Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 apr 2012 - Anul XVII, nr. 79 (4984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung

Un profesor şomer a renunţat temporar la greva foamei după ce i s-a promis un sprijin social

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un profesor câmpulungean care a anunţat oficial că începe luni dimineaţă greva foamei în faţa primăriei municipiului a renunţat deocamdată la acest demers, pentru că autorităţile locale au găsit o soluţie parţială pentru problemele sale. Profesorul Ioan Popoiu, licenţiat în teologie şi istorie, autor al unui tratat de istorie internaţională şi susţinător a numeroase conferinţe publice pe teme istorice, a ajuns într-o situaţie personală delicată pentru că de un an nu-şi mai găseşte de lucru.

Prof. Popoiu a cerut sprijin la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi la primăria municipiului, pentru a obţine măcar posibilitatea de a preda ore de religie, dar toate locurile de profesor de religie sunt ocupate, mai ales de preoţi cu parohii în zonă. Nici cu predarea istoriei nu poate avea prea mare noroc specialistul câmpulungean, pentru că ore de istorie sunt puţine în zonă şi există deja profesori angajaţi pentru aşa ceva.

Potrivit precizărilor primarului municipiului, Gabriel Şerban, autorităţile locale nu îl pot ajuta deocamdată cu o altă slujbă pe măsura calificării sale, pentru că pur şi simplu nu există astfel de locuri de muncă disponibile local. Totuşi, primarul a găsit o soluţie parţială pentru dificultăţile cu care se confruntă profesorul şi l-a convins să renunţe deocamdată la protest.

Prof. Popoiu a declarat: „Imediat după ce am anunţat intenţia de a protesta, am fost contactat de un reprezentant al primăriei şi mi s-a explicat că deocamdată tot ce pot face ei ca să mă ajute este acordarea unui ajutor social de 200 de lei lunar. Sigur că este un sprijin pentru care mulţumesc, chiar dacă este mic, vine foarte târziu şi nu rezolvă problema mea de fond, aceea că vreau să muncesc, nu să cer ajutorul statului. Am decis ca deocamdată să nu mai desfăşor acest protest şi sper că voi fi totuşi sprijinit şi pentru a găsi o slujbă. Sunt totuşi un om cu studii şi mi-aş dori ca societatea să folosească oamenii pregătiţi, nu să ne umilească. Nu înţeleg de unde vine dorinţa asta de marginalizare a oamenilor cu şcoală şi de promovare a celor cu pregătire minimă sau inexistentă, dar este absolut regretabil şi nu sunt singurul intelectual în această situaţie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un profesor şomer a renunţat temporar la greva foamei după ce i s-a promis un sprijin social.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un profesor şomer a renunţat temporar la greva foamei după ce i s-a promis un sprijin social5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONSTATARE trimis de
( 4 apr 2012, 13:22:18
D-LE PROFESOR,
ANUL TRECUT PE 10 MAI ,LA CASA DE CULTURA[SUPRANUMITA CLUBUL DE FITE,,UCENICII LUI PENTELEY'']ATI FACUT REFERIRE LA,, ISTORIA ADEVARATA'',CEEA CE PE UNII II DERANJEAZA FOARTE TARE.DE AICI VI SE TRAG TOATE SI SPERAM CA NU VOR MAI URMA SI ALTELE.
UNII DIN CEI CE PREDAU RELIGIA IN SCOLI,NU STIU PTR EI,CAT AR TREBUI SA STIE,LA ORE CITESC DIN MANUALE COPIILORSAU,LIPSESC DE LA ORE IN MOD REPETAT.
IN ZIUA DE AZI,CHIAR NEPREGATITII AU SANSE LA UN SERVICIU,PTR CA NU PUN INTREBARI SI SUNT USOR DE MANIPULAT SAU SANTAJAT[CEI CU DIPLOME CUMPARATE].
CU RELIGIILE ,NU ARE NIMENI NIMIC,INSA CAND VEZI ,,SLUJITORII'' LA CE SE PRETEAZA,ESTE SI NORMAL SA TE INTREBI,CE AU COPIII DE INVATAT DE LA ACESTIA.
IMPLICAREA IN POLITICA,ABSORBTIA DE FONDURI DIN PRIMARII INAINTE DE ALEGERI[MITA ELECTORALA ECUMENICA,PROBABIL],MOLIFTE EXECUTATE PE HOLUL MATERNITATII FARA ,,INVITATIE''DIN PARTEA LEHUZEI,AFACERI CU LEMN,SUNT DOAR CATEVA DIN ,,INVATATURILE'' LA VEDERE.
D-LE PROFESOR,VA SUNTEM ALATURI,VA VENI SI ZIUA ADEVARULUI.INCERCATI TOTUSI SA PLEDATI,PTR INCHIDEREA MUZEULUI ,,ARTA LEMNULUI'',POATE SITUATIA DVS.SE VA SCHIMBA.NUMAI PRIN VANZAREA CLADIRII,UNII ISI MAI POT ASIGURA O PROTECTIE TEMPORARA ,PANA CAND LEGEA II VA ,,CULEGE'' SI VOR TREBUI SA RASPUNDA PTR TOT DEZASTRUL DIN C-LUNG.
MULTA SANATATE,D-LE PROFESOR SI NU UITATI CE E MAI IMPORTANT:
,,UN LUPTATOR ,NU CAPITULEAZA NICIODATA''-DOAMNE AJUTA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei