Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Altfel de şcoală

Recital de pian, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” a avut loc, miercuri după-amiază, pe 4 aprilie, recitalul de pian susţinut de elevul Iosif Pamparău, clasa a XII-a, pregătit de profesoara Adriana Teodora Iftimiu.

În prezentare, profesoara Iftimiu a spus că „toate activităţile din această săptămână <Şcoala altfel> au fost <altfel>, chiar şi recitalul din această după amiază este altfel, deoarece este susţinut de un elev de la catedra de pian secundar. Un elev deosebit, cu o activitate deosebită în decursul celor patru ani de când lucrăm împreună”.

 

Talent răsplătit cu premii

Pentru elevul Iosif Pamparău, pianul reprezintă, după cum susţine chiar el susţine, pasiune, dragoste, iar pasiunea lui a fost răsplătită cu câteva premii importante: Premiul I la Festivalul Naţional „Şcoala Prieteniei”, ediţia a II-a Iaşi, iunie 2010, la categoria pian solo; Premiul I la Festivalul Naţional „Şcoala Prieteniei”, ediţia a II-a Iaşi, iunie 2010, la categoria duete-pian; Diplomă de excelenţă la Festivalul „Prietenii muzicii” Pro Piano-România, filiala Iaşi, ediţia I, februarie 2012; Premiul I şi Premiul Special pentru Muzicalitate la Concursul naţional de interpretare a muzicii româneşti pentru pian „Brave Claviaturi”, ediţia a V-a, Bucureşti 24 martie 2012.

 

Din program

În prima parte a recitalului, Iosif a interpretat fragmente semnate de  compozitori din perioada romantismului:„Vals nr. 19 în la minor” de Frederic Chopin, „Preludiul op. 28 nr. 4” de Frederic Chopin, „Dans ungar” de Johannes Brahms, miniatura „Visare” de Robert Schumann, „Serenadă” de Franz Schubert. În partea a doua a recitalului, publicul a ascultat două lucrări cu totul deosebite:

„O sară la stână”, a compozitorului  Ciprian Porumbescu, şi „Pârâiaşul”, lucrare ce aparţine compozitorului moldovean Eugen Doga, urmate de două lucrări aparţinând perioadei contemporane:

„Nuvole bianche” de Ludovico Einaudi şi „A comme amour” de Paul de Seneville.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recital de pian, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 2176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Recital de pian, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
( 6 apr 2012, 11:31:39
felicitari elevului Iosif Pamparău, si doamnei profesoare Adriana Teodora Iftimiu, avem nevoie de mai multi asa artisti adevarati iar colegiul de arta suceava promite sa ni-i dea. inca o data felicitari

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei