Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandare DSP

Fără serbări şi activităţi colective în şcoli, din cauza creşterii numărului de elevi bolnavi de rubeolă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cazurilor de rubeolă semnalate în judeţ a ajuns la 135, au informat, ieri, responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care au arătat că majoritatea bolnavilor sunt elevi, context în care au recomandat evitarea serbărilor şi activităţilor colective în şcoli ca măsură principală de prevenţie.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu, a explicat că rubeola a fost depistată la 80 de băieţi şi 55 de fete, iar în 39 dintre situaţii diagnosticul a fost confirmat prin analize de laborator.

 

Harta îmbolnăvirilor

Din totalul de 135 de îmbolnăviri, 88 au fost consemnate în zona Fălticeni, 28 în zona Suceava, nouă în zona Rădăuţi, opt în zona Câmpulung Moldovenesc şi două în zona Vatra Dornei. Unităţile de învăţământ în care au fost depistate cele mai multe cazuri de rubeolă sunt Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni – 36, Colegiul Agricol Fălticeni – 25, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni – 6, Grupul Şcolar „Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni – 20 şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava – cinci cazuri. De menţionat că printre pacienţii cu rubeolă se numără şi câţiva preşcolari.

 

Doar patru cazuri în 2011

„Rubeola este o boală infecto-contagioasă produsă de un virus care se transmite pe cale aerogenă, prin picături de fluide împrăştiate în timpul tusei, strănutului, vorbirii, consumului de alimente şi băuturi la comun. Supraveghem în continuare îmbolnăvirile prin reţeaua de medicină şcolară. În unităţile în care au fost depistate cazuri de rubeolă se face dezinfecţie, însă recomandarea noastră este ca în această perioadă să se evite organizarea de serbări şi alte activităţi şcolare colective. Raportat la judeţele învecinate, situaţia Sucevei în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri este destul de bună”, a spus Adrian Popescu. 

În 2011, statisticile Direcţiei de Sănătate Publică indică patru cazuri de rubeolă. În 2010, evidenţele arată 27 de cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără serbări şi activităţi colective în şcoli, din cauza creşterii numărului de elevi bolnavi de rubeolă.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fără serbări şi activităţi colective în şcoli, din cauza creşterii numărului de elevi bolnavi de rubeolă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(15 mar 2012, 10:37:56
sunt bolile copilariei si e ceva normal.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei