Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultraj

Prins la furat lemne, i-a bruscat şi lovit pe poliţişti, apoi a dispărut în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Cârlibaba a comis două infracţiuni de ultraj asupra poliţiştilor în mai puţin de jumătate de an. După ce în luna iunie a acestui an l-a ameninţat cu cuţitul în incinta unei staţii PECO pe poliţistul care îi întocmise dosar penal, miercuri noapte acelaşi individ, prins la furat lemne, i-a bruscat şi lovit  pe agenţii care îl prinseseră în flagrant, după care a dispărut în noapte.

 

Miercuri noapte, în jurul orei 23.00, agenţii Postului de Poliţie Cârlibaba au fost sesizaţi de un pădurar că în satul Iedu, în locul numit Găina, se află un grup de persoane care sustrage material lemnos.

La faţa locului, precizează poliţia, a fost identificat Petru Damian Tironiac, din satul Cârlibaba Nouă, comuna Cârlibaba, care era în stare de ebrietate şi care, s-a stabilit ulterior, a instigat alte persoane să sustragă în jur de 35 de mc de lemn.   

Tânărul de 23 de ani s-a îndreptat spre unul dintre agenţii din patrulă şi l-a lovit cu ambele mâini în zona pieptului, rupându-i uniforma. Celălalt agent a încercat să-l pulverizeze cu spray lacrimogen, moment în care agresorul s-a îndreptat spre el, încercând să-l lovească. Primul dintre agenţi a scos pistolul şi a tras un foc de armă în plan vertical, moment în care suspectul a luat-o la fugă. Profitând de întuneric acesta a scăpat de cei doi agenţi, în scurt timp formându-se o echipă operativă de căutare, de la Secţia de Poliţie Rurală 15 Vatra Dornei.

 

Prins după două ore de căutări prin pădure

După două ore de scotocire prin pădure, în jurul orei 1.00, poliţiştii l-au prins pe fugar, aducându-l la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, pentru audieri. În aceeaşi noapte, Petru Damian Tironiac a fost reţinut pentru 24 de ore, iar aseară a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Tânărul de 23 de ani va răspunde penal pentru infracţiunile de ultraj şi instigare la infracţiunea de tăiere ilegală de arbori.

 

A pus mâna pe un cuţit şi a plecat după poliţistul care îi întocmise dosar penal 

Prima infracţiune de ultraj comisă de Tironiac s-a petrecut pe 23 iunie a.c.

Conform anchetei poliţiei, aflat în stare avansată de ebrietate, tânărul din Cârlibaba a pus mâna pe un cuţit şi a plecat în căutarea agentului care, cu câteva ore înainte, îl oprise în trafic şi îi întocmise dosar penal. Agresorul l-a căutat pe omul legii mai întâi acasă, apoi la postul de poliţie, unde a distrus o uşă, găsindu-l în cele din urmă într-o benzinărie, unde l-a ameninţat, l-a înjurat şi a sărit cu picioarele pe maşina poliţiei. 

Agentul agresat îl identificase pe tânăr în timp ce conducea o maşină neînmatriculată, cu plăcuţe false, aparţinând unei alte maşini. De asemenea, el avea permisul de conducere anulat şi era probabil şi băut, fugind şi abandonându-şi maşina după ce agentul l-a tras pe dreapta.

După ultrajul din iunie, tânărul din Cârlibaba a fost arestat preventiv, însă ulterior a fost pus în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. 

 

Condamnat cu suspendare în martie 2011 

Pe 17 martie 2011, acelaşi Damian Tironiac a fost condamnat de Judecătoria Vatra Dornei la trei luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins la volanul unei maşini ce nu era înmatriculată în ţară şi a refuzat atât verificarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de probe biologice. Condamnarea din martie a presupus şi anularea permisului de conducere şi acordarea unui termen de încercare de doi ani şi trei luni, în care tânărul de 22 de ani nu avea voie să mai comită vreo infracţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prins la furat lemne, i-a bruscat şi lovit pe poliţişti, apoi a dispărut în pădure.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prins la furat lemne, i-a bruscat şi lovit pe poliţişti, apoi a dispărut în pădure5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(23 dec 2011, 11:03:18
Cand o sa se invete Politia sa traga odata in jegosii astia????????
2.   * trimis de
(23 dec 2011, 11:29:06
L-am cunoscut pe moş Crăciun ! demuuult .. cum să vă spun ?!
Era-n fiece casă ( aproape ) . Copii-i şedeau în poale
Şi niciodată ( NICIODATĂ) nu venea cu mâinile goale
Dacă anu’ ăsta n-o să-l văd pe cin’să mă răzbun ?

Dacă n-o să-l văd probabil n-a mai rezistat (şi şi-a luat zilele )
Vreun sentiment de vinovăţie l-o fi cuprins , şi ... ?!
Probabil .. “creozetul valorilor” de azi ( cu-ai lor copii )
Fac inaccesibilă vizita lui ( AU PREA ÎNALTE VILELE )

Dragă Moşule : n-ai putea să le iei (bogaţilor) din surplus
Şi să vii , tiptil , când copii oamenilor normali dorm ?
Să le zâmbeşti balajin şi să le pui ceva sub pom
Şi-apoi sacu’ iar să ţi-l umpli .. de la “cei de sus” ?

Ar fi greu să faci asta ? tu , Moşule , ce-ai de spus ?
3.   Pentru DAKUL trimis de
(23 dec 2011, 17:50:58
orice politist ar trage in astfel de jegosi dar nu avem legi in Romania care sa-i apere.dupa ce tragi cu pistolul ai de scris de vomiti.trebuie sa demonstrezi ca ai fost nevoit sa tragi si multe altele.
4.   EXCROC... trimis de
(23 dec 2011, 22:02:52
OARE CIND ACESTI NENOROCITI,O SA FIE CONDAMNATI PENTRU TOATE NELEGIUIRILE....DACA ERA IN ALT STAT DE MULT II PUTREZEAU OASELE DE LA UN GLONT...PINA CIND LEGILE DIN ROMANIA VOR PROTEJA ACESTE GUNOAIE SOCIALE?
5.   COMPLETARE trimis de
(24 dec 2011, 02:44:51
DACA ERA SOLOVASTRU,TIRUL AR FI FOST INVERS.CE II INTERESEAZA PE POLITISTI PADURILE,NU PUTEM STI.ACESTE PADURI AU FOST ADUSE DE CATRE ACTUALII ,,PROPRIETARI'',DE ACEEA SI PRIMESC DESPAGUBIRI IN BAZA LG.290/2003,CE TREABA AU AUTORITATILE SA-SI BAGE NASUL ?
II MAI VOTAM ODATA SI JUDETUL VA DISPARE.LOGIC,NU?
HALAL KAKALINKA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei