Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Nouă ne pasă”

Elevi de la Vatra Moldoviţei au împărţit miercuri daruri bătrânilor din Pojorâta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mai mulţi elevi din clasele a II-a şi a III-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Vatra Moldoviţei, sub îndrumarea profesoarelor pentru învăţământul primar Maria Popescu şi Ancuţa Negură, au împărţit miercuri daruri bătrânilor din Pojorâta, internaţi la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei „Nouă ne pasă”, campanie de strângere de fonduri pentru persoanele asistate aflate la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Pojorâta. În cadrul acestei campanii, elevii implicaţi în proiect au reuşit să obţină o sponsorizare de 2.000 de lei din partea FU Proiecte Limburg România.

Copiii au participat şi la acţiunea „Dar din dar se face Rai”, în cadrul căreia au confecţionat felicitări pentru persoanele aflate la centrul din Pojorâta. Sub mottoul „Am pornit la colindat”, elevii au pregătit şi un program de colinde şi urături, pe care, apoi, sub genericul „Crăciunul, miracol pentru suflet” (denumire a proiectului extracurricular, desfăşurat în şcoală), l-au prezentat asistaţilor de la Pojorâta. Tot atunci, copiii au oferit cadouri fiecărui bătrân.

 

Ecou în sufletele copiilor

Vârstnicii i-au strâns în braţe pe copii, s-au bucurat mult de surpriza pe care le-au făcut-o. Profesoara Maria Popescu ne-a spus că „în postură de dascăli, simţim nevoia să ocrotim şi să ne apropiem cu înţelegere şi căldură de copii şi tineri. Atunci când în jurul nostru există şi oameni aflaţi în dificultate, avem datoria morală nu numai de a-i ajuta, dar şi de a sădi în sufletul copiilor, pe care îi educăm, dragostea pentru semeni. Sperăm că acţiunile noastre întreprinse în cadrul acestui proiect vor avea ecou în sufletele micuţilor, iar ceea ce învaţă la lecţii în sala de clasă să pună în practică şi cu alte ocazii, mai ales să o facă din proprie iniţiativă”. Ea a mai completat că aceste acţiuni au fost întreprinse din dorinţa de a-i ajuta pe copii să-şi deschidă sufletul spre credinţă şi pentru a-i sensibiliza faţă de problemele semenilor aflaţi în dificultate.

Profesoara Ancuţa Negură a completat: „În derularea proiectului s-a urmărit sesizarea mesajului moral al faptelor creştine, dobândirea sentimentului de respect şi înţelegere faţă de oameni, dezvoltarea unor atitudini pozitive, stimularea activităţilor în grup, implicarea afectivă în desfăşurarea unor manifestări creştine”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Vatra Moldoviţei au împărţit miercuri daruri bătrânilor din Pojorâta.
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Elevi de la Vatra Moldoviţei au împărţit miercuri daruri bătrânilor din Pojorâta3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei