Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Ministerul Sănătăţii va asigura continuitatea finanţării construcţiei noului spital din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministerul Sănătăţii va asigura continuitatea finanţării construcţiei noului Spital Municipal Fălticeni, precum şi reabilitarea şi modernizarea secţiei de obstetrică-ginecologie şi neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, a anunţat deputatul PD-L de Suceava, Dan Gabriel Gospodaru. 

Parlamentarul democrat-liberal a subliniat că în ceea ce priveşte construcţia Spitalului Fălticeni, o noutate va fi aceea că nu se vor mai transfera către administraţia locală într-o singură tranşă banii pentru continuarea investiţiei, ci în mod eşalonat, în măsura în care primăria va finaliza procedurile de achiziţie publică şi va încheia contractele de execuţie pentru anumite categorii de lucrări. În acest fel, a spus Gospodaru, se va evita situaţia înregistrată în cursul acestui an, când soluţionarea tardivă a unor contestaţii depuse în cadrul procedurilor de achiziţie publică a dus la imposibilitatea utilizării celei mai mari părţi din banii alocaţi acestui obiectiv.

“Aceşti bani vor fi realocaţi de către Ministerul Sănătăţii în cursul anului 2012, însă conform principiului menţionat anterior”, a precizat Gospodaru. El a arătat că prin programul ”Reforma sectorului sanitar – faza a II-a”, în valoare de 60 milioane euro, finanţat prin două împrumuturi externe acordate de BEI şi BIRD, se va asigura reabilitarea şi modernizarea secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie din 22 spitale, printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, care va avea alocată în acest sens suma de aproximativ 1,7 milioane euro. De asemenea, în acest program este inclusă şi secţia de Ginecologie a Spitalul Municipal Rădăuţi, cu o finanţare de aproximativ 1,1 milioane euro.

Gospodaru a declarat: “Investiţiile pe care le-am menţionat mai sus asigură continuitate în modernizarea infrastructurii sanitare a judeţului Suceava, începută de Guvernul PD-L din anul 2009. Aş dori să subliniez faptul că doar în cursul anului 2011, valoarea investiţiilor derulate la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, cu finanţare de la bugetul Ministerului Sănătăţii, au depăşit suma de două milioane euro,  iar cele derulate la spitalele din Rădăuţi, Siret, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc au fost în valoare de peste un milion de euro. Trebuie să remarc aici implicarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, fără de care judeţul Suceava nu ar beneficiat de fonduri consistente în sectorul sanitar”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii va asigura continuitatea finanţării construcţiei noului spital din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii va asigura continuitatea finanţării construcţiei noului spital din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei