Google
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7619 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3202 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Centrul Sucevei, remodelat în jurul parcărilor subterane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Odată cu avansarea lucrărilor de realizare a parcărilor subterane din centrul Sucevei, schimbări importante devin vizibile în întreaga zonă centrală.

În paralel cu lucrările de amenajare a parcărilor subterane, la interior şi la exterior, de câteva zile au început şi lucrări de remodelare a străzii Nicolae Bălcescu.

Deşi închiderea străzii a fost amânată până după Paşte, pentru a nu bloca circulaţia din Centru într-o perioadă aglomerată, conducerea Primăriei Suceava a dat undă verde constructorilor să înceapă lucrările pregătitoare.

 

Alveole pentru parcarea maşinilor în linie dreaptă

Una dintre principalele modificări care vor fi aduse străzii Nicolae Bălcescu este lărgirea acesteia. De fapt, strada în sine va rămâne la aceleaşi dimensiuni, doar că, prin modificările făcute pe lateralele acesteia, se va încerca decongestionarea străzii de maşinile parcate pe sensurile de mers.

Astfel, în dreptul Casei de Cultură, de o parte şi de alta a drumului, vor fi amenajate alveole în care vor putea fi parcate maşini, dar numai longitudinal, nu în spic, cum se practică acum.

Această măsură, care reduce destul de mult numărul maşinilor care pot fi parcate în aceste spaţii special create, este gândită să fluidizeze traficul pe această importantă arteră a Sucevei, deoarece, la ieşirea din alveolă, şoferul nu mai este nevoit să dea cu spatele în stradă şi să blocheze cel puţin o bandă de circulaţie, aşa cum se întâmplă acum, când în spatele celor care ies se formează cozi de maşini.

O alveolă de acest gen urmează să fie amenajată pe laterala stângă (raportat la sensul de mers dinspre Cinematograf spre bulevardul principal) a străzii Nicolae Bălcescu, vizavi de parcarea nr. 1.

“Este impropriu spus o lărgire a străzii, deşi aceste este efectul final, după crearea acestor alveole laterale, prin care se va descongestiona strada de maşinile parcate de o parte şi de alta, pe benzile de circulaţie”, a explicat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc.

Pentru crearea acestor alveole de parcare, trotuarele de pe strada Nicolae Bălcescu vor fi reduse pe alocuri, dar vor dispărea şi o serie de spaţii verzi, precum cele din zona Orange – fostul Hotel Central.

Schimbările de infrastructură rutieră de pe această stradă ar putea fi sincronizate cu o înăsprire a amenzilor date celor care parchează aiurea, pe stradă, cu atât mai mult cu cât în zonă vor fi date în folosinţă gratuită 162 de locuri de parcare subterane.

 

Trotuarele, pavate cu granit

Schimbări de aspect vor fi aduse şi trotuarelor din preajma parcărilor subterane. Astfel, trotuarele ar urma să fie pavate cu granit sau cu un material asemănător, să arate precum zona pietonală modernizată care face legătura între strada Nicolae Bălcescu şi Curtea Domnească.

 

Modernizarea iluminatului public

Proiectul de modernizare a zonei centrale a Sucevei include şi iluminatul public din această zonă. Astfel, stâlpii de tablă de pe strada Nicolae Bălcescu urmează să fie înlocuiţi cu stâlpi moderni, precum cei montaţi la bulevardul principal, în vreme ce pe esplanadele create deasupra parcărilor subterane vor fi montaţi tot stâlpi cu forme clasice, precum cei comandaţi din Austria, care asigură iluminatul în zona pietonalului modernizat.

 

Spaţii verzi

Nu sunt uitate nici spaţiile verzi, care vor fi utilizate pe lateralele străzii Nicolae Bălcescu şi cu rol de a tempera şoferii în zona trecerilor de pietoni, dar şi pentru înfrumuseţarea zonei. Astfel, pe laterala dreaptă a străzii Nicolae Bălcescu, la ieşirea spre B-dul Ana Ipătescu, va fi amenajat un şir de spaţii verzi, care vor delimita şi parcarea subterană nr. I, care va pune la dispoziţia şoferilor 108 locuri de parcare.

Lucrările de modernizare a infrastructurii străzii Nicolae Bălcescu sunt programate să fie finalizate până la 1 iunie 2012.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Sucevei, remodelat în jurul parcărilor subterane.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Centrul Sucevei, remodelat în jurul parcărilor subterane3.058

Shopping City Suceava
DAREX AUTO - Showroom Botosani
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru - Servicii Optica Medicala Suceava
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei