Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a IX-a

Concursul de astronomie “Equinox”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până vineri,16 martie, echipajele de elevi care doresc să participe la cea de-a IX-a ediţie a Concursului de astronomie „Equinox”, care se va desfăşura pe data de 24 martie 2012, se pot înscrie pe adresa aesvro@yahoo.com sau la Observatorul Astronomic (Planetariul) Suceava.

 

Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni

Concursul de astronomie „Equinox”, organizat de Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava - Departamentul Observator Astronomic şi Asociaţia Educatorilor Suceveni (AESv), având ca parteneri Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava şi Liceul cu Program Sportiv, se desfăşoară pe trei secţiuni.

Secţiunea I - Astronomia în artă - destinat preşcolarilor şi elevilor din clasele I - II desene, pictură, grafică colaje, machete; Secţiunea a II-a - Concurs de cunoştinţe în domeniul astronomiei - destinat elevilor din clasele III-IV din judeţul Suceava - întrebări elementare din domeniul astronomiei (dintr-o clasă poate participa un singur echipaj format din trei membri, dar pot participa echipaje mixte din clase diferite); Secţiunea a III-a - Concurs de creaţii literare cu conţinut astronomic - destinat elevilor din clasele III - XII -  eseuri, nuvele, poezii, culegeri de proverbe, zicători, ghicitori, descrieri ale unor fenomene astronomice, povestiri despre cer şi stele auzite din bătrâni, scenete, grupuri vocale, mici piese de teatru etc.

 

Concursul va avea loc pe 24 martie, la ora 10:00, la Observatorul Astronomic

Concursul se va desfăşura pe data de 24 martie, ora 10:00, la Observatorul Astronomic Suceava.

Pentru o bună desfăşurare şi finalizare a concursului, organizatorii solicită  trimiterea în plicul cu lucrări a unui plic autoadresat şi timbrat încare concurenţii vor primi diplomele. Sunt admise în concurs maxim trei lucrări sau un echipaj pe clasă/grupă. Lucrările vor fi trimise pe adresa: Planetariul Suceava - str. Universităţii, nr. 13 A, cod 720229, Suceava, cu menţiunea   „Pentru concursul Equinox 2012”. Prin tradiţie, Concursul ”Equinox” se organizează prin autofinanţare. Taxa de participare, care este de 3 lei / lucrare şi 5 lei /echipaj, se va depune prin mandat poştal în contul RO 09 RZBR 0000 0600 0602 5386 Raiffeisen Bank Agenţia Suceava 1, CUI 17098664, sau la Sediul AESv. Copia chitanţei se va expedia în plicul cu lucrările copiilor sau prin e-mail. Taxa de participare acoperă cheltuielile de realizare a afişelor, diplomelor, publicaţiilor concursului, materiale de birotică.”

 

Expoziţia va fi etalată la Observatorul Astronomic în perioada 24 martie - 22 aprilie

Lucrările publicate în Caiete astronomice vol. I (2007), II (2008), III (2009) şi IV (2010) pot fi consultate la sediul asociaţiei, bdul George Enescu, nr. 26 A, Suceava şi la Biblioteca Observatorului Astronomic USV.

O selecţie a celor mai reuşite poezii astronomice a fost tradusă în limba engleză şi poate fi găsită pe site-ul  Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM) la adresa http://www.cosmopoetry.ro/astropoetrytoya/childrensupplement.html.

Lucrările nu se restituie, se păstrează în colecţia Concursului „Equinox” în vederea realizării în viitor a unor expoziţii retrospective.

Expoziţia cu lucrările prezentate va putea fi vizionată la Observatorul Astronomic Suceava în perioada 24 martie - 22 aprilie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de astronomie “Equinox”.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Concursul de astronomie “Equinox”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei