Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2012 - Anul XVII, nr. 105 (5010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La ieşirea din tură

Impiegat CFR, amendat de un poliţist pentru că a fumat în tren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un impiegat CFR care lucrează în Gara Vatra Dornei a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 200 de lei, după ce a fost prins fumând în tren. Sancţiunea a fost aplicată în dimineaţa zilei de 11 aprilie, când impiegatul Nelu Dănilă, în vârstă de 57 de ani, a ieşit din tură şi s-a îndreptat spre casă. Pentru a-şi scurta drumul spre casă, impiegatul s-a urcat în trenul IR 1653 Bucureşti Nord - Vatra Dornei, între staţiile CF Vatra Dornei şi Vatra Dornei Băi. Cele trei minute pe care le parcurge trenul între staţiile din municipiul staţiune au fost suficiente pentru ca poliţistul, Petru Bamboi, şeful Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Vatra Dornei, să-l depisteze pe impiegat şi ulterior să-l amendeze.

Nelu Dănilă recunoaşte că a fumat, însă susţine că este vorba de o ţigară electronică.

Sancţiunea de 200 de lei a fost aplicată în baza HG 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române. De precizat că Hotărârea de Guvern sancţionează fumatul în tren, fără a face referire la ţigara electronică, legea fiind interpretabilă în acest sens. 

 

O banală amendă sau o poliţă plătită pentru o veche duşmănie?

Nelu Dănilă, care a primit procesul verbal de sancţionare abia ieri, a declarat: „Trenul avusese întârziere aproape jumătate de oră şi cum pleca din Gara Mare chiar când am ieşit din tură, la 7.55, m-am urcat în primul vagon clasă. Mi-am aprins ţigara electronică şi imediat m-am trezit cu poliţistul lângă mine. A început să mă provoace, pe el nu îl interesa amenda, ci să mă hărţuiască, aşa cum face de ani de zile”.

Trebuie spus că între poliţistul care a aplicat sancţiunea şi contravenient există un cunoscut şi lung litigiu. De-a lungul timpului subofiţerul de poliţie a întocmit mai multe dosare penale pe numele impiegatului, ultimul pentru furt de material lemnos. În urna acestuia, pentru că ar fi furat patru bucăţi de lemn, angajatul CFR a încasat o amendă administrativă de 1.000 de lei.

În timp ce poliţistul susţine că nu-şi face decât meseria, iar sancţiunile pe care le-a aplicat au fost ulterior confirmate de procurori, impiegatul CFR se plânge că viaţa sa este un coşmar, din cauza şefului de post din gara în care lucrează. Dănilă a depus un noian de reclamaţii împotriva poliţistului, acuzându-l de abuzuri şi dosare penale fabricate şi aşteaptă ca cineva să-i facă dreptate. Pe acest fond, susţine Dănilă, a venit şi amenda de 200 de lei pe care poliţistul i-a aplicat-o.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impiegat CFR, amendat de un poliţist pentru că a fumat în tren.
 Vizualizări articol: 1021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Impiegat CFR, amendat de un poliţist pentru că a fumat în tren5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei