Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 apr 2012 - Anul XVII, nr. 79 (4984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoştinţă

Distincţii şi medalia „Bărbăţie şi Credinţă”, pentru trei jandarmi cu rezultate deosebite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei jandarmi din Suceava, doi cu misiuni în Afganistan şi Kosovo şi unul care s-a remarcat prin modul în care a intervenit la inundaţiile din 2010, au primit distincţii speciale, ieri, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei.

Astfel, maiorul Gabriel Ignia a primit distincţia pentru modul exemplar în care reprezintă Jandarmeria Română în misiunea NATO din Afganistan. Suceveanul Ignia este chiar comandantul Detaşamentului de Jandarmi aflat în misiune în momentul de faţă în Afganistan, având în subordine 66 de jandarmi, dintre care 23 de ofiţeri şi 43 de subofiţeri. El a fost ales şef al detaşamentului în urma rezultatelor deosebite obţinute în timpul unui stagiu de pregătire ce a vizat selecţia pentru această misiune.

 

A participat la şapte misiuni în Kosovo 

Totodată, prin decret al preşedintelui României, alţi doi jandarmi suceveni au primit medaliile „Bărbăţie şi Credinţă”, clasa a III-a, cu însemne pentru militari, pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu. 
Este vorba de plutonierul major Viorel Nicolae Preda, din cadrul Detaşamentului de Intervenţie al Jandarmeriei Suceava, participant la şapte misiuni internaţionale de menţinere a păcii în Kosovo, şi de plutonierul adjutant Ciprian Teleagă, şeful Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Vicovu de Sus, care s-a remarcat prin modul în care a intervenit la inundaţiile din 2010, dar şi ulterior, la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Tot cu prilejul Zilei Jandarmeriei, generalul de brigadă Eugen Şalar, inspectorul-şef al Jandarmeriei Suceava, a acordat mulţumiri, felicitări, diplome de merit, citări prin ordin de zi, iar prin ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, doi ofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad. Este vorba de foştii căpitani Gheorghiţă Dascălu şi Bogdan Cornaci, ultimul purtător de cuvânt al instituţiei, avansaţi la gradul de maiori.

Ieri, pentru marcarea celor 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei, la sediul Inspectoratului Judeţean a fost organizat şi un simpozion cu tema „Jandarmeria suceveană – trecut şi prezent”, desfăşurat cu participarea profesorului universitar doctor Mihai Iacobescu şi a profesorului universitar doctor Mihai Lazăr, ambii din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava.   
Cei doi au prezentat aspecte privind evoluţia istorică a Jandarmeriei şi particularităţi ale contextului intern şi internaţional în care s-au desfăşurat misiunile instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distincţii şi medalia „Bărbăţie şi Credinţă”, pentru trei jandarmi cu rezultate deosebite.
 Vizualizări articol: 2019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Distincţii şi medalia „Bărbăţie şi Credinţă”, pentru trei jandarmi cu rezultate deosebite5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REMEMBER trimis de
( 4 apr 2012, 14:26:00
...SI CAND TE GANDESTI,IN TRECUT,LA CE PERICOLE MAJORE AU FOST EXPUSI BIETII JANDARMI.1999-BOTOSANI,IN APROPIEREA COMANDAMENTULUI DE JANDARMI SE AFLAU DEPOZITATE TONE DE INGRASAMINTE SI PESTICIDE EXPIRATE,DEPOZIT AFLAT IN CURTEA AUTOBAZEI DIN VECINATATE.ACESTE DESEURI AU DISPARUT TOTUSI, AFIRMA ATUNCI UN DON' COL.C. CHITAC:
,,NU CUNOSC CINE S-A OCUPAT DE ACEST LUCRU SI NICI UNDE AU FOST DUSE''.!?>|^$*+!
2004 - SUCEAVA, ALT DEPOZIT LA 50M DE ....JANDARMERIE,DIN NOU AGITATIE,PERICOL,POLUARE,PROGR PHARE,FONDURI GRUP, - DEPOZITARE???-CARIERA DADU,CARLIBABA,PANA LA IDENTIFICAREA UNOR FONDURI PTR NEUTRALIZARE.S-AU MAI GASIT ACESTE FONDURI???????????????
2.   COMPLETARE trimis de
( 4 apr 2012, 14:41:56
CARIERA DADU VECINA CU OBCIOARA,CU ,,PRELINGERE'' SPRE PRIMARIA C-LUNG-SC COZARUX-PRODINCOM-ADS!!!
3.   MONTE trimis de
( 4 apr 2012, 15:52:20
Care-i legatura dintre comentariul tau si articolul asta?
Interesant ca exista un "Te Leaga" la Vicov.
O fi legat pe careva?
Sau,poate ati gresit adresa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei