Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infracţiuni „rentabile”

Au furat o maşină de peste 20.000 de euro şi au primit pedepse între şase luni şi doi ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Patru indivizi care au furat de la o firmă de închirieri maşini un autoturism Toyota în valoare de peste 20.000 de euro şi l-au vândut în Ucraina, pe baza unor documente falsificate, au primit pedepse cu închisoarea de la şase luni la doi ani şi, în câteva luni de detenţie, vor fi eliberaţi condiţionat şi se vor întoarce din nou la casele lor.

Sentinţa rămasă definitivă şi irevocabilă l-a nemulţumit pe patronul societăţii de închirieri auto, Florin Cornel Iacoban, care s-a arătat revoltat de pedepsele „suspect de uşoare”, consideră el, primite de cei care l-au lăsat fără maşină.

Asta cu atât mai mult cu cât doi dintre inculpaţi au comis infracţiunile în stare de recidivă.

Ba mai mult, aceiaşi indivizi sunt cercetaţi pentru o faptă similară, de data aceasta la Suceava, când, tot cu acte false, a sustras un autoturism Toyota şi l-au vândut în Belgia.    

 

„Maşina nu am mai recuperat-o, banii nici atât”

Ilie Ursachi (40 de ani), George Zlotar (32 de ani), Corneliu Pavel Călinescu (37 de ani), din comuna Dorneşti, precum şi Gheorghe Popovici, în vârstă de 28 de ani, din Siret, au fost trimişi în judecată în septembrie 2011.

În martie anul trecut, cei patru s-au înţeles să îl înşele pe administratorul firmei de închirieri auto şi să dispară cu una dintre maşinile cele mai scumpe ale acestuia.

I-au făcut acte false (buletin şi permis de conducere) lui Gheorghe Popovici, acesta din urmă a închiriat maşina pe baza acelor documente, maşina fiind vândută ulterior în Ucraina.

Pentru că Popovici a recunoscut tot din prima, a primit un an de închisoare cu executare, iar ulterior, la recurs, judecătorii i-au suspendat pedeapsa, dându-i un termen de încercare.

La începutul acestui an, Judecătoria Rădăuţi i-a condamnat pe Zlotar, Ursachi şi Călinescu la şase luni de închisoare în cazul primului, respectiv doi ani de închisoare pentru ceilalţi doi. Cei trei au susţinut că sunt nevinovaţi până aproape de finalul procesului, când, dându-şi seama că nu vor scăpa, şi-au recunoscut faptele. 

Nemulţumit de sentinţa judecătorilor rădăuţeni, administratorul firmei de închirieri maşini, Florin Cornel Iacoban, a declarat recurs, la aceeaşi cale de atac apelând şi cei trei inculpaţi, la rândul lor cerând pedepse mai mici.

„Maşina nu am mai recuperat-o, banii nici atât. Am luat-o în leasing şi am achitat în rate în jur 20.000 de euro. Mai am vreo 10.000 de euro de plătit la ea. Când au comis faptele, doi dintre ei erau în perioada de încercare, fiind liberaţi condiţionat. Nu a contat pentru judecători”, era revoltat Florin Cornel Iacoban.

 

„Asta nu e justiţie. E bătaie de joc”

Sentinţa dată în urma recursului judecat la Curtea de Apel Suceava l-a nemulţumit şi mai tare pe Florin Cornel Iacoban, după ce inculpatului Călinescu, condamnat iniţial la doi ani de închisoare, judecătorii i-au redus pedeapsa la doar un an de închisoare. Respectivul inculpat avea un rest de pedeapsă de 570 de zile neexecutate dintr-o pedeapsă de şase ani şi jumătate, însă judecătorii au decis să nu i le adauge pedepsei actuale, menţinând liberarea condiţionată pronunţată anterior.

„În câteva luni sunt toţi acasă, din nou în libertate. Eu rămân să plătesc în continuare o maşină pe care mi-au furat-o. Asta nu e justiţie. E bătaie de joc”, a concluzionat administratorul societăţii de închirieri auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au furat o maşină de peste 20.000 de euro şi au primit pedepse între şase luni şi doi ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Au furat o maşină de peste 20.000 de euro şi au primit pedepse între şase luni şi doi ani de închisoare4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei