Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrozitor

Plic cu două gloanţe şi ameninţări cu moartea pentru un pădurar şi familia sa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În rechizitoriul finalizat zilele trecute şi trimis Tribunalului Suceava de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava în cazul grupării interlopilor din aşa-zisa „banda lui Vîju” care „făcea legea” în zona Gura Humorului – Frasin - Stulpicani, anchetatorii fac referire la o infracţiune de şantaj a cărui victimă a primit un plic în care erau două gloanţe şi ameninţări cu moartea la adresa familiei sale.

Procurorii DIICOT au disjuns cercetările faţă de această infracţiune, urmând să facă obiectul unui alt dosar penal.

 

Banii trebuiau lăsaţi personal de pădurar într-un tub de beton din faţa unei case 

În seara zilei de 29 aprilie 2011, în jurul orei 20:45, Ioan G., pădurar la Stulpicani, a fost sunat acasă, pe telefonul fix, de o persoană necunoscută, care l-a întrebat dacă a găsit un plic în garaj şi a citit conţinutul acestuia.

Pădurarul i-a spus necunoscutului că nu a găsit nimic, fiind îndrumat de acesta din urmă să meargă în garaj să caute plicul, urmând să revină cu un telefon peste un sfert de oră.

Însoţit de soţia sa, Ioan G. a mers în garaj, unde a găsit pe jos un plic de culoare albă sigilat prin lipire cu bandă scotch pe care îi era scris numele.

L-a deschis şi în interiorul plicului a găsit o foaie dublă de caiet tip dictando, liniată, iar pe trei din cele patru pagini se afla un înscris cu pix de culoare albastră, cu litere majuscule, care conţinea un mesaj de ameninţare cu moartea la adresa sa, a soţiei pădurarului şi a celor doi copii minori ai acestuia. 

Pădurarul era ameninţat şi cu incendierea bunurilor personale, iar pentru a scăpa de toate acestea trebuia să plătească 2.500 de euro sau 100 de milioane de lei vechi.

Banii trebuiau lăsaţi în acea seară, la ora 22:45, într-un tub de beton de lângă drumul din faţa casei unei femei care locuia în apropiere.

În scrisoarea de ameninţare i se explica pădurarului că banii trebuia să îi aducă personal, iar la sfârşitul mesajului de ameninţare erau lipite cu bandă scotch de culoare neagră două cartuşe de calibru 9 milimetri pentru arme militare.

După aproximativ un sfert de oră de la primul apel, Ioan G. a fost apelat de aceeaşi persoană necunoscută, care l-a întrebat dacă va aduce banii la locul indicat ori îşi riscă viaţa sa şi a membrilor familiei sale.

Pădurarul i-a spus că nu-i va da nici un ban, moment în care convorbirea s-a întrerupt brusc.

 

Anchetatorii au un suspect principal, care a picat testul cu detectorul de minciuni

Sesizaţi de pădurar despre acest caz, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au încercat să dea de urma celui care a trimis plicul respectiv.

Deşi a fost sunat de pe un număr necunoscut, anchetatorii au reuşit să afle că apelul telefonic a fost făcut de pe telefonul mobil al unei femei din Stulpicani.

Luată la întrebări de oamenii legii, femeia respectivă, se arată în actele de sesizare a instanţei, a declarat că a pierdut telefonul respectiv în cursul lunii aprilie 2011 şi că a reclamat pierderea acestuia o lună mai târziu, la insistenţele fiului ei, Vasile Balan, în vârstă de 34 de ani.

Analizând plicul găsit în garajul pădurarului, experţii Laboratorului de Analize Genetice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au găsit urme biologice ale aceluiaşi individ, Vasile Balan. De asemenea, specialiştii poliţiei au stabilit că înscrisul a fost executat tot de Vasile Balan.

Cele două gloanţe care se aflau în plic, au stabilit criminaliştii poliţiei, erau în stare de funcţionare.

Testat cu detectorul de minciuni, Vasile Balan a ieşit nesincer la întrebările relevante.

Faţă de tânărul din Stulpicani s-a început urmărirea penală şi s-au disjuns cercetările într-un alt dosar penal, Vasile Balan fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, şantaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Adus la audieri, tânărul s-a prelevat de dreptul de a nu face declaraţii în cauză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plic cu două gloanţe şi ameninţări cu moartea pentru un pădurar şi familia sa.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Plic cu două gloanţe şi ameninţări cu moartea pentru un pădurar şi familia sa3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei