Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2011 - Anul XVI, nr. 229 (4827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Soluţii

O grădiniţă din Ipoteşti strânge bani pentru reconstrucţie pe Facebook

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de preşcolari din Ipoteşti merg zilnic la grădiniţă într-o clădire veche de mai bine de un secol, în care chiar de la intrare eşti întâmpinat de un miros de toaletă publică.

Pentru că nu au dispus de fonduri, părinţilor şi educatoarelor le-a venit ideea de a aduna bani pe Facebook, pentru o nouă grădiniţă. Aşadar, grădiniţa din Ipoteşti are o pagină pe Facebook, acolo este prezentată pe scurt problema cu care se confruntă şi sunt menţionate şi două conturi, în lei şi în euro, în care se pot depune bani pentru construirea unei noi unităţi de învăţământ. „Părinţilor le-a venit ideea de a face pagină pe Facebook. Noi ne-am tot plâns de condiţii, nici ei nu erau mulţumiţi şi atunci au zis că mai bine strâng bani şi pornesc totul de la zero”, a spus Corina Reguş, educatoare la Grădiniţa din Ipoteşti.

 

Conturi în euro şi în lei, pentru strângerea de fonduri

„Copiii din Ipoteşti au nevoie de ajutorul nostru. Să le facem o grădiniţă nouă, funcţională. Să nu crească cu grija şi teama că le vor pica pereţii în cap. Pentru cei care nu ştiu, această grădiniţă funcţionează într-o clădire construită în 1894”, aşa este prezentată de părinţi, pe Facebook, unitatea de învăţământ din Ipoteşti.

Educatoarea Corina Reguş a spus că „până acum s-au strâns ceva bani, dar, mai mult, sunt foarte mulţi voluntari. Foarte multe firme au oferit materiale de construcţii, ne-au spus că ne dau ciment, balast, bolţari, lemn, tot ce este nevoie”. 

Educatoarele şi părinţii au apelat şi la Primăria Ipoteşti pentru a primi aprobările necesare reconstruirii grădiniţei, însă educatoarea Corina Reguş a spus că „de la primărie ni s-a comunicat că nu se poate dărâma construcţia existentă şi nici nu se poate începe altă grădiniţă, fiindcă nu au acte pe teren”.

 

Şoarecii şi şobolanii invadează zilnic clasele copiilor

Construită în 1894, Grădiniţa de la Şcoala veche, sau Grădiniţa din deal, aşa cum mai este cunoscută în sat unitatea de învăţământ, a trecut de-a lungul vremii prin câteva reparaţii, însă problemele nu s-au rezolvat. Pereţii se crapă mereu, pereţii exteriori se distanţează de temelie, beciul e plin de şoareci şi şobolani care invadează zilnic sălile de clasă ale copiilor şi, mai mult decât atât, cele două educatoare şi cei peste 40 de copii de aici stau zilnic într-un miros care îţi întoarce stomacul pe dos. „Este un focar de infecţie. Dacă ar veni aici DSP-ul să vadă în ce miros stăm, nu ştiu cum ar fi”, a spus educatoarea Corina Reguş.

 

Termopane şi centrală termică într-o clădire care trebuie demolată

Interesant este, că deşi are o vechime de 117 ani şi viitorul acestei clădiri nu poate fi altul decât demolarea, grădiniţa a fost dotată cu geamuri termopan, cu încălzire centrală şi s-au construit şi grupuri sanitare în interior.

„S-a renovat, s-a făcut baie, dar ce folos, din cauza mirosului nimeni nu o foloseşte. Părinţii au adus oliţe pentru copii ca să-şi facă nevoile”, a mai spus educatoarea Reguş.  

Directorul şcolii din Ipoteşti, Marian Guzu, cunoaşte intenţia părinţilor de a face o grădiniţă cu bani din buzunarul lor. „Cunosc problema, e o idee salutară, extraordinară. Am comunicat această intenţie şi la Inspectoratul Şcolar”, a spus directorul Marian Guzu. Acesta a discutat problema şi cu primarul comunei Ipoteşti, Dumitru Corjuc, care este, de asemenea, în temă cu strângerea de fonduri demarată pe Facebook. „Momentan, din câte am înţeles, primăria nu dispune de fonduri necesare pentru a construi o nouă clădire”, a mai spus directorul Guzu.

 

Primăria intenţionează să construiască o nouă grădiniţă în sat

Contactat telefonic, întrucât nu era în localitate, primarul comunei Ipoteşti, Dumitru Corjuc, nu s-a arătat extrem de încântat de ideea educatoarelor şi a părinţilor de a face o grădiniţă nouă cu bani adunaţi de pe Facebook.

„Ştim situaţia, suntem conştienţi, dar nu poate face fiecare cum îl duce capul. Trebuie să vină să facă cerere, să facă proiect. Nu primeşti autorizaţie dacă nu îndeplineşti normele europene”, a spus primarul Corjuc.  

Cu toate că s-au investit bani într-o clădire veche de peste un secol, primarul Dumitru Corjuc este de părere că banii s-au dat degeaba. „S-a mai investit odată bani, dar degeaba. Trebuie construcţie nouă”, a spus primarul, care a mai menţionat că „există deja un proiect pentru o nouă grădiniţă în sat, dar într-o altă locaţie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O grădiniţă din Ipoteşti strânge bani pentru reconstrucţie pe Facebook.
 Vizualizări articol: 2181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
O grădiniţă din Ipoteşti strânge bani pentru reconstrucţie pe Facebook4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde-s banii ???? trimis de
(28 sep 2011, 13:27:54

Sa le fie rusine primariei !!! Doar bani sunt de la guvern ptt scoli si gradinite dar se folosesc in alte parti.......... ?? daca erau copii sau nepotii d-lui primar la acea gradinita sigur era deja o gradinita noua!!! L-as intreba pe dumnealui siar trimite copii sau nepotii in conditiile alea mai ales iarna!! In orice alte sate si comue se poate numai la noi nu!!!
D-le primar la iarna aducem copii la primarie in sala de sedinta sa facem orele ca in gradinita actuala nu se poate!!
2.   Primaria Ipotesti trimis de
(28 sep 2011, 13:37:30
Era si normal sa se irite d-l primar.........Am fost de nu'sh stiu cate ori si le-am rugat sa mai pui balastru pe drum si degeaba!!! miau spus ca pana la Pasti se rezolva si e aproape octombrie ....... nimica doar promisiuni!!1
La fel si dezapezirea iarna, vaii ce se mai irita cand il suni pe Domn primar si faci reclamatii ca drumu nu e dezapezit ...ia foc.............De la primar te astepti sa fie mai manierat sa vorbeasca frumos nu cu injuraturi si vorbe slabe.......de 2 bani!!!
Ei nu sunt constienti ca sunt acolo pt a lupta pt interesele consatenilor ,doar de aia platim impozite!!!
3.   Bravoo trimis de
(28 sep 2011, 23:17:39
bravo sorin asa te vreau...esti primul care esti contra la corjuc...nesimtire curata...desi arunca banii aiurea in alte prostii....de 2 ani de zile se toarna asfalt in ipotesti si ica nu au terminat.......ar trebui el insusi sa mearga sa construiasca o alta cladire sa aiba unde sa invete copiii....pune doar subt fundul lui banii....mai bn ma fac eu primar decat corjuc.....
4.   Cik proiectul este deja facut in alta locatie.. trimis de
(28 sep 2011, 23:26:35
cik proiectul este deja facut in alta locatie....gardul e asa frumos..nu se poate darama si sa se faca alta gradinita????sau a i scade burta la domnu corjuc....spargeateaj cauciucurile....salutari domnule director Marian Guzu...nu vam vazut de 7 ani...miamintesc cn miai dat cu bota in cap narodule ca am injurato pe alina luca=)=))=))=))
5.   O şcoală poate trimis de
(29 sep 2011, 09:44:38
Şi o şcoală ar trebui construită în Ipoteşti... şi DAVID46163 ar trebui înscris în clasa I printre primii.
6.   Catre conducerea primariei trimis de
( 5 oct 2011, 23:20:14
Ce faceti cu banii??? pensiuni si vile ??? Ipotestiu a primit multi bani si se cheluie aiurea pe intere personale ale domnului primar si asa mai departe toti traiesc ca smecherii pe banii nostri

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei