Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2012 - Anul XVII, nr. 105 (5010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Continuitate

Primăria Suceava nu renunţă la programul de reabilitare termică a blocurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că una dintre problemele pe care nu a reuşit să le rezolve în acest mandat este modalitatea de implicare a primăriei în reabilitarea termică a blocurilor. El a spus că, în acest moment, nu există o strategie clară la nivel de Guvern în acest sens.

„Este posibil să accesăm fonduri europene pentru anveloparea termică a locuinţelor. În acest sens, Primăria Suceava a depus documentaţia la Ministerul Dezvoltării Regionale, dar, indiferent dacă vom primi sau nu aceşti bani de la Uniunea Europeană, vom gândi o strategie de reabilitare a blocurilor cu implicarea primăriei”, a declarat Ion Lungu. Edilul Sucevei a spus că, în primul rând, îi va stimula pe cei care vor să-şi reabiliteze blocul prin scutire de impozite, pe o perioadă de 10 - 15 ani.

 „Este vorba de cei care-şi fac reabilitarea pe bani proprii şi vor fi scutiţi de impozit pe acel apartament, pe care îl reabilitează. De asemenea, ne gândim să acordăm ajutoare financiare de la primărie, pe tranşe de venit, cum am mai făcut, dar după o dezbatere publică, cu asociaţiile de proprietari, cu cetăţenii”, a completat Lungu.

El s-a declarat optimist în ceea ce priveşte promovarea reabilitării termice a blocurilor din municipiul Suceava, reabilitare care duce la economii importante la energia termică.

„În condiţiile în care se doreşte o nouă centrală termică la Suceava, acea subvenţie pe care o plătim acum către Termica ar putea merge la subvenţionarea reabilitării termice a apartamentelor”, a conchis primarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava nu renunţă la programul de reabilitare termică a blocurilor.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primăria Suceava nu renunţă la programul de reabilitare termică a blocurilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Izolarea blocului 30ANL trimis de
( 9 mai 2012, 11:24:08
Am si eu o intrebare:Domnul primar cand are de cand sa izoleze si blocul ANL de la intrare in oras? Pentru ca de la chiriasi se incaseaza chirie destul de mare si blocul arata ca de dupa razboi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei