Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2011 - Anul XVI, nr. 229 (4827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Până în 2013 aplicăm taxa de primă înmatriculare care există în prezent

Miercuri, 28 Septembrie 2011 (15:27:18)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, la o dezbatere organizată la MAE, că până în 2013 se va aplica taxa de primă înmatriculare care există în prezent.

"În ceea ce priveşte Cartea verde, sunt mai multe aspecte, pentru că sunt mai multe ţări în UE care aplică acest sistem. Va trebui să avem discuţii şi cu cei implicaţi cu RAR, cu cei care trebuie să se implice. Ceea ce pot să spun sigur e că până în 2013 nu va fi un alt sistem, va fi taxa primă înmatriculare care există acum", a spus Borbely.

El a adăugat că speră ca Parlamentul să adopte cât mai repede modificările la taxa auto, care prevede o reducere de 25% a taxei plătită de cumpărător la prima vânzare, pentru toate autovehiculele înmatriculate după 1 ianuarie 2007.

"În legătură cu taxa auto, să fie foarte clar: noi vom aplica deocamdată această taxă auto care a existat şi până acum cu modificările pe care le-am propus în lege. Eu sper ca Senatul şi Camera Deputaţilor să adopte cât mai repede această lege, care înseamnă 25% reducere la taxa auto şi, la prima vânzare a autovehiculelor înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, va trebui să fie plătită de către cumpărător această taxă", a spus Borbely.

Borbely declara, la începutul lunii septembrie, în judeţul Argeş, că intenţionează ca de la jumătatea anului viitor sau începutul anului 2013 să elimine taxa auto de primă înmatriculare, urmând ca autovehiculele să aibă o carte verde care să certifice gradul de poluare.

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă, la schimbarea proprietarului.

Conform proiectului, dacă taxa de poluare plătită începând cu 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea noii legi contribuabilii pot să solicite restituirea diferenţei de bani.

Taxa de poluare va fi plătită o singură dată pentru autovehiculele noi sau second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.

Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare noua lege, potrivit Ministerului Mediului.

Taxa va fi calculată pe baza unor criterii precum tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisiile de CO2 şi deprecierea autoturismului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Până în 2013 aplicăm taxa de primă înmatriculare care există în prezent.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Până în 2013 aplicăm taxa de primă înmatriculare care există în prezent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei