Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2011 - Anul XVI, nr. 229 (4827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Crimă în turnul din Areni

Fostul judecător Marcel Bidirel şi-a condamnat la moarte propria mamă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fostul judecător Marcel Bidirel (65 de ani) a fost reţinut, ieri după-amiază, de poliţişti, fiind acuzat că şi-a omorât propria mamă, crima având loc chiar în apartamentul în care bătrâna locuia în ultima vreme, la etajul II al blocului turn „Lamă” din cartierul Areni al municipiului Suceava.

 

„Poliţia, stai, să vină poliţia... Am omorât-o pe mama”

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, ieri, la ora 15.29, un apel la 112 anunţa faptul că o femeie în vârstă de 85 de ani, Ileana Bidirel, a fost găsită fără suflare în casă, bătrâna fiind cel mai probabil victima unei crime comise chiar de către fiul ei.

Din primele informaţii, victima prezenta leziuni în zona capului, cea mai probabilă ipoteză fiind aceea că bătrâna a fost lovită cu un fund de lemn, care, de altfel, a fost găsit pe holul de intrare în blocul respectiv.

„În urma discuţiilor purtate cu locatarii blocului respectiv, s-a stabilit faptul că fiul victimei a fost văzut în timp ce ieşea din apartamentul în cauză, fiind foarte agitat şi afirmând că şi-ar fi ucis mama, după care a dispărut”, se arată în comunicatul poliţiei.

Potrivit martorilor, Marcel Bidirel a ieşit din bloc şi a început să strige „Poliţia, stai, să vină poliţia... Am omorât-o pe mama”, fiind reţinut la scurt timp de poliţiştii trimişi la faţa locului. Suspectul era îmbrăcat într-o pereche de pantaloni de pijamale şi un maieu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Întrucât sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de omor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, competent în soluţionarea cauzei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Ionuţ Epureanu.

 

„Am văzut-o pe femeia aceea...  era cu faţa în jos, goală...”

În blocul turn din Areni, de deasupra fostei cofetării studenţeşti, locatarii se cruceau de ceea ce s-a întâmplat.

Viorica Blănaru, care locuieşte la acelaşi etaj cu victima, povesteşte că a coborât până la o vecină şi stătea de vorbă cu aceasta, pe casa scării, în momentul în care fostul judecător a coborât scările şi a lovit-o cu palma, izbind-o de perete.

„Şi acum îmi vuieşte capul de la lovitură. Noroc că am intrat în hol la vecina, că voia să mă lovească şi cu un fund de lemn pe care-l avea asupra lui”, era în stare de şoc femeia.

Viorica Blănaru a urcat apoi la etaj şi a observat uşa deschisă la apartamentul nr. 8.

„Am văzut-o pe femeia aceea...  era cu faţa în jos, goală...”, mărturiseşte vecina.

O altă vecină, Florica Murgu, povesteşte că fostul judecător provoca deseori scandal la apartamentul în care locuia mama sa: „ O dată, bătrâna a fugit în furou afară... a scos-o din casă, că nu voia să-i dea bani”.

La faţa locului a venit şi un apropiat al familiei Bidirel, Ciprian Bojescu, care a povestit că îi cunoştea bine atât pe fiul agresor, cât şi pe victimă.

„El a fost internat de două ori pe la Psihiatrie. Maică-sa avea grijă de el. El nu avea voie să bea deloc, dar... a ajuns cum a ajuns”, încerca să găsească explicaţii bărbatul.

 

Rudele îndoliate dau vina pe autorităţi

La apartament au venit ieri şi rudele îndoliate, însă au trebuit să aştepte până la finalizarea cercetării la faţa locului.

Doina Chindriş, fiica victimei şi sora agresorului, era revoltată pe autorităţile care nu au reuşit să-l ţină închis pe Marcel Bidirel, cunoscut cu afecţiuni psihice.

„Am spus că-i pericol social, că o să se întâmple o crimă. Cine e responsabil, să răspundă...”, îşi striga femeia durerea.

Aseară, Marcel Bidirel a fost internat, sub pază, în secţia de Psihiatrie de la Burdujeni a Spitalului Judeţean Suceava.

Suspectul urmează să fie expertizat psihiatric, pentru a se stabili dacă a comis fapta cu discernământ.

 

Şi-a distrus cariera pentru câteva sute de lei, un caş şi ţuică

Marcel Bidirel împărţea prin anii ‘70 dreptatea în sălile Judecătoriei Suceava.

Totul până în 1976, când a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare, pentru luare de mită, după ce a fost prins că a măsluit mai multe dosare pe care le judeca.

L-a băgat la puşcărie un cioban, pe care, povestea chiar Bidirel, voia să-l ajute să scape mai ieftin dintr-un dosar de înşelăciune.

O carieră de magistrat s-a dus pe apa sâmbetei.

În schimbul a câteva bancnote de 100 de lei, un caş şi nişte ţuică.

Nu a stat în puşcărie decât trei ani, trei luni şi 28 de zile. A ieşit pe 11 septembrie 1979.

S-a angajat ca jurist la Uniunea Judeţeană a CAP-urilor şi răspundea de zonele Zvoriştea, Zamostea, Adâncata şi Hânţeşti. Nu a rezistat prea mult. Vreo şase luni şi ceva, după care şi-a dat demisia.

A căzut apoi în patima alcoolului. A înlocuit sălile de judecată cu crâşmele.

 

„Singurul lucru de care-mi pare rău de la viaţa asta este că am jignit-o pe mama şi i-am îngreunat viaţa”

 Pe vremea când era magistrat, Bidirel era un personaj foarte cunoscut în târg, mai cunoscute fiind povestirile sale din perioada de glorie, când mergea cu avionul la Bucureşti, doar pentru a mai trage câte „o macheală”, după cum singur le mărturisea tovarăşilor de pahar.

 „Singurul lucru de care-mi pare rău de la viaţa asta este că am jignit-o pe mama şi i-am îngreunat viaţa. În rest, nu regret nimic”, mărturisea fostul judecător în urmă cu aproximativ doi ani, într-un articol din Monitorul de Suceava.

 

„Am avut o regulă, să nu-mi fac nimic din bani furaţi. Erau buni doar pentru distracţie”

Despre călătoriile cu avionul la Capitală, Marcel Bidirel povestea că au început în septembrie 1975. 

În Bucureşti, spunea el, avea un loc anume unde trăgea, la restaurantul „Bistriţa”, de vizavi de Hotelul Intercontinental.

„Când intram pe uşă, chelnerii ştiau din prima şi veneau cu dubla de Johnny Walker”, declara fostul judecător.

Recunoaşte că a avut o perioadă de nouă luni, între septembrie ’75 şi mai ’76,în care şpaga devenise o obişnuinţă pentru el, la fel ca drumurile spre Bucureşti.

Nu a strâns nimic din şpagă.

„Am avut o regulă, să nu-mi fac nimic din bani furaţi. Erau buni doar pentru distracţie”, mai povestea Bidirel.

Fostul magistrat va ajunge cel mai probabil din nou într-o sală de judecată. În boxa acuzaţilor. În funcţie de concluziile psihiatrilor, riscă să-şi petreacă restul zilelor în spatele gratiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul judecător Marcel Bidirel şi-a condamnat la moarte propria mamă.
 Vizualizări articol: 9559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 9 voturi
Fostul judecător Marcel Bidirel şi-a condamnat la moarte propria mamă3.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avertisment:)) trimis de
(28 sep 2011, 11:18:47
....nu va pierdeti rabdarea,imediat urmeaza niste aberatii incoerente care se vor poezii...din partea cui???....SE STIEEEEEEEE:)))
2.   Sa se inchida barurile trimis de
(28 sep 2011, 11:23:09
De ce nu se inchid odata barurile acestea care le i-a mintiile oamenilor? Vreau sa intreb patronii de baruri care se imbogatesc pe spatele acestor amrati ce constiinta au cand oamenii aceste in loc sa aduca mancare copiilor le da lor. Sa nu uite ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit.Nu dejeaba scrie in Sfanta Carte: Vai de cei ce beai bauturi ametitoare. Se vede ce se intampla,cum Satan le ia mintile acestor oameni si fac nunorociri. Cate familii sunt distruse din cauza alcoolui, cati copii traumatizati sunt din cauza aceasta. Ar trebui sa se dea o lege sa se inchida barurile.
2.1  RE: Sa se inchida barurile trimis de
(28 sep 2011, 12:17:15
Bre alinuta, bre! Trăim in mileniul III, asta in cazul in care nu ai aflat pana acum. Asa cum ţi-a spus si Bunicu, Dumnezeu ne-a dat dreptul la alegere. Nu te obliga nimeni sa consumi băuturi alcoolice, asa cum nu te obliga nimeni sa nu consumi băuturi alcoolice. Tot asa, nu te obliga nimeni sa scrii idiotenii aici, cum nu te obliga nimeni sa nu scrii. Dacă te deranjează societatea in care trăieşti, poţi alege sa te muti in ţările arabe unde băutura este prohibita. Sper ca araboii sa dea pe tine măcar contravaloarea unei camile. Sper, pentru ca si o biata camila gândeşte mai mult decât tine...
3.   Alina , alina trimis de
(28 sep 2011, 11:38:55
Stiamta d-na , d-ra , Alina-Cristina , matale a-ti auzit de termenul de liber arbitru ? si ? daca se inchid ce ? dispare alcoolul ? Dispar toate viciile ?
4.   Bautura,carare sigura spre moarte! trimis de
(28 sep 2011, 11:42:52
Bautura,aceasta "aghiazma"a dracului n-a facut si nu va face niciodata manastiri...Ea sta la baza majoritatii crimelor,accidentelor auto,dezbinarilor de familii,bolilor daramatoare de vieti,etc.Si-n cazul de fata ni se pune pe tava un nou exemplu de tragedie familiala,ce are la baza consumul de alcool:o viata de magistrat distrusa,urmata de o crima parca de neinteles,crima a carei victima cade propia mama!Mare,mare durere numai auzind de asemenea lucruri!Personal,am cunoscut cateva rude de ale acestui nefericit criminal dependent de bautura!Desi, de etnie rroma,oameni cu totul deosebiti,cu familii deosebite si copii scoliti chiar si-n occident,adevarate exemple de vietuire pentru oricare dintre noi,absolut toti acesti oameni il sfatuiau numai de bine,atragandu-i atentia cu orice ocazie ca nu-i bine deloc sa-si continuie viata doar pe drumul "trasat"de bautura!Finalul,insa,parca era de mult anticipat...Uitam,totusi,ca bautura este dirijata,la fel ca toate lucrurile,de catre creier...
5.   Prefer aberatiile... trimis de
(28 sep 2011, 11:45:22
Prefer operele lui ABCDAR decat elucubratiile unei spalate pe creier cum e ALINA-CRISTINA .
5.1  RE: Prefer aberatiile... trimis de
(28 sep 2011, 12:08:50
Adevarul doare de multe ori nu-i asa? Daca e spalata pe creier cum zici tu,atunci de ce va mai lamentati mereu cind un betivan isi omoara parinti,sau un betivan isi omoara vecini sau o betivanca isi omoara copii sau in cele mai multe cazuri se urca la volan si stiti prea bine cite accidente sau produs tot din cauza a unor betivani...
6.   'pisic' trimis de
(28 sep 2011, 11:48:16
poate s-o mai gasi vreun loc liber la Burdujeni si ptr. cei ce se vor ''poieti'' cu orice pret.....!
7.   Comentariu trimis de
(28 sep 2011, 12:26:01
Se pare ca pe domnul "poet" l-au legat si l-au dus acolo unde-i este locul...
Ii dorim insanatosire grabnica si-l rugam sa nu amestece Xanax-ul cu vodca.
8.   Nu pot să cred! trimis de
(28 sep 2011, 12:35:26
astăzi a dispărut neregretatul abcdar. ca o mică compensaţie a apărut una cu baticul stâns bine sub bărbie să nu-i sără credinţa din cap. oricum nasol momentul când rachiul te bea şi nu invers!
9.   Enigma? trimis de
(28 sep 2011, 12:45:10
Ori l-a cenzurat monitorul pe abcdar, ori s-a dus asta in vizita la bidirel la sectia psihiatrie si l-au internat si pe el!
Tine-l doamne vreo citi-va ani sau trazneste-l!
10.   F urât ... trimis de
(28 sep 2011, 13:03:05
Dacă se închid barurile, ce? NU se rezolvă nimic. Fiecare e liber să aleagă cât bea şi unde bea.
11.   M;da trimis de
(28 sep 2011, 14:14:50
Problema nu e sa interzici ceva , au fost atatea cazuri in istorie , prohibitie , etc... vinovati sunt cei care ii cunosteau starea si l-au lasat in "suc propriu " , cati din crestinii habotnici ca in ex de mai sus , au intervenit in asemenea cazuri ? Vorbiti de bautura , dar la fiecare parastas , cumatrie , pomana , bautura e un must have . sunt de parere ca nu bautura e vinovata ci caracterul omului mult amplificat la betie .Unii rad sunt binevoitori la bautura altii diametral opus . Asa ca tanti Alinuta , cred ca ar trebui sa judeci faptele mai profund si nu sa arunci ghioaga dupa cum judeci superficial lucrurile .Toate trebuie "consumatae " cu masura , inclusiv rationamentul tau grabit sa afle vinovati .
12.   UNDE? trimis de
(28 sep 2011, 14:18:46
UNDE E POETUUUUUL?UNDE E POEZIA LUI DE RAHAT?Sau azi are liber?Luati-va liber de tot de la Monitorul domnule ABCDR sau cum va numiti.
13.   CINE RASPUNDE? trimis de
(28 sep 2011, 14:45:15
am vrea sa stim cine raspunde ptr faptul ca o persoana cunoscuta ca fiind cu probleme de comportament destul de grave,agresivitatea fiindu-i cunoscuta de familie de nenumarate ori este lasata sa plece acasa din sectia de psihiatrie doar cu tratament cu vitamine...va puteti imagina asa ceva?sub pretext ca nu sunt fonduri...maine poimane ne trezim cu criminalii din puscarie pusi in libertate ....sa intelegem ca pe strazile sucevei circula multi nebuni care nu au loc la burdujeni ptr ca nu sunt fonduri......
14.   * trimis de
(28 sep 2011, 17:05:45
Băieţii care este cu cucu de la bonetă
Care le place carnea şi cartea nu le place
Care se spală’n lingură şi de ţigări face chetă
Care-i baştan da’ au uitat c-a fumat chiştoace

Băieţii care are dinţi de aur în gură
Băieţii care are damf de la grătare
Băieţii care beau bere şi-i doare-n p***
Băieţii aceia e cel mai tare , frăţioare !

,, limbul ’’ română e ( azi ) într-o zonă defavorizată
Ambiguitatea vremurilor au suspendat-o .. temporar
La noi cel mai permanent e .. temporarul , iată !
Cum vorbeşte ghiolbanu’ ( şi al său vlăstar ) ? ? ?
14.1  RE: * trimis de
(28 sep 2011, 17:39:38
Sefu" ABCDAR-damful e numai de la alcool...nu si de la mancare.
Orice ca sa-ti iasa rima.....cum am mai spus.
15.   Yeeeeeeeeeeeeesssssssssss trimis de
(28 sep 2011, 18:05:29
..a aparut debilul fratilor,asta de azi le intrece pe toate....e cea mai cretina posibila,propun sa votam..apoi sa vomam!!!!
NU AM CITIT NICIODATA CEVA MAI INCOERENT SI FARA VREUN SENS CA ACEST AMESTEC HAOTIC DE CUVINTE...CRED CA MAI BINE S-AR POTRIVI DACA AI DECUPA EXPRESIILE FOLOSITE,APOI AMESTECATE INTR-O CACIULA DE MARLAN SI LIPITE LA INTAMPLARE...AR SUNA MULT MULT MAI BINE,VA ASIGUR!
16.   Yeeeeeeeeeeeeesssssssssss trimis de
(28 sep 2011, 18:06:06
..a aparut debilul fratilor,asta de azi le intrece pe toate....e cea mai cretina posibila,propun sa votam..apoi sa vomam!!!!
NU AM CITIT NICIODATA CEVA MAI INCOERENT SI FARA VREUN SENS CA ACEST AMESTEC HAOTIC DE CUVINTE...CRED CA MAI BINE S-AR POTRIVI DACA AI DECUPA EXPRESIILE FOLOSITE,APOI AMESTECATE INTR-O CACIULA DE MARLAN SI LIPITE LA INTAMPLARE...AR SUNA MULT MULT MAI BINE,VA ASIGUR!
16.1  RE: Yeeeeeeeeeeeeesssssssssss trimis de
(28 sep 2011, 18:08:23
Ce propui tu e DADAISM.
16.2  RE: Yeeeeeeeeeeeeesssssssssss trimis de
(28 sep 2011, 18:29:24
cunosc termenul dar crede-ma acest curent artistic e prea mult pt abecedar...el e la nivel de clasa intai..in conformitate cu nickname`ul sau!!
16.3  RE: Yeeeeeeeeeeeeesssssssssss trimis de
(28 sep 2011, 18:33:30
Sa stii ca m-am gandit si eu.. ca o fi vreun prof de limba romana sau chiar invatator.
Cine stie.
17.   Comentariu trimis de
(28 sep 2011, 18:45:51
E clar, voi sunteti invidiosi pe aptitudinile lirice ale lui ABCDAR...:))
18.   Bravo ovidiu! trimis de
(28 sep 2011, 19:20:24
Esti mai dorit pe forum decat povestea judecatorului criminal!
19.   Comentariu trimis de
(28 sep 2011, 21:04:22
ba sanchez,vai a fartti fotere!
19.1  RE: Comentariu trimis de
(29 sep 2011, 10:02:18
``vai a fartti fottere``ai vrut sa spui probabil...sa fii si tu bandit...poliglot sanky,miner prost!
20.   Bv! trimis de
(28 sep 2011, 21:37:14
Multe comentarii, dar niciunul despre articolul in cauza. Un fel de chat intre necunsocuti. By the way, nu a omorat-o el. S-a stins de moarte buna batrana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei