Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2012 - Anul XVII, nr. 105 (5010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Mihai Sandu Capră: Emil Boc dezinformează din nou populaţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PNL Suceava Mihai Sandu Capră, consideră că liderul PD-L, Emil Boc, a dezinformat populaţia atunci când a afirmat că fosta guvernare PD-L a creat condiţiile necesare pentru mărirea pensiilor şi a reîntregirii salariilor bugetarilor.

Sandu Capră a arătat că nici Guvernul Ungureanu, şi nici Guvernul Boc nu au prevăzut banii necesari pentru a restitui drepturile pensionarilor sau ale bugetarilor.

„Costurile crizei au fost transferate de PD-L pe spatele categoriilor sociale cele mai vulnerabile, cum sunt pensionarii, în timp ce clientela puterii a beneficiat de contracte grase din bugetul de stat. Programele de guvernare ale ultimilor ani nu au livrat performanţe economice reale. Aceste programe ori au amplificat recesiunea, ori au prelungit stagnarea economică. Ambele au fost mascate de către demagogii pedelişti sub titulatura de stabilitate economică şi afişarea de performanţe doar pe indicatori nominali, uşor de manipulat”, a declarat Mihai Sandu Capră.

El a subliniat că PD-L lasă o „moştenire” constând într-un Produs Intern Brut, în termeni reali, cu 5% mai mic decât în 2008, iar procentul veniturilor bugetare în PIB este mai mic decât în 2008. De asemenea, vicepreşedintele PNL Suceava a precizat că după guvernarea PD-L, numărul locurilor de muncă a scăzut cu 700.000, investiţiile străine sunt în prag de dispariţie, veniturile bugetare şi pensiile sunt „erodate de măsuri de austeritate şi de inflaţie”, mediul de afaceri este „vlăguit”, iar românii sunt debusolaţi.

„Cu alte cuvinte, noul Guvern Victor Ponta are o  misiune deloc uşoară, şi anume îndreptarea situaţiei în care România se află la acest moment, după guvernările precedente. Acesta trebuie să îndrepte gravele erori, să repornească economia, să găsească bani pentru reîntregirea salariilor şi a pensiilor, să arunce la gunoi legile austerităţii trecute de Parlament de către Guvernul Boc, prin responsabilitate guvernamentală. Cel puţin pentru moment, USL rămâne speranţa cetăţenilor într-un trai mai bun şi reprezintă finalul austerităţii duse în extrem”, a încheiat Mihai Sandu Capră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Sandu Capră: Emil Boc dezinformează din nou populaţia.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Mihai Sandu Capră: Emil Boc dezinformează din nou populaţia5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei