Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un pic de atenţie

Verificaţi-vă paşapoartele!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apropierea vacanţelor i-a determinat pe şefii Serviciului Paşapoarte să facă un apel public către suceveni pentru a-şi verifica valabilitatea acestui document.

„Având în vedere apropierea vacanţei de vară, debutul sezonului estival şi perioada concediilor de odihnă a persoanelor care lucrează în străinătate, adresăm rugămintea de a se verifica valabilitatea documentelor de călătorie, în vederea preschimbării sau obţinerii pentru prima dată a acestora, în timp util, pentru a se evita aglomeraţia specifică acestei perioade şi a se reduce timpii de aşteptare”, a precizat comisarul de poliţie Angela Cleopatra Irimia, şefa Serviciului Paşapoarte Suceava.

Pentru cei care doresc să-şi schimbe sau să obţină un paşaport, programul de preluare a imaginilor este între orele 8.30-16.30 în fiecare zi lucrătoare, mai puţin miercurea, când orarul este între orele 8.30-18.30.

Valabilitatea paşaportului electronic este de cinci ani, iar pentru copiii cu vârste sub 6 ani, valabilitatea este de numai trei ani. Termenul de eliberare este de 14 zile calendaristice, taxele fiind 276 de lei, inclusiv TVA.

Valabilitatea paşaportului temporar este de 12 luni, termenul de eliberare este între 2 două ore şi trei zile lucrătoare (situaţii de excepţie, pentru verificări suplimentare), taxele fiind 212 lei, cu tot cu TVA.

Părinţii trebuie să mai ştie că minorii cu vârste sub 14 ani pot călători în străinătate numai cu paşaport electronic sau temporar.

Interesant este că în ultima perioadă sucevenii au început să opteze tot mai des pentru paşapoartele electronice, în detrimentul celor temporare. În primele cinci luni ale acestui an au fost eliberate 6.673 de paşapoarte electronice, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2010, când s-au eliberat 3.604 de astfel de documente. În total, în primele cinci luni s-a înregistrat o creştere a numărului de paşapoarte emise, de la 9.777 în 2010, la 11.661 în prima parte a anului în curs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Verificaţi-vă paşapoartele!.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Verificaţi-vă paşapoartele!2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei