Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2012 - Anul XVII, nr. 105 (5010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Audieri

Poliţişti şi instructori auto suceveni, cercetaţi de DNA Bucureşti pentru luare şi dare de mită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie pregăteşte o nouă acţiune de proporţii la Suceava. După ce în februarie anul trecut au fost luaţi în vizor vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Siret, acţiune care s-a lăsat cu arestarea a zeci de persoane, mai nou au intrat în atenţia procurorilor anticorupţie şi mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, dar şi o serie de instructori şi reprezentanţi ai şcolilor de şoferi din judeţ.

Ieri, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie Suceava au fost chemaţi pentru audieri şase instructori auto din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Audierile au fost programate din oră în oră, iar cei şase au calitatea de făptuitor. De la Bucureşti nu a venit nici un procuror DNA, declaraţiile fiind luate de doi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, structura centrală.

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, instructorii auto au fost filmaţi în timp ce le ofereau unor poliţişti examinatori diferite sume de bani. Şpaga ar fi provenit de la o serie de candidaţi care terminaseră cursurile şcolilor de şoferi şi urmau să susţină examene pentru obţinerea permisului de conducere. Pentru a avea parte de îngăduinţa celor care-i examinau, în special la „traseu”, proba practică de condus prin oraş, candidaţii ofereau sume de bani cuprinse între 150-250 de euro. Banii nu erau daţi direct de către candidaţi, ci de instructori.

Filmările care-i incriminează atât pe instructorii auto cât şi pe poliţiştii examinatori de la Serviciul  Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava au avut loc în toamna anului trecut. În afara acestor probe, anchetatorii mai au la dosar şi înregistrări telefonice. Toate aceste informaţii vor fi coroborate şi cu alte date, şi nu este exclus ca în scurt timp să se lase cu percheziţii şi arestări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti şi instructori auto suceveni, cercetaţi de DNA Bucureşti pentru luare şi dare de mită.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Poliţişti şi instructori auto suceveni, cercetaţi de DNA Bucureşti pentru luare şi dare de mită5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E adevarat .................... trimis de
( 9 mai 2012, 11:16:50
Imi doresc de mult sa dau si eu de permis dar din cauza ca se ''cere'' aceasta taxa de 250 euro pentru a putea trece examenul auto, ceea ce este nedrept nu e suficient ca platesti 1200 ca sa faci scoala mai trebuie sa dai ca sa iei si examenul ,iar daca nu le platesti face in asa fel ca sa te incurce sa pici examenul,m-am descurajat foarte tare si nu am mai dat ,sper ca intr-o zi se va face dreptate.
2.   F bine trimis de
( 9 mai 2012, 11:22:51
mie mia cerut 150ron ca sa imi aprobe dosarul mai repede,adica sa dau examenul pe teoretic mai repede de timpul normal,nu am dat,nu sunt unu care incurajeaza spaga vor bani la munca nu la luat degeaba,si ghici ce nu am dat si acum stau de imi vine a plange doar ca nu am dat spaga...plm halal tara
3.   Trist dar adevarat trimis de
( 9 mai 2012, 12:43:48
speram sa se faca dreptate si in domeniul acesta,asa poate vom avea mai putin soferi prosti pe drum
4.   Vrem numee... trimis de
( 9 mai 2012, 13:10:03
scrieti exact cei in cauza sa stim si noi ce javre ordinare are politia din suceava...
platiti din bani publici..
5.   Hotie pe fata!!! trimis de
( 9 mai 2012, 14:04:04
Esti aproape obligat sa dai 150 euro la instructor(ti se cere spaga pe fata pt. politai),chiar daca stii sa conduci perfect,..altfel nu iei orasul la examen!!.Fiecare da cate 150 euro si sunt foarte multi la examen,unii se imprumuta(chiar stiu pe cineva care a facut credit pt.asta)...ma intreb cum se impart acesti bani,ca aici se aduna sute de mii de euro!!!!
6.   Dutu craciun din manastirea humorului trimis de
( 9 mai 2012, 14:51:14
poate ajungeti si pe la tovarasul instructor CRACIUN DUTU din manastirea humorului.pe sora mea a cazut-o de doua ori pana a dat spaga.dupa aia a luat cu 26.Inainte cadea cu 21.deci,treceti si pe la el? ca prea si-a facut pensiune mare!
7.   Pentru radu_radu !!! trimis de
( 9 mai 2012, 15:15:40
Bre agramatule , bre !!! Tie "NUTI" este dor de scoala ? Din cate stiu , permisul de conducere poate fi obtinut in urma unor cursuri DOAR daca ai minim 8 clase . Dupa cum scrii , mai mult de 2 clase nu cred ca ai . Exista cursurile "a 2-a sansa" !!! Faci 2 ani intr-unul . Du-te de te inscrie din toamna in clasa a 3-a si mai vorbim peste 3 ani . Chiar nu inteleg de ce tot tu esti ofuscat pentru ca ti-au cerut DOAR 150 de lei . La cat de agramat esti , cei 150 de lei erau numai pentru ca instructorul auto sa completeze dosarul in locul tau si ca in locul "X"-ului pe care l-ai fi pus tu , sa semneze .
8.   Asa e trimis de
( 9 mai 2012, 19:40:55
o chestie de adaugat : la tigani li se cere 400 euro sau chiar mai mult , la traseu ma refer . intradevar , banii ii ia instructorul apoi telefonic contacteaza politistul dupa finalizarea traseului , stabilesc o intalnire codificata si apoi face transferul de bani de la candidat . asta e procedura . acum dupa toate astea o sa-si schimbe cartelele de telefon si traficul continua . tare bine ar fi sa cumperi cartelele pre-pay cu actul de identitate , ca in italia . eu asa as vrea , astfel sa nu se mai comita tot felul de magarii si sa nu se stie cine esti .
9.   Comentariu trimis de
( 9 mai 2012, 20:24:04
dar de 1000 euro mita si sala luata pe bune cu 26 puncta.daca nu de dau jos ca o sa stie ca tot pe mana lui cazi
10.   Fraerii sa taca trimis de
( 9 mai 2012, 20:57:02
Bine fratilor da de unde pana me stiti voi cat vor politaii si nu ati putut lua permisu din cauza politistilor pentru ca nu invatati de asta nu luati permisu si daca esti in stare sa iei traseuu si tio picat ca nu dai bani fa contestatie si reclama k ai cazut din vina politistului si ai sa vezi k trimite 2 politai cu tn si atuncea se vede cei cu tine nu mai comentati aiurea ca vati bucurat mult cand ati luat permisu ( plecati la pascut o vaca mai bine decat sa comentati aiurea ....
11.   Spaga si coruptia la ea acasa trimis de
( 9 mai 2012, 21:45:19
vad ca unii sunt de partea politistilor,dar crudul adevar acesta este.fara spaga nu treci de traseu,fara spaga programarea la examenul de sala [daca ai cazut odata]il vei prinde peste 3-4luni.legea ar trebui aplicata corect,iar cand exista o umbra de banuiala asupra unui politist ,trebuie cercetat imediat si luate masurile ce se impun legal.cine sa-l cerceteze,un alt corupt?[ex.lotul cu politistii de frontiera siret]
12.   Pe Olarean nu-l vrede nimeni? trimis de
( 9 mai 2012, 22:35:19
Praf in ochii fraierilor sa vada cat de preocupat e DNA-ul de respectarea legii!
De fapt ii acopera pe adevaratii infractori si umbla dupa plevusca.
Ar trebui sa-i intereseze ce se intampla cu banul public pe care il platim cu totii si de care unul ca Olarean isi bate joc si il arunca pe croaziere si nimeni nu vede nimic!
Hei DNA ce faceti??? De ce nu il intreaba nimeni ca a fost dovedit si de Curtea de conturi ca a facut varza bugetul. Pe voi va intereseaza ce fac oamenii cu banii lor??? ati ramas fara fraieri si cautati pe unii la Suceava?
Eu am facut scoala de soferi si nu mi-a cerut nimeni spaga.
Sunteti penibili!
13.   Poate seautosesizeaza cineva de la D.N.A trimis de
(10 mai 2012, 08:08:32
savina si in com. frumosu sa vada cum patronii s-au inbogatit taind cu stirea silvicultorilor padurea statului!!!!
14.   Comentariu trimis de
(10 mai 2012, 08:32:38
Vai vai vai. Ba cine va cere ma banilaughing? va zic eu ca dati voi de la sine pentru ca vreti sa luati permisu si acum faceti pe vinovatii. Numai incercati sa o faceti pe nevinovatii si cadeti in picioare . Pentru ca noi toti i'am invatat asa. Si daca esti bun nu dai si il iei permisuwinking .
15.   Degeaba.. trimis de
(10 mai 2012, 14:51:36
daca nu dai spaga pici minim de 2 ori chiar daca te duce capul,instructorii din Cajvana cer minim 200 euro de persoana la examen,apoi alta suma pt.traseu,dar militia vede doar jumatate din suma sau chiar deloc si de aia cad recrutii,oferiti doar militienilor spaga si ve-ti trece mai usor.In luna august ruleaza cele mai mari "sume de mita",este indicat sa faci scoala iarna,atunci au clienti mai putini si se multumesc cu "oferte"ceva mai mici.
16.   Ahh trimis de
(10 mai 2012, 22:04:21
de ce toti va plangeti ca daca nu dati spaga nu luati... degeaba dati spaga ca nu o sa va priveasca cu alti ochi. daca nu aveti de ce sa va plangeti ducetiva si voi creati un notepad si spuneti tot ce va necajeste dar nu aici pt ca instuctorii sunt foarte seriosi si isi vad de treaba lor deci in concluzie degeaba dati spaga si daca e sa va treaca si sunteti buni sa fiti fericiti si daca nu va trece sa nu va ganditi ca nu v-o trecut pt ca nu le-ati dat spaga

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei