Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Dar din dar

Preşedintele UDUR, Dumitru Morhan, a oferit cadouri copiilor din Negostina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România (UDUR), Dumitru Morhan, le-a adus o bucurie celor 150 de preşcolari şi elevi de la grădiniţa şi Şcoala cu clasele I-VIII din Negostina. Directorul acestei unităţi de învăţământ, Iulian Chideşa, a dorit să-i mulţumească preşedintelui UDUR, numindu-l, mai în glumă mai în serios, „Moş Dumitru Morhan”.

„Vreau să-i mulţumesc domnului Morhan pentru sprijinul pe care ni l-a oferit de câte ori s-a putut. A sponsorizat Ansamblul <Negostineanca>, a comandat costume originale ucrainene care urmează să ajungă la noi, iar acum a fost alături de şcoală şi ne-a dat posibilitatea să le oferim tuturor copiilor un mic cadou cu ocazia Crăciunului”, a menţionat Iulian Chideşa.

Alături de Dumitru Morhan, la Negostina au poposit ieri şi Ştefan Gavriluţi, primarul comunei maramureşene Leordina, dar şi Daniel Holovcsuk, preot în comuna Poienile de sub Munte, acolo unde trăieşte o importantă comunitate ucraineană de circa 11.000 de persoane.

„Sunt bucuros să fiu în mijlocul acestei comunităţi alături de domnul Morhan şi vreau să-i felicit pe dascălii de aici pentru munca depusă în realizarea acestui program artistic”, a menţionat primarul Gavriluţi.

La rândul său, preotul Holovcsuk a ţinut să-i mulţumească preşedintelui UDUR pentru ajutorul oferit în ridicarea unei noi biserici în Poienile de sub Munte, asigurându-i pe oamenii din Negostina că vor găsi în el un om pe care se pot baza când au nevoie de ajutor.

Vizibil emoţionat, Dumitru Morhan le-a făcut urări de bine dascălilor, părinţilor şi copiilor din Negostina, şi le-a spus că din acest sat doreşte să pornească renaşterea spiritului ucrainenilor din România.

„Fac eforturi şi sper să reuşesc să duc la bun sfârşit procesul de reunificare a ucrainenilor. Voi rămâne alături de dumneavoastră şi de aceşti copii minunaţi şi vreau să mă căutaţi pentru orice problemă pe care o întâmpinaţi”, a spus Dumitru Morhan.

Preşedintele UDUR a asistat la spectacolul de Crăciun pregătit de elevii Şcolii cu clasele I-VIII din Negostina, iar la final le-a împărţit acestora daruri.

 

Colindat la sediul UDUR de gospodarii din Calafindeşti

Înainte de a merge să-i bucure pe alţii, Dumitru Morhan a avut parte el de o mică surpriză. La sediul UDUR au poposit ieri dimineaţă gospodarii din Calafindeşti. Corul femeilor din sat şi fanfara din Calafindeşti l-au colindat pe preşedintele UDUR, „încălzind” astfel atmosfera de afară, unde se înregistrau minus 9 grade Celsius.

Printre colindători s-a numărat şi primarul din Calafindeşti, Loghin Saviuc, care a dorit să amintească despre colaborarea excelentă pe care a avut-o de-a lungul anilor cu Dumitru Morhan.

La final, preşedintele UDUR le-a împărţit daruri colindătorilor, urându-le să aibă parte de sănătate şi de un an nou mai bun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele UDUR, Dumitru Morhan, a oferit cadouri copiilor din Negostina.
 Vizualizări articol: 1760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Preşedintele UDUR, Dumitru Morhan, a oferit cadouri copiilor din Negostina2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toate acestea nu inainte.. trimis de
(23 dec 2011, 12:09:21
sa le ofere cate un cadou fomistilor de la monitorul ca sa-l dea la ziar si sa foloseasca expresii de genul "vizibil emotionat" , "un om pe care te poti baza" .... numai articole comandate in perioada asta ! bine zicea cineva... incepe sa semene ziarul cu un manifest din tara raposatului comunist corean...
1.1  RE: Toate acestea nu inainte.. trimis de
(23 dec 2011, 15:44:30
In Brasov nu sunt ziare on-line sa poti comenta si acolo?
Daca da, reorienteaza-te ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei