suspiciuni de partizanat politic sau trecut de partizanat politic evident aşa cum e cazul domnului Morar sau doamnei Kovesi. Premierul a optat pentru altă soluţie şi din acest moment responsabilitatea e a domniei sale", a mai susţinut Antonescu.

Liderul PNL a fost întrebat de ce liberalii nu au dorit să obţină o compensaţie în urma preluării de către PSD a ministerului Justiţiei.

"Nu totul se negociază şi nu totul se compensează, nu suntem la putere ca să ne batem cu hălci din buget. Suntem la putere ca să schimbăm o ţară, suntem la putere ca să facem dreptate, suntem la putere ca să nu ne mai fie ruşine de noi. Ori posibilitatea de a nu-ţi fi ruşine de tine e mult mai preţiosă decât orice minister, decât toate ministerele la un loc", a susţinut Antonescu.

El a mai afirmat că în urma şedinţei USL s-a rezolvat o chestiune "funcţională" legată de ministerul Justiţiei, după ce premierul a susţinut în discuţiile purtate la Senat că "doreşte foarte tare să meargă înainte în felul acesta".

"Am spus că suntem gata să ne asumăm în continuare acest minister. Dacă premierul doreşte să-şi asume, şi-a dorit şi ne-a spus acest lucru, noi aveam două variante: să rupem acest guvern sau să mergem în această formulă – aşa am gândit-o eu. Nu-mi permit să rup nici acest Guvern, nici USL, nu din cauză că PNL nu ar putea trăi şi în opoziţie. PNL e un partid care a stat mai mult în opoziţie şi care a crescut de fiecare dată mai mult în opoziţie, PNL nu e un partid care să moară dacă nu e la guvernare (...) Îmi doresc să facem tot ceea ce trebuie făcut pentru că nu ne putem juca atâta vreme cât se pot găsi formule de felul acesta cu milioane de oameni care ne-au dat votul", a mai afirmat liderul PNL.

De asemenea, Antonescu a subliniat că dacă PNL îşi asuma ministerul Justiţiei, ministrul desemnat ar fi retras propunerile de procurori făcute de Victor Ponta. El a clarificat că acesta a fost contextul în care premierul a dorit să-şi asume responsabilitatea pentru portofoliul Justiţiei.

El a precizat faptul că gestul de a nu solicita un minister în schimbul Justiţiei nu afectează egalitatea şi paritatea în USL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Ponta şi-a asumat Justiţia, noi am fi avut obligaţia să respectăm standardele.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 18 voturi
Antonescu: Ponta şi-a asumat Justiţia, noi am fi avut obligaţia să respectăm standardele4.8518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Efectul razelor gamma asupra anemonelor lui Ponta trimis de
( 4 apr 2013, 11:11:36
E o seara linistita.Victor Ponta sta la birou si cugetul lui zburda liber in farmecul serii.Se gandeste la cariera lui politica,la faptul ca la o varsta frageda a ajuns prim ministru.In mintea lui scanteiaza flashback-uri.
*Inscaunarea lui Ungureanu(vita kobe) ca prim ministru.De la opozitie nu era nimeni.Deodata apare Victor Ponta si incepe un discurs eclatant si epatant.Ti-l ia pe Ungureanu,ii face soclul,ii lustruieste pantofii,il ridica in olimpul zeilor politicii.Crin Antonescu ramane cu ochii mari inundati de uimire.
*Alegerile parlamentare.USL are 60% si in parlament 70% .Toata lumea e fericita.Victor Ponta:vreau si UDMR la guvernare..Crin Antonescu ramane cu ochii mari inundati de uimire.
1.1  RE: Efectul razelor gamma asupra anemonelor lui Ponta trimis de
( 4 apr 2013, 16:50:38
E o seară neliniștită. Copy-lotul se plimbă nervos făcând ovaluri în jurul Biroului Pătrat (ca și capul lui). Se gândește la cariera lui politică ratată, la cariererele de marmură ale lui Videanu și la faptul că de la o vârstă fragedă are micțiuni frecvente în chiloțeii lui protejați always de pampers. În mintea lui se observă o palidă scintilație. Este de la ultimul lui neuron care a murit.

*Înscăunarea lui MRU - cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România postdecembristă. Ochii îi scapără de invidie când își amintește că MRU are un doctorat la Oxford, iar el un plagiat la cacademia adrian născase. Corin Antonescu rămâne cu ochii mari, inundați de lacrimi bahice. Pentru că lui i se mai spune și Repetentul.

*Alegerile parlamentare. Alianța antena 1,2,3 are 60% și în parlament, deși poporul a dorit 300 parlamentari, numărul lor a ajuns la 558 grație noului guvern. Toți plâng de fericire. Corin plânge și el, dar nu știe de ce. Plânge pentru că abia s-a trezit și a văzut că toți din jurul lui plâng.
2.   Efectul razelor gamma asupra anemonelor lui Ponta trimis de
( 4 apr 2013, 11:16:33
*Victor Ponta pleaca sa se ia la tranta cu justitia.Alaturi de el il are pe bunul sau prieten si copresedinte Crin Antonescu.Amandoi sunt echipati cu armura ,cu scuturi,lancii si coifuri.Deodata insotitorul lui Ponta zice:stai bre Ponta ca mi-a intrat ceva in coif.Cand si-l da jos ce sa vezi?Se iteste fata lui Basescu.Se apropie de Ponta si-i spune doua cuvinte magice:Codruta Kovesi.Crin antonescu ramane cu ochii inundati de uimire.Este efectul razelor gamma din biroul lui Basescu asupra anemonelor lui Ponta.
2.1  RE: Efectul razelor gamma asupra anemonelor lui Ponta trimis de
( 4 apr 2013, 17:06:27
Copy-lotul se ia la trântă cu el însuși. Este pus la pământ și pierde. Bunul lui prieten von kakarau cu care acum 2 ani se înjura de mama focului reușește cu un efort suprem să întredeschidă ochii lui adormiți. Visează că amândoi au plecat la luptă pe arătură cu scutere, helance și coafuri ciudate (mai ales von kakarau). Deodată, pilotul îi spune copy-lotului: stai bre plagiatorule, că mi-a intrat ceva în coaife. Când se uită in jos, ce să vezi! Privirea ageră a băselului îi străpunse coaifele plagiatorului și i le înnodă (cam greu ce-i drept, întrucât coaifele plagiatorului semănau mai mult cu niște momițe). Corin von kăkărău rămase cu ochii roșii de la atâta nesomn. Nu mai dormise de două ore și oboseala i se citea pe chip.
3.   Binomul Ponta Basescu trimis de
( 4 apr 2013, 11:25:07
*Traian Băsescu a fost acuzat de plagiat dupa ce s-au gasit mai multe zeci de asemănări între Victor Ponta și Emil Boc.
*După ce i-a luat funcția lui Geoană în PSD, Ponta i-a luat si porecla.
* Ponta a căutat mult prin biroul lui Boc ca să găseasca însemnările sale despre cum să te comporți ca premier. A dat peste ele unde se astepta mai puțin: pe calculator, într-un e-mail venit de la Cotroceni.
*Care este varianta corectă a declarației lui Crin Antonescu: "Ne despărțim, dar nu ne rupem!", sau: "Nu ne despărțim, dar ni se rupe!"?
4.   Rasucirea lui Ponta in pasi de vals trimis de
( 4 apr 2013, 11:31:23
Incredibilă, inacceptabilă şi nedemnă de statura fermă şi verticală a unui şef de guvern, răsucirea la 180 de grade a lui Victor Ponta. Se pare însă că Ponta - asemenea primarului care recunoscuse că dormea cu poza Nuţicăi Udrea sub pernă - avea şi el în aşternut poza Codruţei Kovesi, nu singură, ci alături de a lui Băsescu. Care i-au tulburat somnul şi l-au făcut ca în zori să aibă faţa la cerceaf şi să dea publicităţii o scrisoare prin care răstoarnă tot ce spusese cu o zi înainte.Efectul atitudinii şi actelor zăpăcite ale lui Ponta? Evident, o satisfacţie dată lui Băsescu. Apoi, o bombă cu ceas pusă în subsolul USL, liberalii detşându-se ferm de iniţiativa şi persistenţa în greşeală a lui Ponta. Care, dacă e interesat de stabilitatea guvernamentală mai mult decât de relaţiile sale cu Băsescu, trebuie să ia foarte în serios declaraţia lui Crin Antonescu: "Pentru prima oară ne despărţim fudametal, dar asta nu înseamnă desfiinţarea USL"
5.   * trimis de
( 4 apr 2013, 11:31:59
dacă priveşti prin ochelari cu viziune-ngustă
spre breaking-news'uri tv & copchile precipitate
nu vezi ce face Ponta şi nici Crin că-i după fustă
vezi, doar, wresling-media şi "planuri" .. în irealitatehappy

6.   70% trimis de
( 4 apr 2013, 13:22:44
uslasilor chiar asa de repede ati inceput sa va certati de la ciolan?cu Voiculescu ce faceti/?
7.   USELE NU MAI E trimis de
( 4 apr 2013, 14:00:29
Incepand de ieri de cand Victor Ponta a dat cu flit la dorintele a milioane de romani numind-o pe Codruta Kovesi nu voi mai folosi titulatura de USl ci voi folosi titulaturile diferentiate PSD si PNL.Milioanele de votanti care am rupt usile la cabinele de vot si la referendum,si la locale si la parlamentare am cerut imperativ ca si PSD,ca de acest partid vorbim, sa ne scape de guvernarea dictatoriala si corupta a lui Basescu .Sa vii tu acum ca un ghiocel si sa numesti omul lui Basescu Codruta Kovesi mi se pare de mare mizerie.
7.1  RE: USELE NU MAI E trimis de
( 4 apr 2013, 15:11:02
Raducule(lu)muica....te lasa nervi?....:)))))))))))) Incepi sa te dezumfli ca un balon intepat...:))..Acu inteleg .. problema ta la bostanel..:))) esti unul dintre milioanele de votanti ce au rupt usile ( cu capul ) ,,...la cabinetele de vot ,, Intelectualu lui peste.... De curiozitate.... putna- nisipitu avea 2 clase ...tu cate ai?
7.2  RE: USELE NU MAI E trimis de
( 4 apr 2013, 16:08:29
ha ha ha ha TOASU raducu,sefu lu " matale te-a tradat?nu pot sa cred!!!!!!! cum adica FSN=PSD=USL=........????????mi dat peste cap pariul,eu care credeam ca USL-amismul se va rupe la toamna,sinteti niste jalnici,va-ti batut cu pumnul in CHEPT in campanie,ca facem, ca dregem,ca rupem,dar de unde........apa de ploaie si PARA MALAIATA IN GURA VOTANTULUI USL-amist.mi s-a stricat televizorul de atitea abureli ce dagaja premierul copist,TOANTA.cine plateste(FMI si CE) comanda.o ardeti in figuri in aceasta tara dar cind plecati sa dati socoteala la sefu"(FMI,CE) va puneti in genunchi si deschideti usor buzele!!!!!!
7.3  RE: USELE NU MAI E trimis de
( 4 apr 2013, 17:19:25
Milioanelor de români li se rupe dacă la DNA este Kovesi, Morar, Voiculescu sau Cătălin Voicu. Milioanele de români vor locuri de muncă, siguranța zilei de mâine, salarii decente, posibilitatea de a merge în vacanță măcar o dată pe an. Lucruri pe care nici PSD, nici PNL nu le pot asigura. Alianța USL asigură doar circ și guvernare prin TV. După aproape un an de guvernare uslamistă treburile în țară merg mai rău. Combinatele chimice se închid, Europa se uită la noi cu kouuruul, bolnavii de cancer nu au nici acum citostatice, rata șomajului este în creștere, cursul euro a luat-o razna. Încă o dată, milioanelor de români li se rupe-n paișpe cine d la șefia DNA.
8.   Catre Alex12 trimis de
( 4 apr 2013, 15:31:34
Normal frate,cum sa nu te lase nervii?Doar au promis ceva .Si aici nu vorbesc de PNL.Antonescu a avut o pozitie corecta.Vorbesc de Victor Ponta care a format celebrul binom Ponta Basescu.Cabina de vot am rupt-o cu capul.In schimb la noi circula Orient-expresu Suceava -Bucuresti care are vagon restaurant.
9.   USELE NU MAI E trimis de
( 4 apr 2013, 16:23:25
Ai dreptate,am fost tradat de Ponta si o recunosc cu pieptul in fata.Si nu numai eu,ci toti cei care am votat.Ni s-a promis ca vom scapa de regimul Basescu si de acolitii sai.Si uite ce am patit.Problema e asa.Daca un partid in patru ani cat sta la putere face nenorociri si isi bate joc de populatie va fi inlaturat la vot.Asta s-a intamplat mereu.Deci PDL oricum era inlaturat de la putere.Dar daca Ponta imi spunea ca o sa joace in liga cu Basescu atunci as fi votat altceva.Votam PP-DD.N-am avut mari pretentii de la USL.Am stiut ca nu vor rezolva nici ei problemele economice,infrastructura,corup le-a rezolvat nimeni in 22 de ani.Dar macar atata trebuiau sa respecte,ce au promis.Au promis ca o vom termina cu regimul Basescu.Si ma trezesc cu Ponta ca o reevalueaza si reactiveaza pe Codruta Kovesi.
9.1  RE: USELE NU MAI E trimis de
( 4 apr 2013, 18:16:07
nu-i nimic TOASU",sintem tradati de politici de aproape 24 de ani,mai putem suporta.....hahahahahaha. la urmatoarele alegeri votam SCHIMBAREA(alt partid,dar cu aceleasi curve politice care se perinda pe unde este ceva de ros),ne vor promite LAPTE-N TITE,BOGATII SI ALTE VRAJELI......hahahahahaha..... aia....speranta moare ultima ....dar moare......dormi popor roman ,dormi ......ca esti in metastaza,
10.   USeLess... trimis de
( 4 apr 2013, 18:11:02
Cred că vă contraziceți degeaba. Unde ați văzut voi, în România, politicieni care să pună interesul public înaintea interesului personal, sau de grup? Nu contează că e PSD, FSN, PDL, USL sau ce dreaq mai e, norodul e uuultima lor grijă, și asta doar la eventuale presiuni publice. Problema e că nu au o limită. Vor mereu mai mult. Dacă s-ar putea să aibă TOT, și încă nu ar fi mulțumiți. Aviditatea este latura comună care dizolvă ”diferențele de doctrină” dintre diverse partide. De ce nu merge niciodată nimic cum trebuie? Simplu, pentru că România e guvernată de români. Așa va fi mereu. Prioritatea absolută: pusul gabjei pe ciolan! Prioritatea noastră numărul 1: plătitul taxelor, altfel rămân politicienii fără obiectul ”muncii”.
11.   Clarificare 100% trimis de
( 4 apr 2013, 21:24:44
Un primul rand felicitari lui Felix.La intrebarea mea cu meciul - jocul de sah a raspuns asa:"Regele e Băsescu, regina e Kovesi, nebunul e Antonescu iar calul troian e victoraș."Si a raspuns foarte bine.Cu o mica mentiune.Antonescu este nebunul care viseaza la democratie,corectitudine si principii.Si am sa citez din "Nebunul cu ochii inchisi"-Phoenix.
El stă singur şi liniştit,
Dar în ochii lui închişi
Vede al lumii asfinţit,
Nebunul cu ochii lui închişï.

12.   Clarificare 100% trimis de
( 4 apr 2013, 21:34:21
Dupa discursul din aceasta seara in care Basescu l-a ridicat in slavi pe Ponta si l-a decretat oficial premierul lui preferat pot sa spun regele este Basescu.THE KING IS BASE. A reusit sa dinamiteze USL si sa-l faca praf.Iar calul troian este victorasul cel viteaz.Prin intermediul lui a demolat o coalitie care parea indestructibila.Victoras are un si mai mare viitor politic.In 2014 va fi presedintele Romaniei cu sprijinul puternic al lui Basescu si al PDL iar Ponta ca recunostinta il va numi pe Basescu prim ministrul unei mari coalitii PSD-PDL.Antonescu ar fi bine sa scoata PNL din USL cat mai repede si degraba.AVE CEZAR IMPERATOR TE SALUTANT.
13.   Am mai cedat ceva din independeta noastra ! trimis de
( 4 apr 2013, 21:38:23
Fratilor va certati fara rost ! traim si muncim pe banii europenilor si depindem de imprumuturi inca multi ani de acum incolo . Ponta este obligat sa tradeze pentru asa zisul interes al romanilor . Antonescu nu este agreat de occident si chiar daca , am fi avut doi tradatori . Noua ne-a ramas un singur lucru : credinta in cel de Sus !
13.1  RE: Am mai cedat ceva din independeta noastra ! trimis de
( 4 apr 2013, 22:44:36
Emil, nu ne certăm. Doar discutăm în contradictoriu. Îți recomand să vizionezi 2 filme de pe yyoouuttuubbee, la ambele le găsești subtitrarea în lb. româna. Primul, referitor la cine conduce lumea, se numește THRIVE, iar al doilea, referitor la cel de Sus, se numește ZEITGEIST. Sper să ai răbdarea să le urmăreși până la capăt.
14.   Catre coalitia salvatoare si votantii lingai trimis de
( 4 apr 2013, 22:45:09
Tara arde si ADORMITUL si IL DOTTORE incep divortul,am spus de multe ori ca USL-amismul(psd-pnl) este antinatural,ca iubirea fortata nu are viitor,toate bune pina au inceput sa-si imparta lesul(a se citi ROMANIA),numai ca au gasit visteria goala si plina de datorii,economie ioc,industrie ioc,agricultura medievala,iar CAMATARII europeni si americani ne iau pielea de pe noi ,plus ca mai si comanda in aceasta casatorie(USL-PNL),CAMATARII vor progrese ,nu un popor asistat social pe promisiuni electorale,vor justitie independenta,vor ca banii lor sa nu fie furati,VOR CEVA DEMOCRATIE,cu toate ca acest cuvint,DEMOCRATIE,suna a ceva straniu pt lichelele ce ne reprezinta
15.   Miscarea Zeitgeist trimis de
( 5 apr 2013, 06:11:13
Miscarea Zeitgeist este mişcarea de activism ce susţine Proiectul Venus. Împreună, cele două îşi doresc implementarea unei economii bazate pe resurse într-o societate lipsită de bariere etnice sau discrepanţe sociale(bogati si saraci), o societate a abundenţei serviciilor şi bunurilor pentru toti oamenii, nu doar pentru o parte din ei. O economie bazată pe resurse poate face un management raţional al resurselor Pământului şi le distribuie în funcţie de nevoi şi cantitate disponibilă activităţilor umane ţinând cont în acelaşi timp de minimizarea daunelor aduse mediului înconjurător. O economie bazată pe resurse nu foloseşte bani pentru transferul de materii, servicii între diversele ramuri ale ei şi nici între producătorii de bunuri, servicii şi beneficiarii acestora.Deoarece suntem lipsiţi de orizonturi de societatea în care trăim vom crede că aşa ceva e o simplă utopie dar acest lucru nu este adevărat. Utopie este atata timp cat decidem noi sa fie. Resursele planetei sunt mult mai abundente decât suntem făcuţi să credem. Dacă staţi şi vă uitaţi împrejur si va informati eficient vă veti da seama că planeta abundă în surse de energie, asta în timp ce noi suntem captivi unor surse de energie poluante şi tehnologiilor învechite; suntem captivi unor slujbe lucrând 5 zile din 7, 8 ore sau chiar mai mult pe zi în condiţii de stres cu gândul că ne realizăm o aşa-zisă „carieră”; captivi unor salarii niciodată echitabile si suficiente din care cu greu ne plătim taxele şi ne asigurăm hrana iar dacă se întâmplă să ne îmbolnăvim viaţa devine un coşmar; captivi raioanelor din super-marketuri unde totdeauna ne facem vise că ne vom permite odată să avem un oarecare lucru iar adesea cădem pradă creditelor bancare pentru a ne putea lua acel lucru, indatorându-ne pe perioade de zeci de ani cateodata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei