Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Viaţă pierdută

Anchetă a poliţiei în cazul unui copil mort după ce a fost născut acasă, fără asistenţă medicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie din satul Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, a născut acasă, asistată de sora sa, bebeluşul, de sex masculin, murind în scurt timp. În timp ce părinţii reclamă că ambulanţa a venit greu, iar copilul mai trăia la sosirea personalului medical, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă spun că au găsit nou-născutul mort, acesta decedând din cauză că nu a primit la timp asistenţa medicală necesară. Cert în acest caz este că băieţelul s-a născut viu, acest fapt fiind confirmat de examinarea medico-legală. 

 

Părinţii dau vina pe Ambulanţă

Pentru familia Covaliu, noaptea de 22 spre 23 ianuarie a fost una tragică. Pentru mama în vârstă de 39 de ani travaliul a venit mai repede decât de aştepta.
Ioan Covaliu, tatăl copilului mort, a declarat: „La ambulanţă am sunat cum au luat-o durerile, dar au venit târziu, cam după jumătate de oră. Nevasta trebuia să nască pe 6 februarie, dar a intrat în travaliu cu două săptămâni mai repede. Până a venit ambulanţa, a venit sora şi a ajutat-o la naştere”. Bărbatul şi soţia sa consideră că vina morţii copilului nu le aparţine, punând totul pe întârzierea ambulanţei.

 

„În acest caz constatăm o gravă ignoranţă din partea familiei”

Lidia Papuc, asistent-şef în cadrul Serviciului de Ambulanţă Suceava, a precizat că Salvarea a plecat spre Lipoveni la ora 0.53, ajungând la faţa locului la 1.20.
Lidia Papuc: „Când personalul medical a ajuns la domiciliul gravidei s-a constatat că naşterea avusese loc. Nou-născutul, de sex masculin, de aproximativ două kilograme, era învelit într-o pătură, cordonul ombilical nu era nici ligaturat, nici pansat, iar în jurul cordonului s-a găsit o cantitate semnificativă de sânge. Nou născutul nu prezenta semne vitale”.
Medicii spun că este imposibil ca femeia să nu fi prezentat semne clare că trebuie să nască înainte de efectuarea apelului la 112 şi bănuiesc că membrii familiei au alertat Ambulanţa abia când au realizat că starea copilului nu este bună.    
„În acest caz constatăm o gravă ignoranţă din partea familiei care, în loc să sune la 112, a preferat să apeleze la un membru al familiei”, a mai subliniat Lidia Papuc.

 

Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili dacă trebuie tras cineva la răspundere

Ancheta poliţiei confirmă în mare varianta celor de la Serviciul de Ambulanţă.
Inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Poliţia a fost sesizată de Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean că la unitatea medicală a fost adusă o femeie în vârstă de 39 de ani cu un nou-născut decedat. Din cercetări s-a constatat că femeia a născut la domiciliu, fără asistenţă medicală, fiind asistată doar de sora sa. Ulterior a fost chemată o ambulanţă şi o echipă medicală care a constatat decesul. În cauză se efectuează cercetări şi verificări pentru clarificarea condiţiilor în care a survenit decesul”.

 

Moaşa de ocazie a refuzat să vorbească

Referitor la cum au acţionat cadrele medicale există totuşi şi un semn de întrebare, şi anume de ce au luat acestea nou-născutul la spital dacă era deja decedat.
În ceea ce o priveşte pe femeia care a asistat la naştere, aceasta a refuzat să discute despre acest caz, declarând că o va face doar în faţa organelor de anchetă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă a poliţiei în cazul unui copil mort după ce a fost născut acasă, fără asistenţă medicală.
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Anchetă a poliţiei în cazul unui copil mort după ce a fost născut acasă, fără asistenţă medicală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei