Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planuri

Noul proiect al legii sănătăţii va fi finalizat până la sfârşitul acestei luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat ieri, la Suceava, că noul proiect al legii sănătăţii ar putea fi finalizat până la sfârşitul acestei luni. Ritli a precizat că după finalizarea proiectului, acesta va intra în dezbatere publică. El a explicat că modificarea cea mai importantă faţă de vechiul proiect al legii sănătăţii va fi în sistemul de asigurări. Ladislau Ritli a explicat că dacă vechiul proiect a fost mai radical „în a aduce sistemul privat de gestionare a fondului public”, în viitorul proiect al legii sănătăţii va exista un echilibru între sistemul public şi cel privat de gestionare a fondurilor din asigurările de sănătate.

Ritli a subliniat că în viitorul proiect, asiguraţii vor fi cei care vor alege ce sistem vor, public sau privat, pentru a le administra contribuţiile la sistemul de asigurări de sănătate.

„Dacă proiectul anterior a fost mai amplu şi mai radical în a aduce sistemul privat de gestionare a fondului public, şi văzând că această formă nu este agreată de populaţie sau de către profesionişti, acum am mers pe o altă variantă, şi anume să existe un echilibru în acest segment, şi chiar populaţia să hotărască care să fie ponderea între public şi privat”, a declarat ministrul Sănătăţii.

El a adăugat că actualele Case de Asigurări de Sănătate nu vor fi desfiinţate şi vor avea posibilitatea să facă şi asigurări suplimentare, în sistem public, pe lângă cele care asigură pachetul de bază de servicii medicale. „De asemenea, există accesibilitatea în sistem şi a operatorilor privaţi, care vor apărea în scenă dacă sunt solicitări. Şi ei, la rândul lor, vor avea posibilitatea să asigure pachetul de bază, administrând banul public, şi pachetul suplimentar voluntar”, a mai spus Ritli.

 

Asiguraţii vor avea posibilitatea să aleagă între sistemul public şi cel privat

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că asiguraţii vor putea să aleagă fie amândouă variante, public şi privat, fie numai una dintre acestea. „Opţiunea asiguraţilor va decide această balanţă, cât de mult să fie public şi cât să fie privat. Asigurarea se va putea face fie de un asigurator privat, fie de unul public”, a arătat Ladislau Ritli.

El a mai spus că în viitorul proiect al legii sănătăţii va fi eliminată implicarea mediului privat în sistemul public de urgenţă. Ritli a subliniat că în acest sistem nu vor exista operatori privaţi, aspect care era inclus în vechiul proiect al legii sănătăţii.

Pe de altă parte, trebuie spus că Ladislau Ritli a avut în cursul zilei de ieri o întâlnire cu medicii suceveni, declarându-se mulţumit de propunerile pe care aceştia i le-au făcut pentru noul proiect al legii sănătăţii. „Ceea ce este foarte încurajator pentru mine, după întâlnirea cu medicii suceveni, este această atitudine încurajatoare, pozitivă pentru a schimba legislaţia, pentru a aduce o lege nouă în sănătate”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul proiect al legii sănătăţii va fi finalizat până la sfârşitul acestei luni.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Noul proiect al legii sănătăţii va fi finalizat până la sfârşitul acestei luni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei