Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Îndemn pentru o planetă sănătoasă

Costumaţii inedite din materiale reciclate, prezentate de circa o sută de preşcolari din două grădiniţe din Suceava şi Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Circa 100 de preşcolari din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit „ABC” şi al Grădiniţei cu Program Prelungit „Prichindelul” din Rădăuţi au participat, ieri, la „Parada costumelor ecologice”, activitate din cadrul proiectului educativ “Oameni mari, păstraţi planeta sănătoasă”.

Manifestarea a fost organizată de GPP „ABC”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), Clubul Ecologic “Origini verzi”, Asociaţia de Geografie Aplicată Geoconcept şi GPP “Prichindelul” din Rădăuţi.

Coordonaţi şi îndrumaţi de cadrele didactice, prichindeii au încântat părinţii şi invitaţii cu dansuri tematice şi parade pregătite special pentru acest eveniment, întregul spectacol fiind arbitrat prin aplauze de către auditoriul care a luat parte la manifestare şi care, necontenit, a încercat să ia zeci de cadre cu micuţele modele. 21 de dascăli au muncit pentru ca spectacolul celor mici să nu aibă nici un cusur.

Potrivit educatoarei Cristina Bujdei, „proiectul îşi propune sensibilizarea opiniei publice, precum şi a grupului ţintă, preşcolarii, dar şi a părinţilor, cu privire la problemele actuale, locale şi mondiale, ale mediului înconjurător”.

 

Obiecte „bune de aruncat” au fost transformate în rochii

Serbarea celor mici a debutat cu momentul „Majorete”, pregătit de educatoarele Gabriela Rîşca şi Ileana Cojocaru, preşcolarii dovedind că talentul nu ţine întotdeauna cont de vârstă şi, chiar dacă unii au avut nevoie de susţinerea părinţilor pentru a-şi stăpâni lacrimile, momentul a fost recompensat cu aplauze de toţi cei prezenţi.

Scena a fost din nou pregătită pentru a primi alte grupe de preşcolari care au prezentat „Dans în ploaie” (sub îndrumarea educatoarelor Cristina Bujdei şi Andreea Holca) şi a dansului „Ocrotiţi pământul”, pregătit de Andreea Bejinariu şi Raluca Moisa.

Parada costumelor „eco” a adus vibraţia naturii la City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, incinta fiind însufleţită de copiii care au purtat costume viu colorate, create în stilul cel mai inedit.

Multe dintre obiectele reciclabile, precum saci de gunoi, capace de borcan, pungi, hârtie, pahare, flori, cartoane, PET-uri şi multe alte obiecte „bune de aruncat”, au fost salvate din a ajunge la coşul de gunoi, părinţii şi copiii croind din ele costumaţii într-adevăr originale.

Fie au purtat rochii elegante cu flori şi trene, fie au optat pentru rochii scurte, avangardiste sau au reprezentat diferite vieţuitoare, copiii au fost apreciaţi la unison de către cei din sală.

Parada costumelor ecologice a fost coordonată de Iuliana Aldea, Elisabeta Popa şi Cristina Procopeţ de la GPP „ABC” şi Viorica Pascariu şi Ana Pîrghie de la GPP „Prichindelul” Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costumaţii inedite din materiale reciclate, prezentate de circa o sută de preşcolari din două grădiniţe din Suceava şi Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 7730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Costumaţii inedite din materiale reciclate, prezentate de circa o sută de preşcolari din două grădiniţe din Suceava şi Rădăuţi4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei