Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din luna iulie

40 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, găzduiţi la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru circa 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului Suceava s-a găsit o soluţie. În luna iulie se va deschide Centrul cu destinaţie multifuncţională Gura Humorului, unde tinerii vor putea fi găzduiţi pentru o perioadă de maxim trei ani. Acest lucru este posibil pe baza unui proiect în valoare de 492.630,68 euro, din care suma solicitată pentru finanţare din Programul de Incluziune Socială este de 297.947,15 euro, iar contribuţia locală a fost de 18.350 euro în numerar şi 176.333,53 euro-contravaloarea clădirii.

Capacitatea maximă a centrului este de 40 de locuri. Pe 16 noiembrie  2011 a avut loc recepţia lucrărilor de construcţii, iar în prezent se derulează activităţile pentru dotarea noului centru şi selectarea beneficiarilor. Se preconizează c[ centrul va fi deschis în luna iulie a acestui an.

 

Un nou pas spre dezinstituţionalizare

Proiectul a fost aprobat în iunie 2010, iar durata de implementare este de 26 de luni de la semnarea contractului. După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Liviana Enea, obiectivul general al proiectului este „prevenirea excluziunii sociale a tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului prin asigurarea de găzduire pe o perioadă determinată de timp, de asistenţă şi suport prin servicii de consiliere specializată în vederea integrării socio-profesionale şi traversarea perioadei de dezinstituţionalizare”.

Liviana Enea a mai precizat că „vom contribui la obiectivul general al programului, şi anume, creşterea gradului de incluziune socială a persoanelor din grupurile ţintă prin dezvoltarea şi diversificarea serviciilor sociale adresate acestor categorii de populaţie vulnerabilă”.

 

Tinerii, deprinderi de viaţă independentă

Reprezentanţii Protecţiei Copilului dau asigurări că prin implementarea acestui proiect, la nivelul întregului judeţ, se va realiza diversificarea şi profesionalizarea serviciilor locale prin deschiderea unui centru social cu destinaţie multifuncţională şi a cabinetelor de consiliere în cadrul comunităţii, care să poată oferi servicii de specialitate, activităţi specifice unui trai autonom şi pentru deprinderi de viaţă independentă beneficiarilor centrului în perioada cât vor fi găzduiţi aici.

 

Adăpost, hrană, consiliere, servicii gratuite

Beneficiarii noului Centru social cu destinaţie multifuncţională de la Gura Humoruluiva, tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, după terminarea unei forme de învăţământ, vor beneficia de adăpost şi hrană, pe o perioadă determinată de timp, pentru traversarea crizei post-instituţionalizare. Liviana Enea a explicat că de cele mai multe ori costurile pentru chirie şi hrană depăşesc salariul minim garantat de care dispun tinerii la începutul angajării, „de aceea trebuie să le venim în ajutor acestor tineri cusuport şi asistenţă pe toată această perioadă, consiliere profesională în vederea integrării pe piaţa muncii, consiliere psihologică, educaţie civică şi pentru sănătate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, găzduiţi la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
40 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, găzduiţi la Gura Humorului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei