Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2011 - Anul XVI, nr. 229 (4827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie majoră

Adrem Invest se pregăteşte să pună temelia noii societăţi de termoficare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de construcţie a viitoarei centrale termice a municipiului Suceava trebuie să înceapă cât de curând, până acum fiind parcurse toate etapele necesare demarării investiţiei, după cum a declarat primarul Ion Lungu.

„Deja cei de la Adrem Invest s-au apucat de treabă, acolo, la Termica. Am înţeles că s-au făcut deja amenajările premergătoare începerii construcţiei pe suprafaţa de teren pe care va fi ridicată noua centrală. Contractul cu Institutul pentru Proiectări Energetice este semnat şi nu mai poate fi loc de dat înapoi, pentru că deja s-au cheltuit nişte bani, sume destul de importante, care ajung până aproape de un milion de euro. Există unele dificultăţi, ca peste tot, dar sper că acestea vor fi înlăturate cât mai rapid”, a explicat şeful municipalităţii sucevene, care va fi prezent astăzi la Bucureşti, unde va purta discuţii pe această temă cu preşedintele companiei Adrem Invest, Adrian Bodea.

Primarul Sucevei a menţionat faptul că cei de la Adrem Invest au obţinut deja autorizaţia de construire pentru noua centrală de termoficare, încât lucrările pot începe în orice moment.

Centrala care va fi ridicată în lunca Sucevei este destinată să producă circa 44 MWh energie electrică şi până la 120 de MWh energie termică, fiind concepută în trei module, dintre care două vor funcţiona pe bio-masă, iar unul cu turbine pe gaze naturale. Realizarea centralei are loc în etape, prima componentă, pe gaze naturale, urmând a fi gata în decembrie 2012, dată la care va începe şi furnizarea de energie termică în sistem. Următoarele două module vor intra în funcţiune în 2013 şi 2014.

Investiţia totală se ridică la peste 65 de milioane de euro, cele trei module trebuind să funcţioneze în sistem co-generare (energie termică şi electrică) de înaltă eficienţă, cu randament de peste 85%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrem Invest se pregăteşte să pună temelia noii societăţi de termoficare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Adrem Invest se pregăteşte să pună temelia noii societăţi de termoficare a Sucevei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei