Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 apr 2012 - Anul XVII, nr. 79 (4984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Fosta fabrică de bere Solca, monument istoric, loc de aprovizionare pentru hoţii de fier vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ruinele fostei fabrici de bere de la Solca, monument istoric din secolul al XIX-lea, au căzut din nou pradă hoţilor, indivizi în căutare de tot ce poate fi vândut la centrele de colectare a fierului vechi furând motoare electrice, bucăţi de plasă de gard, stâlpi şi chiar sârmă ghimpată.

Luni, în jurul orei 14.00, Gheorghiţă Muscă, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Rădăuţi, administratorul SC Bere Company Solca, a anunţat poliţia că din curtea şi spaţiile dezafectate ale fostei fabrici au fost furate mai multe bunuri, descoperirea fiind făcută de o persoană responsabilă cu paza societăţii.

La faţa locului s-a constatat că autorii au sustras şase motoare electrice, 80 de metri liniari gard plasă cu înălţimea de 1,5 m, 20 de stâlpi metalici şi 200 de kilograme de sârmă ghimpată.

Până să dea de autori, poliţiştii şi-au îndreptat atenţia spre administratorul societăţii.

Într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se precizează că „întrucât paza nu era organizată conform Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, faţă de administratorul societăţii urmează a se lua măsura sancţionării contravenţionale”. În privinţa prejudiciului, acesta nu a fost estimat încă de administrator.

 

Afaceristul Arcadie Plămadă, trimis în judecată pentru distrugerea fabricii monument istoric 

Din păcate, acest furt nu este decât ultimul dintr-un şir de alte fapte de acest gen. De altfel, însuşi mandatarul administratorului a fost primul care ar fi distrus cu nonşalanţă fosta fabrică.  

La finele anului trecut procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au decis trimiterea în judecată a omului de afaceri Arcadie Plămadă, care ar fi distrus monumentul istoric, în calitate de mandatar al administratorului Gheorghiţă Filaret Muscă.

Acuzaţiile pentru care Plămadă a fost trimis în judecată sunt foarte grave. Conform procurilor, omul de afaceri a dispus şi coordonat lucrări de dezasamblare a instalaţiilor din cadrul fabricii de bere monument istoric, precum şi a unor fragmente de construcţie ce constituiau monument istoric, determinând distrugerea ireversibilă a depunerilor cu caracter istoric şi arheologic din zonă. Practic, fosta fabrică ar fi fost făcută bucăţi şi dată la fier vechi, hoţi doar „curăţând” acum ce a distrus chiar mandatarul administratorului.

Arcadie Plămadă a fost trimis în judecată pentru distrugere, degradarea unui monument istoric, executarea fără autorizaţie de lucrări în perimetrul unui monument istoric şi efectuarea de săpături neautorizate în zona de protecţie a unui monument, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta fabrică de bere Solca, monument istoric, loc de aprovizionare pentru hoţii de fier vechi.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fosta fabrică de bere Solca, monument istoric, loc de aprovizionare pentru hoţii de fier vechi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bere trimis de
( 4 apr 2012, 12:04:39
Si ce buna era berea de Solca... Mie-mi placea mai mult ca Azuga.
1.1  RE: Bere trimis de
( 4 apr 2012, 15:47:57
...se cunosc hotii si cei care cumpara?
2.   Bob trimis de
( 4 apr 2012, 14:01:42
era simbolul oraselului Solca.peste tot se gasea berea Solca....au distrus acum tot in loc sa bage bani aiurea Udrea in parii de ski sau pe cate aiureli mai bine ar aloca niste bani in scopul producerii unor locuri de munca asa cum era odata in Solca la fab de bere!
3.   Hotie si prostie trimis de
( 4 apr 2012, 19:09:57
Sa le fie rusine celora care si-au batut joc de aceasta localitate!Si-au batut joc de podul din mijlocul orasului,monument de arhitectura,de pavilioanele sanatoriului,de fabrica de bere au slutit orasul intr-un hal fara de hal,toate acestea denota multa incultura,prostie si hotie...In atentia celor ce conduc judetul !...si Solca ar trebui sa fie o perla a Bucovinei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei