Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2011 - Anul XVI, nr. 229 (4827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă clasificarea ca instituţie de categoria a treia

Miercuri, 28 Septembrie 2011 (16:06:16)

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă ordinul ministrului Educaţiei privind clasificarea universităţii sucevene în categoria a treia, a celor centrate pe educaţie. Potrivit rectorului USV, Adrian Graur, „evaluarea are vicii de formă şi de fond. Cred că evaluarea nu a fost făcută profesionist. Nu vreau să spun că a fost ceva dirijat, dar nu este profesionistă”.

Conducerea universităţii a contestat ordinul ministrului Educaţiei privind clasificarea la Curtea de Apel Suceava în data de 27 septembrie 2011 şi a cerut instanţei să suspende acest act administrativ.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” a mai adăugat că „după anunţarea clasificării, am solicitat, dar nu mi s-au comunicat, date care erau de interes public privind modul de evaluare, scoruri, formule explicite de calcul, precum şi raportul în limba engleză”.

Rectorul Adrian Graur este decis să meargă până la capăt cu demersul său şi în cazul în care se constată că justiţia din România este „dirijată”.

Potrivit Legii Educaţiei, toate universităţile româneşti, atât cele de stat, cât şi cele particulare, au fost clasificate în trei categorii, iar Universitatea „Ştefan cel Mare” a fost inclusă în ultima categorie de clasificare, ceea ce înseamnă o finanţare mai proastă şi numai pentru studiile de licenţă, nu şi pentru cele postuniversitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă clasificarea ca instituţie de categoria a treia.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă clasificarea ca instituţie de categoria a treia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 sep 2011, 19:05:13
USV = SH, adica intelegeti ce vreau sa spun, Universitatea "Stefan cel Mare" = Spiru Haret, si daca ne uitam mai bine Spiru Haret este inaintea lui USV. Asa ca , de asta pleaca toti de la USV, Universitatea de mana a 3-a. Si asta e prea mult ca cata spaga se da! si cu inginerii care nu erau buni in productie au ajuns profesori la USV fara doctorat si fara alte examene. Si studentii care termina la USV o facultate pe urma capsunari in Spania, cam asta este traseulhappy
1.1  RE: Comentariu trimis de
(28 sep 2011, 21:42:56
Sa mori tu.
Pe ce te bazezi cand spui asta?Stii ce zice vulpea cand nu ajungela struguri.
Doar un exemplu sa-ti dau...scoala de inginerie de la USV este recunoscuta in toata America de Nord. Asta iti spun sigur.
Nu fa pe prostu' ca s-ar putea sa ramai asa.
Nu te lega de inginerie sau de lucruri pe care nu le intelegi.Auzi la el" si cu inginerii care nu erau buni in productie au ajuns profesori la USV fara doctorat "...stii ce ai spus aici?
Spala-te pe fatza, fa-ti analizele si pe urma pisa-te pe priza.....
1.2  RE: Comentariu trimis de
(30 sep 2011, 16:27:44
Tu esti unul din inginerii aia "frustrati", GIGI_79, adica esti culegator de fructe in America de Nord. Esti si prost nici makar o minciuna credibila nu poti sa spui. Studiile din Europa trebuie echivalate cu cele din America si plus ca trebuie sa mai stai vreo 3 ani de zile la specializare, pentru ca de asta sunt asa de recunoscute cele de la USV. Bafta inginerule la cules de ce vrei tu, adica de m u i e

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei