Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Final de proiect

Ministrul Sănătăţii a inaugurat Ambulatoriul din Spitalul Municipal Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a tăiat ieri panglica noului ambulatoriu din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi, într-o festivitate prilejuită de finalizarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi”, proiect finanţat prin programul Operaţional Regional, a cărui autoritate de management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Proiectul are o valoare totală de 6,93 milioane de lei, din care 4,63 milioane sunt suportate de Uniunea Europeană, 709.118 lei de Guvernul României, iar diferenţa, de 1,58 milioane, de către beneficiar.

Proiectul a avut perioada de implementare cuprinsă între anii 2010- 2012 şi contribuie la îmbunătăţirea serviciilor de sănătate publică în municipiul şi zona Rădăuţi, circa 170 de mii de persoane, cărora li se adaugă şi populaţia din oraşele Solca şi Siret.

Ministrul Sănătăţii s-a declarat „încântat” de ceea ce a văzut la Rădăuţi şi a admis că judeţul Suceava este unul dintre puţinele din ţară în care se poate vorbi despre o dezvoltare uniformă în acest domeniu.

 

Olărean: Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi

Proiectul a vizat dotarea Ambulatoriului cu aparatură medicală modernă, de nivel european, mai exact, un ecograf, o trusă videoendoscopie digestivă cu accesorii, două EKG cu şase canale, un aparat radiodiagnostic, o masă de chirurgie generală, două mese ginecologie, un scaun ORL cu aspirator, un electrocauter ORL, un computer tomograf, un mamograf, un microscop ORL, un laser terapeutic, un holter monitorizare TA, un holter monitorizare EKG, un dispozitiv de testare cardio-efort, un electrocauter chirurgical, un electromiograf şi un spirograf.

În acelaşi timp au fost prevăzute mai multe lucrări de reabilitare a spaţiilor aferente ambulatoriului, şi anume montare tâmplărie PVC cu sticlă termoizolantă, refacere pardoseli şi tratare cu răşini epoxidice, reabilitare pereţi şi tavane, placarea pereţilor, uşilor şi ferestrelor cu plumb la cabinetele radiologice, înlocuire balustradă cu inox,  placare scări cu gresie antiderapantă, eşafodaj din profile metalice la subsolul locaţiei computerului tomograf, refacerea instalaţiei electrice, sanitare, cât şi a celei de încălzire din spaţiile reabilitate.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat ieri: „Sunt fericit că am reuşit să finalizăm acest proiect pentru sănătatea rădăuţenilor. Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, personalului din primărie, consilierilor locali, şi nu în ultimul rând preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, dar şi secretarului de stat Cristian Irimie”.

Alături de ministrul Sănătăţii, la festivitate au mai participat secretarul de stat Cristian Irimie, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Aurel Olărean, directori din Ministerul Sănătăţii şi parlamentari suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii a inaugurat Ambulatoriul din Spitalul Municipal Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Ambulatoriul din Spitalul Municipal Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare minune trimis de
( 6 apr 2012, 11:28:13
As vrea sa stiu cum vom beneficia de asemenea aparate ca cetateni de rand,care platesc asigurarile de sanatate la stat,ce spaga trebuie sa dam si cui,pentru o mamografie,un computer tomograf sau astea sunt folosite doar la cerere si cu sume mari de bani?
Un simplu cetatean al urbei noastre,asigurat,daca are nevoie de asa ceva,ce face?cui sae adreseaza?ce acte si spagi are nevoie pentru asta?intreb si eu,asa ca omul dec rand...
2.   Eh... trimis de
( 6 apr 2012, 13:28:00
vorbesti sa te afli in treaba...poftim la policlinica si vei vedea....
3.   Eh... trimis de
( 6 apr 2012, 15:21:48
Bun asa,voi merge si voi vedea,dar am experienta acolo,fara cunostinte,spaga,nu ai cum beneficia de servicii medicale desi platim asigurari la greu,sa spun cat am stat la usa la triaj jos pentru o consultatie ambulatoriu si o asistenta "draguta" m-a trimis la plimbare desi aveam trimitere la cabinetul respectiv in regim de urgenta,pentru ca doamna doctor onora doar "progamarile de la particular"?acolo insa am avut acces direct imediat ce m-am programat si am scos 150 lei consultatia fauta tot in spital pana la urma,dar in regim privat,rapid,dupa ce am scos lozul.Mai comentati ceva,Mr.EU123?
4.   Hotilor trimis de
( 6 apr 2012, 17:11:25
domnul ,,eu 123,, sti ce trebue de facut cu voi ,intai spaga si daca o luati un cap in gura de sa ajungeti direct la iasi la urgenta si mu,,tele alea de la receptie care nici nu te baga in seama cand intrebi ceva nu de cap loate si dat la mu,e de bulangi ce sunteti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei