Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Posturile în sistemul sanitar vor fi deblocate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministerul Sănătăţii va propune Guvernului deblocarea posturilor în sistemul sanitar. Aflat în vizită de lucru în judeţul Suceava, ministrul de resort, Ladislau Ritli, a declarat că recent a avut discuţii pe această temă cu primul-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, iar acesta şi-a arătat deschiderea faţă de aprobarea unei asemenea măsuri. Ritli a spus că deblocarea posturilor în sistemul sanitar este o necesitate şi că în ţară sunt spitale unde nu se pot asigura gărzile din cauza personalului insuficient.

Ritli a declarat: „La ora actuală este un colectiv care analizează numărul de posturi de medici, de asistente care sunt necesare şi posibilităţile financiare existente chiar în cadrul bugetului sau să nu fie încărcătură bugetară foarte mare. Variantele le vom expune în Cabinet şi vom lua o măsură în curând, pentru că este o necesitate. Sunt situaţii critice în teritoriu unde nu se pot asigura gărzile, unde nu se pot asigura turele. Am ajuns la o limită unde trebuie să intervenim”.

Potrivit unei centralizări a Direcţiei de Sănătate Publică, spitalele din judeţ mai au nevoie de 26 de medici, 152 de asistenţi medicali, şapte biologi şi biochimişti, cinci farmacişti şi un fiziochinetoterapeut. De asemenea, sunt vacante 96 de posturi pentru personal auxiliar. La acest moment, în sistemul medical nu se poate angaja decât o persoană la şapte posturi eliberate.

 

Ritli: Colegiul pe probleme de sănătate înfiinţat la Suceava este o iniţiativă care funcţionează foarte bine

Ministrul Sănătăţii a vizitat ieri Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, alături de secretarul de stat, Cristian Irimie, de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, de primarul Sucevei, Ion Lungu, de deputaţii democrat-liberali Dan Gabriel Gospodaru şi Sanda-Maria Ardeleanu, de şeful Casei Judeţene de Asigurări, Cristi Bleorţu, de managerul spitalului, Vasile Rîmbu, şi de alţi medici din conducere.

El s-a arătat plăcut surprins de cum arată unitatea spitalicească în care în ultimii ani s-au investit sume consistente atât de la Ministerul Sănătăţii, cât şi de la Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava.

Ritli a declarat: „Sunt plăcut surprins de cum arată Spitalul Judeţean, care a cunoscut o dezvoltare extrem de dinamică în ultimii ani. Spitalul a beneficiat de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii, dar nu numai din aportul Ministerului Sănătăţii, ci din contribuţiile Consiliului Judeţean şi ale Primăriei Suceava şi aici trebuie date ca exemplu autorităţile judeţene şi locale şi pentru alte judeţe, unde nu există o asemenea preocupare. Inclusiv Colegiul pe probleme de sănătate înfiinţat la Suceava este o iniţiativă a autorităţilor locale care funcţionează foarte bine şi care s-ar putea generaliza la nivel naţional”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posturile în sistemul sanitar vor fi deblocate.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Posturile în sistemul sanitar vor fi deblocate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei