Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Lungu cere distrugerea crescătoriilor de câini din jurul blocurilor municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Şeful municipalităţii sucevene este decis să declare „război” câinilor vagabonzi din municipiul Suceava şi să-i ia „prizonieri” în noul adăpost de animale amenajat în lunca Sucevei.

Acesta a declarat ieri că din luna mai va declanşa o amplă campanie de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile municipiului, dar, în primul rând, sunt vizate haitele aciuate în jurul blocurilor, atrase acolo de unii locatari care îi hrănesc şi chiar le-au adus cuşti în care să doarmă.

„Sunt foarte multe blocuri pe lângă care iubitorii de animale au adus cuşti, au puse oale cu mâncare, spre disperarea celor care au de trecut pe acolo şi sunt atacaţi de câini. Avem foarte multe reclamaţii de la cei deranjaţi de haitele de câini, pentru cazuri de bătrâni şi copii atacaţi de câini. De aceea vom trece prima dată la desfiinţarea acestor crescătorii de câini din oraş”, a declarat ieri Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că noul adăpost de animale din lunca Sucevei este finalizat în proporţie de 70%, iar de cum vremea va permite, se vor turna betoane şi pe porţiunea neterminată.

„Până la 1 mai sperăm să-l putem da în folosinţă, apoi, cu ajutorul asociaţiilor de proprietari, vrem să strângem câinii de pe străzi. Nu de puţine ori acţiunile de prindere a câinilor vagabonzi au fost zădărnicite de aceşti <iubitori ai animalelor>, care îi ascund şi nu putem să-i prindem”, a adăugat Ion Lungu.

Noul adăpost de câini va avea o capacitate de aproximativ 1.200 de patrupede, care se vor adăuga celor 1.300 de câini comunitari care se află deja în vechiul adăpost, situat în imediata apropiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu cere distrugerea crescătoriilor de câini din jurul blocurilor municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 2845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 16 voturi
Lungu cere distrugerea crescătoriilor de câini din jurul blocurilor municipiului Suceava4.6516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru Vasilica Axintoaie trimis de
( 4 apr 2013, 11:52:19
O viata nu se tine in lesa sau in custi! Trebuie sa traim impreuna cu toate speciile de pe aceasta planeta. Suntem printre ultimii "sositi", putin respect va rog. Acel suflet nevinovat traieste aceleasi sentimente ca un om care este trimis dupa gratii fara nici o vina. Toti cei care au fost muscati merita acest lucru. Animalele simt acest lucru, fie au fost provocati, sunt mult mai nobile si cu suflet decat oamenii.
1.1  RE: Pentru Vasilica Axintoaie trimis de
( 4 apr 2013, 13:11:57
Pentru PENTRUVIATA
Cine ti-a crucificat in halul asta neuronul.Tu citesti ceea ce debitezi? Sunt planete libere, i-ati cotârlele cu tine si pe Marte.
1.2  RE: Pentru Vasilica Axintoaie trimis de
( 4 apr 2013, 13:58:36
@PENTRUVIATA: Sunt curios cine esti, de folosesti sts-ul de la munca pt a freca menta pe internet. Intr-o alta ordine de idei, eu vreau sa cred ca ce ai exprimat tu aici este pur ironic, pt ca altfel e patologic...ceea ce ne-ar trimite din nou la prima problema: de ce foloseste un bolnav mintal Serviciul de Telecpmunicatii Speciale?
1.3  RE: Pentru Vasilica Axintoaie trimis de
( 4 apr 2013, 14:06:53
@SIRJERKALOT - nu te aprinde asa de repede, sunt birouri in cadrul institutiilor publice (consilii judetene, primarii, etc) care au conexiunea la Internet asigurata de catre STS.
Asadar poate fi un oarecare functionar public care s-a nimerit la "calculatorul potrivit".

In rest, PENTRUVIATA debiteaza la greu. Ca de exemplu cu oamenii care sunt "ultimii sositi". Din cate stiu maidanezii astia au "venit" dupa oameni, tinand cont ca, din cate stiu eu, stramosul cainelui, canis lupus, a fost domesticit de catre om. Restul este can-can.
1.4  RE: Pentru Vasilica Axintoaie trimis de
( 4 apr 2013, 14:41:36
@Brandiburu: Si eu ce am zis? Ca e Basescu? M-am aprins ca e un functionar public care pierde timpul pe net.
2.   Din nou se deviaza de la problema principala trimis de
( 4 apr 2013, 12:15:01
Eu cred ca daca domnul primar facea ceva cu adevarat pana acum in aceasta problema, nu se ajungea aici.
Problema nu este ca sunt cativa iubitori de animale care au grija de niste caini pe langa bloc. Cainii acestia nu musca, dimpotriva, sunt prietenosi. eventual trebuie sterilizati- dar oamenii care ingrijesc animalele se ocupa si de sterilizare.
Deci fac treaba primariei, pe banii lor, pe timpul lor.
Problema este cu cainii vagabonzi care tot apar, cu puii parasiti peste noapte pe langa bloc si mai ales cu faptul ca in Suceava se ocupa unul sau 2 doctori de sterilizare.
Propun o vizita la adapost - sa vedeti ce inseamna sa-i hranesti, sa le dai apa, sa le cutei custile.
Povestea cu noul adapost se va transforma in povestea cu lagarul de caini daca nu se organizeaza toata treaba
3.   ADEVARUL DESPRE CAINI trimis de
( 4 apr 2013, 13:26:47
Fiecare iubeste un animal, caini, pisici,etc, dar trebuie sa fim civilizati, unde in Europa daca mergi in concedii, munca vezi maidanezii pe strada. Pentru mine problema este rezolvata pe moment, deoarece la majoritatea unitatiilor comerciale , depozite , reparatii auto ,etc, sunt caini care apoi se inmultesc si la anul sunt iar pe strada peste 1000. Eu unde locuiesc aproape toti au caini, pastreaza pui pt. joaca copiilor, au chiar si 3 catei, apoi cei in varsta dispar si pui chiar, cand trec tineri sa se plimbe sau la plaja pe deal zici ca esti la stana si ataca lupul oile asa de mult zgomot fac, unde mai pui ca ii lasa si in drum si sar la copii. Eu cred ca a doua masura luata de primarie este sa ceara celor care au caini sa aiba carnet de sanatate pt. caine (vaccinati) si sa poti merge sa reclami la primarie vecini care au caini pt. ai obliga si verifica daca respecta legea local. Eu iubesc caini dar cei ce au caini la curte ar trebuie toti sa aiba carnet de sanate si sa fie dresati, nu lasati sa sperie oameni, copii care trec pe drum. Mai rau este cand dimineata 5am pina 3pm, ei sunt lasati singuri in curte si latra,urla daca aud serenele politiei.salvare, pompieri , iar tu nu poti sa ai liniste in casa ta, daca le spui iti vorbesc urat si spun ca el in curtea lui poate sa aiba ce vrea si nu-l intereseaza copii care trec pe drum sa stea acasa la ei. Vecini au uitat cand erau copii, acum sunt cu vile masini sa caini de rasa, bazaristi, patoni peste noapte, etc.
4.   Comentariu trimis de
( 4 apr 2013, 13:40:51
la o biserica din burdujeni...plin de caini hraniti din pomenile voastre fraierilor...iar mai apoi se inmultesc de nici nu poti sa treci pe trotuarul ala...intr o seara...am fost zgariat de unul dintre ei...era ceva o slujba...m am intors am parcat masina am scos un levier...si am inceput sa lovesc in dreapta si stanga de la mic la mare...oare a intrat necuratul din biserica in mine?
5.   Javre trimis de
( 4 apr 2013, 13:53:34
Vrei un caine? Ia-l acasa si pupa-l sub coada! Daca vrei un caine si il cresti langa bloc mi-ar placea sa fac mici si din cotarla si din tine!!!!!!!!
6.   @ PENTRUVIATA trimis de
( 4 apr 2013, 13:53:41
Așa e, ai dreptate! Dacă vreun suflet nevinovat de maidanez mușcă un copil, vinovat e copilul. Acesta nu-și poate permite să iasă din casă, fără să fi studiat în prealabil psihologia maidanezului. Sentimentele câinelui fără stăpân trebuie respectate cu sfințenie, la fel și decizia acestuia de a mușca sau nu pe cineva. Cei care au fost mușcați deja, trebuie să se resemneze și să se împace cu gândul că au fost mușcați de o ființă mai nobilă decât ei. Nu în ultimul rând, să luăm în cosiderare îndemnul de a trăi împreună cu celelalte specii. Implicit, dacă pe lângă blocurile noastre se aciuiază ceva vaci , oi, porci, șerpi sau crocodili, va trebui să conviețuim armonios. Păcat că nu putem să ne combinăm și genetic, poate mai luam și noi ceva din noblețea lor...
7.   :)) trimis de
( 4 apr 2013, 14:34:26
Cum bine zice ,cineva mai sus.... invata copilul sa interactioneze cu ...javrele....:)) Este o excelenta ideie.....invatati copii cu se administreaza in mod corect.... STRICNINA.....
7.1  RE: :)) trimis de
( 4 apr 2013, 14:44:11
O idee foarte buna pentru saptamana: "Scoala Altfel". Pentru ca doar in Romania e altfel.
8.   Mda trimis de
( 4 apr 2013, 14:52:17
Sunt de acord ca toti cainii fara stapan, sa fie dusi la noul adapost de animale, si ingrijiti si iubiti, daca se poate, pana ajung la adanci batraneti. O data sau de 2 ori pe an, sa se faca campanie de adoptii. Cei care au grija de cainii fara stapan, de pe langa blocuri si le este greu sa se desparta de acestia, ar trebui responsabilizati, in sensul ca pot avea grija in continuare de catelul mult iubit, chiar la adapost, vizitand catelul, oferindu-i mancare...
9.   Cate 2 caini pentru fiecare iubitor de maidanezi trimis de
( 4 apr 2013, 22:14:54
Cei care incurajeaza cainii maidanezi cu mancare, custi, etc, ar trebui amendati de fiecare data cand cineva este muscat , atacat, speriat de un astfel de animal. In ce tara civilizata din Europa ati mai vazut voi caini prin orase? Romanii au probleme de caracter, iar pentru 2 lei care ii primesc de la tot felul de organizatii ONG sunt in stare sa si-o vanda si pe masa!
10.   Bagati bani in cainii vagabonzi trimis de
( 4 apr 2013, 22:25:37
si traiti ca in evul mediu - cartiere fara apa si canalizare. Exemplu - Itcani. Toate strazile pline de reclame suspendate, etc. mizerabil mai arata orasul ala...
11.   Actionati mai repede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 5 apr 2013, 09:06:07
Cu cat mai repede , cu atat mai bine.Fiecare vietuitoare sa sta la locul ei.Sunt caini peste tot in orasul asta.Au adus pe Leca morariu acu vreo 2 saptamani o masina de caini .Acum o vecina iubitoare de animale , le da de mancare si i-a aciuat la bloc.Sa vina sa ii ia.Copilul meu vine de la scoala si se teme in fiecare zi sa nu fie muscat!!!
12.   Comentariu trimis de
( 6 apr 2013, 01:49:45
Salutare! Va voi explica cum trebuie procedat, dandu-va un exemplu simplu.
La mine la bloc, un pierde-vara a inceput sa hraneasca o potaie. Potaia, bineinteles, s-a "lipit" de bloc. I-am zis astuia:
Gigi, du-te-n spanac cu cotarla ta, ca poate musca vreun copil.
Raspuns: vaaai, vecine, nu musca, e cuminte!
Gigi, daca latra noaptea si nu ma lasa sa dorm, il mananci cu tot cu blana.
Javra, bineinteles, a latrat noaptea. A doua zi, am prins vecinu' si i-am dat pedeapsa: mi-a spalat frumos masina, a dat la pompa de i-au sarit capacele (am facut rost de pompa manuala special !). Noaptea urmatoare, potaia latra. I-am dat lui Gigi, drept pedeapsa, sa pileasca niste suruburi.
Pe scurt, dupa 8 zile, Gigi era terminat fizic si psihic, asa ca si-a luat potaia, a plecat si s-a intors fara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei