Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 apr 2012 - Anul XVII, nr. 79 (4984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Trei Elene celebre: Ceauşeasca, Băseasca, Udrea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

N-am trăit în perioada comunistă a României decât câţiva ani din copilărie, aşa că nu mă pot pronunţa asupra acestui tip de societate. Abia în ultima vreme, de când m-am maturizat, am încercat să-mi conturez o părere, ajutat şi de filmele şi de cărţile ieşite pe piaţa artei. Dar încă mai bâjbâi, ca să zic aşa.

Ceea ce văd azi este o oscilaţie publică, între un fel de nostalgie şi o mare cantitate de libertate, pe care oamenii nu ştiu s-o folosească sau o folosesc în mod greşit. Mai văd apoi o totală lipsă de respect pentru soţia dictatorului Ceauşescu, Elena.

Am auzit zicându-se despre femeia asta că era proastă, incultă, curvă şi că vânduse seminţe prăjite, de bostan şi de floarea-soarelui, în anii tinereţii, prin nu ştiu care gări. Nu prea am înţeles de ce a vinde seminţe prăjite ar fi o ruşine, dar probabil că ăia de-au scos zvonul socot că-i mult mai onorabil să furi, decât să faci un astfel de comerţ.

Mai e povestea aia, cum că bioxidului de carbon tovarăşa Elena Ceauşescu îi spunea „codoi”, citind întocmai cele două litere şi cifra formulei chimice „CO2”. Asta chiar că mi se pare gogonată rău. Băi ăia care-aţi lansat-o, chiar ne credeţi tâmpiţi?

În sfârşit, n-o să dau din pedale pe traseul ăsta. Eu câteva lucruri vreau să zic, şi le zic răspicat. Că aşa cum era Elena Ceauşescu, nu făcea ţara de râs în faţa reginei Angliei sau a primei doamne a Americii, la întâlniri oficiale. Vânduse poate seminţe prăjite, dar ştia să se poarte. N-am auzit să fi făcut gafe, să deschidă gura şi să îi iasă porumbelul. E drept, prefera să tacă, dar nu e ăsta un semn de inteligenţă?

Apoi, oricât de incultă, de proastă şi de curviştină ar fi fost, nu ştiu dacă o depăşea pe altă Elena celebră, mezina preşedintelui de azi. Nu ştiu dacă o depăşea nici pe altă mare Elenă, Udrea.

Dar vă pun şi eu o întrebare: dintre cele trei Lenuţe, care îşi iubea mai mult ţara?

Zicând asta, propun să trecem la următorul punct pe ordinea de zi.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei Elene celebre: Ceauşeasca, Băseasca, Udrea.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei Elene celebre: Ceauşeasca, Băseasca, Udrea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bre narcis , bre !!! trimis de
( 4 apr 2012, 13:39:19
Tu de unde pusca calului ai mai aparut ??? De la "a auzi" si pana la "a vedea" sau "a avea dovezi" e cale lunga ! Sa inteleg ca tu vrei sa devii Mircea Badea de Suceava de te spargi in "pamflete" ? N-am inteles cum de ti s-a permis sa folosesti cuvintele "curva" si "curvistina" in "minunatul" tau pamflet ??? Se pare ca am avut dreptate cu comentariul meu referitor la articolul in care era scris "... a pus mana pe Casa de Oaspeti" cand am scris ca in curand voi "jurnalistii" lui peste prajit veti folosi expresii care de care mai "academice" gen : smen , japca , babardeala , etc. Lasa-te de scris "pamflete" si pune mana de MAI citeste si tu vreo cateva carti poate vei reusi sa-ti imbogatesti vocabularul . Poti incepe cu "Colt Alb" care face parte din lectura obligatorie de clasa a II-a . Bafta la cultivat !!!
2.   Cu vaca... trimis de
( 4 apr 2012, 18:39:02
Esti penibil cu articolul tau...Ceausestii s-au facut de ras cand au ciordit din hotel prosoape si alte cele in Franta ...Nu stiu de unde vine curentul asta de reabilitare a Ceausestilor sau a comunismului.Are dreptate Yoyo1,mai pune mana pe carte,mai uita-te la "Memorialul Durerii",mai intreaba-i pe cei cu scoala despre vremurile trecute,nu pe nea Costel care joaca table in fata blocului in maieu si bea bere la pet!
3.   Penibil puţin spus trimis de
( 5 apr 2012, 09:08:19
"pamfletarule", se vede că eşti necitit ca să nu spun prostoi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei