Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Caritate

Spectacol al elevilor de la Colegiul de Informatică, pentru a-şi ajuta o colegă bolnavă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

An de an, a devenit o tradiţie ca profesorii şi elevii Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava să organizeze o manifestare dedicată sărbătorilor de iarnă.

Miercuri seară, la Sala „Dom Polski” a avut loc Spectacolul de Crăciun din acest an, iar evenimentul a fost unul caritabil. Denumit „Dăruind îţi dăruieşti”, spectacolul a fost organizat din iniţiativa elevilor care au dorit să aducă o rază de lumină în sufletul unei colege grav bolnave. Eleva suferă de o boală care necesită investigaţii urgente şi, de aceea, fără a rămâne indiferenţi, cu sufletul cald şi deschis, colegii şi-au pus în valoare talentul pentru a acorda un ajutor umanitar, manifestând un deosebit spirit civic, mai rar întâlnit printre tinerii din societatea actuală.

La realizarea evenimentului au contribuit elevi şi profesori ai Colegiului de Informatică, iar programul a fost coordonat de consilierul educativ Loredana Bodnar. Spectacolul  a fost amplu, cuprinzând colinde, muzică live, chitară solo, dansuri populare, scenete, mascaţi şi urături specifice zonei bucovinene.

Trei grupuri vocale au interpretat colinde în limba română, ucraineană, dar şi în limbile de circulaţie internaţională, engleză, franceză şi spaniolă. Nici dansul nu a lipsit. Trupa Fly Dance Suceava, Moşi Crăciun şi Crăciuniţe au stârnit ropote de aplauze în rândurile celor prezenţi în sală.

 

Banii strânşi din vânzarea biletelor, oferiţi elevei bolnave

Semnificaţia Crăciunului şi magia acestei sărbători au fost reamintite de către proaspeţii boboci ai clasei a IX-a, actori ai scenetei „The night before Christmas". Decorul cu brazi împodobiţi şi fulgi de nea nu ar fi fost complet fără prezenţa lui Moş Crăciun, mai sărac, poate, în acest an, dar cu aceeaşi bunăvoinţă, care a lăsat pentru eleva bolnavă o sumă importantă de bani rezultaţi din contravaloarea biletelor vândute, la care s-a adăugat şi un mic ajutor din partea dascălilor.

Seara s-a încheiat în stil tradiţional, cu obiceiuri şi datini bucovinene. "Gospodarii" au pocnit din bici şi au sunat din zurgălăi, îndemnând la emoţie şi bucurie, la îngăduinţă şi iubire, la dăruire şi speranţă. Din spectacol nu au lipsit dansul mascaţilor, caprele, urăturile şi sorcova cu urări de bucurie şi sănătate.

În încheierea evenimentului, directorul Colegiului de Informatică, Virginel Iordache, i-a felicitat pe elevii implicaţi în organizarea şi derularea evenimentului: „Aţi avut o prestaţie de profesionişti! Urez profesorilor şi elevilor Colegiului Naţional de Informatică <Spiru Haret> ca minunatele nopţi ale Crăciunului, colindele şi datinile strămoşeşti să vă găsească la ceas de bucurie alături de oaspeţii cei dragi, gândurile bune şi curate să vă însoţească pretutindeni, fericirea şi succesul să vă fie mereu alături”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol al elevilor de la Colegiul de Informatică, pentru a-şi ajuta o colegă bolnavă.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spectacol al elevilor de la Colegiul de Informatică, pentru a-şi ajuta o colegă bolnavă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nota 10 trimis de
(23 dec 2011, 13:58:42
Da, o initiativa frumoasa, demna de toata lauda. Spectacolul a meritat sa fie vizionat, mi-a placut mult "Hrusca" al lor si finalul. Sa-i dea dumnezeu sanatate Ralucai si putere de a invinge boala. Bravo Spiru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei