Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2012 - Anul XVII, nr. 105 (5010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

CJ organizează la Frasin a IV-a ediție a manifestării „Hora Bucovinei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Asociația „Produs în Bucovina”, Asociația Crescătorilor de Animale de Carne din România și Asociația Crescătorilor de Ovine Suceava, organizează duminică, la Frasin - Bucșoaia, a IV-a ediție a manifestării „Hora Bucovinei”. Evenimentele încep la ora 12.30 cu parada bacilor, programul incluzând spectacole folclorice susținute de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, de artiști consacrați, precum și de formații tradiționale de artiști amatori. La „Hora Bucovinei” nu vor lipsi obiceiurile de stână la cele patru stâne tradiționale care vor fi amenajate în tabăra de la Bucșoaia, dar nici expozițiile gastronomice cu produse culinare specifice stânei, expozițiile de câini și de cai. „Hora Bucovinei” este o manifestare inițiată de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în anul 2008. Până acum ea a fost finanțată din fonduri europene. Din acest an manifestarea este finanțată la nivel local, mare parte din cheltuieli urmând a fi suportate de asociațiile crescătorilor de animale.

 

Flutur: „E un prilej ca oamenii să se întâlnească, să se bucure de un eveniment frumos”

Gheorghe Flutur a declarat: „<Hora Bucovinei> este un eveniment care a început la inițiativa mea, în anul 2008. Este o manifestare a crescătorilor de animale din județ, care sărbătoresc urcatul oilor la munte. Ca noutate la ediția din acest an este participarea Asociației <Produs în Bucovina>, care valorifică de la crescătorii de animale laptele și carnea. E un prilej ca oamenii să se întâlnească, să se bucure de un eveniment frumos în inima Bucovinei, la Frasin”.

Evenimentul „Hora Bucovinei” este dedicat promovării tradițiilor și obiceiurilor specifice stânei turistice din Bucovina. Va fi creat un cadru adecvat prin amplasarea stânelor care vor reprezenta zona Bucovina cu obiceiurile și muncile de stână, gastronomie specifică, precum și prezentarea costumului tradițional din această zonă etnofolclorică.

Expoziția produselor gastronomice va oferi prilejul degustării și recunoașterii specificului culinar bucovinean, a măiestriei preparatorilor și mai ales a faptului de a gusta din cele mai bune produse tradiționale. Muncile specifice stânei turistice bucovinene vor fi prezentate pe parcursul derulării evenimentului. Costumul tradițional, care a reprezentat o componentă majoră în crearea și menținerea identității culturale a comunităților locale pastorale bucovinene, va fi prezentat la eveniment prin parada bacilor, a soliștilor și a localnicilor, care participă laolaltă la această mare sărbătoare prilejuită de urcatul turmelor la munte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ organizează la Frasin a IV-a ediție a manifestării „Hora Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
CJ organizează la Frasin a IV-a ediție a manifestării „Hora Bucovinei”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De acum vede flutur cum va umbla pe la DNA trimis de
( 9 mai 2012, 15:45:25
nu se stie daca ii mai arde lui acum sa faca asa ceva ca ii vine controlul pe cap de maine....poate sa scrie acum in arest numele lui basescu pe perete ...nu mai poate sa scrie cu oi pe dealu ala blestemat numele lui baseschiorul
2.   Ha ha trimis de
( 9 mai 2012, 18:06:19
uitati-va la el cit de crispat poate arata...domnule secretar de partid am placerea si rugamintea cu (plecaciune) si te rog sa iti revii din visele puterii si sa treci in 10 iunie acolo unde iti este locul!!!
3.   Fiţi fluturii mei trimis de
(10 mai 2012, 10:52:59
Fostul preşedinte al CJ Suceava are in fiecare duminică un motiv de excitare.După petrecerea de duminica trecută de la Bucureşti când s-au chinuit să ridice moralul pedele acum va prinde din nou oile să scrie pe dealuri.
4.   TUPEU MARLANESC trimis de
(10 mai 2012, 11:53:13
Cum poate C.J. Suceava sa organizeze pe teritoriul oras FRASIN pentru a 4-5 a oara un asemenea eveniment fara a fi macar parteneri sau in colaborare s-ar parea ca e pentru ultima data!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei