Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coşmarul verii

Sucevenii rămân fără apă caldă în cea mai fierbinte lună a anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna lui Cuptor, sucevenii vor avea de suportat nu doar căldura, ci şi lipsa apei calde. Termica Suceava va întrerupe furnizarea apei calde pentru 22.000 de familii de suceveni, întreaga lună august, lăsându-i pe aceştia să se descurce care cum poate.

Practic, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor fi forţaţi să revină la vechile metode, de încălzire a oalelor cu apă pe aragaz sau, dacă vor un confort sporit, să îşi monteze boilere electrice şi încălzitoare de apă instant, ceea ce presupune o investiţie de minim 400 – 500 de lei.

“Trebuie să anunţ cu durere că în luna august sucevenii nu vor beneficia de apă caldă”, a spus ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, după o discuţie cu conducerea societăţii de termoficare a oraşului.

 

Lucrări de reparaţii şi modernizări la centrală şi la reţelele de distribuţie

Pe de altă parte, cei de la Termica spun că oprirea furnizării apei calde pe o perioadă atât de mare le este absolut necesară pentru efectuarea unor lucrări de revizii şi reparaţii care, în cele din urmă, sunt tot în folosul sucevenilor, pentru ca aceştia să beneficieze de apă caldă şi mai ales de căldură în timpul iernii.

“Volumul de lucrări programate pentru această perioadă este destul de mare, abia ne încadrăm în programul stabilit, pentru că oprirea şi apoi repornirea şi umplerea instalaţiilor deja ne reduce cu o săptămână perioada alocată lucrărilor programate. Avem intervenţii absolut necesare la nouă puncte termice - Arini 1, Zamca 1, Arini 3, Liceu Ştefan cel Mare, Cuza Vodă I, Gară, Cuza Vodă II, George Enescu 4/3 şi George Enescu 4/3/1, precum şi pe magistrala II, care alimentează cartierul Burdujeni şi la care vom înlocui o porţiune din conductă”, a explicat directorul Termica Suceava, Silviu Gemănari.

De asemeni, o mulţime de reparaţii, intervenţii şi înlocuiri de piese trebuie făcute în luna august la cazanele care produc apa caldă pe care Termica o furnizează populaţiei.

Nu în ultimul rând, în luna august ar putea demara noi lucrări de modernizare a reţelelor de transport şi distribuţie a energiei termice, în special montarea unor instalaţii de recirculare a apei calde la blocurile unde sunt probleme la furnizarea acestui serviciu.

„Sunt lucrări care vin în sprijinul cetăţenilor, pentru că şi ei au dreptate atunci când reclamă că apa caldă curge rece, adică durează ceva până când ajunge la ei apa caldă. Apa caldă nu ajunge peste tot la timp, aşa cum ar trebui, de aceea trebuie făcute conducte de recirculare, şi acum avem destul de multe zone în care vor fi făcute lucrările necesare, astfel încât cetăţenii să poată beneficia de apă caldă cât mai rapid, nu să aştepte câte un sfert de oră”, a precizat Lungu, care, pe lângă fondurile alocate din bugetul local, vrea să atragă cât mai mulţi bani de la Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii rămân fără apă caldă în cea mai fierbinte lună a anului.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.2 din 6 voturi
Sucevenii rămân fără apă caldă în cea mai fierbinte lună a anului1.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LOL trimis de
( 2 iun 2011, 11:04:47
oare de ce in fiecare an se fac modernizari? Nu se pot face toate odata si gata? In fiecare an avem de suportat rahaturile unui primar si ale unei asociatii de dat caldura. Sa ma pish pe el oras al lui Lungu, plin de praf, de oameni depravati si de prosti la tot coltul.
2.   Comentariu trimis de
( 2 iun 2011, 11:17:21
E bine ca se baga bani in reabilitate dar o luna de zile e cam mult dar e bine ca se mai face cate ceva .
3.   Ion Lungu trimis de
( 2 iun 2011, 11:30:40
When I came to Suceava, and I saw people suffering, I told to myself WTF? Anomalie si prostie. Ioane (n.r. Lungu) la gente esta muy loca!!! Innebunesc sucevenii daca mai raman o luna fara apa caldalaughingrolling on the floor Oare de ce nu ma mira? De parca ar fi primul an in care se fac reparatii si modernizari in august...
4.   O sa luati leapsa cu termoficarea. trimis de
( 2 iun 2011, 12:16:32
Nea Romega, mai cere odata explicatii la noul directoras Gimi cu privire la timpul opririi, ca august poate o fi luna lui cuptor acolo in Humor. Deci, e o luna sau doua? Lumea ar trebui sa se gandeasca la faptul ca 1 mc de apa calda face cat 30 de kw si zau ca e mai rentabil sa ai boiler.
5.   Congo trimis de
( 2 iun 2011, 12:44:43
si in Congo-i mai civilizat acum decat in toloaca lui lungu, flutur si al restului comunistilor din P.D.L. care au puterea ... oras in Comunitatea Europeana .... hahaha
5.1  RE: Congo trimis de
( 2 iun 2011, 12:53:24
"gluma" asta cu revizia de o lună e veche de când s-a construit termica, de prin anii 80. partea proastă e că că nimeni indiferent de culoare politică nu a înlăturat această cutumă locală când sucevenii trebuie să se spele în lighean sau să pută.
6.   Luna lui Cuptor=August trimis de
( 2 iun 2011, 12:58:32
asta doar în mintea ta băi ziaristul lu peşte prăjit. mai lăsaţi rachiul când pictaţi cu tastatura!
7.   Foarte taree =)) trimis de
( 2 iun 2011, 13:06:52
plecati in concediu sau apa sucevei e aproape.....revizii si prostiii de pe urma carora are de suferit lumea de la blocuri
8.   Centrale trimis de
( 2 iun 2011, 13:16:12
Si deci nu este nici un motiv sa ne punem centrale, ne putem baza pe sistemul central de incalzire in continuare
9.   :))) trimis de
( 2 iun 2011, 13:34:05
ANIMALX cel mai mare prost.laughing
Pentru ca se uzeaza mai desteptule.
Schimbati toate tevaraia la tine in casa si ai sa vezi cat timp iti ia si cat te costa.
Acum inmulteste (timpul/costurile) cu toata Suceava si incearca sa faci niste calcule.
Sper ca ai devenit mai destept.
9.1  RE: :))) trimis de
( 2 iun 2011, 14:15:58
De ce sunt bre prost? Pentru ca nu imi place de Lungu? Si pentru ca spun ca suceava e un oras de prosti, dobitoci, inculti, cocalari si pitipoance? Suceava e un oras ratat, fara viitor. Un oras care arata ca o pluta. Suceava e un baleg de oras. Sa votati Lungu si in 2012. Prostilor. Sa traiti bine fraierilor !
9.2  RE: :))) trimis de
( 2 iun 2011, 16:15:10
eu tin cu ANIMALX..exact din cauza "calitatilor" acestui oras mi-am luat traistruta si am plecat intr-un oras mult mai curat si civilizat..oricum citesc in fiecare zi monitorul si ma bucur din ce in ce mai mult ca am luat hotararea astabig grin bafta !
10.   Prostimea… voteaza! trimis de
( 2 iun 2011, 13:57:00
Speram sa revina apa calda prin octombrie!

Totu-i distrus in Suceava! Depravare in linie dreapta!,. Parca suntem dupa ,,razboi”!!
Suntem boxati in fiecare an si tre. sa rezistam muschilor lor!
Prostimea… voteaza!
11.   Paparudă, rudă/ Vino de ne udă! trimis de
( 2 iun 2011, 14:13:10
Car apă cu găleata! Preț promoțional - 1 RON/10 litri. Puritate garantată, fără nitrați, nitriți, suspensii, microorganisme, minerale, vrăji, incantații...rolling on the floor
Vai de kurul vostru!rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
11.1  RE: Paparudă, rudă/ Vino de ne udă! trimis de
( 2 iun 2011, 15:23:47
Apa de care discutaţi nu are nitriţi şi nitraţi, asta am înţeles, dar care este diferenţa dintre azotul kjeldahl şi azotul organic? Ce regim al oxigenului are apa pe care o descrieţi dumneavoastră ca fiind pură? Prin ce metodă măsuraţi turbiditatea?...... aţi precizat că nu are suspenii.
12.   MOE pdl! trimis de
( 2 iun 2011, 17:08:58
Prelipcan ordinar! De 5 ani n-ai mai facut nimic, pentru acest oras! Dupa toate belelele pe care le-ai facut, acu lasi lumea fara apa calda! Esti un NEMERNIC! PS: Doar mă-ta o sa te mai voteze, fmm!
13.   Pentru K-PAX trimis de
( 2 iun 2011, 18:18:08
Aţi găsit greşeala?
La regimul oxigenului e vorba despre: cantitatea de oxigen dizolvat, saturaţia oxigenului, CBO5, CCO-Mn, CCO-Cr.
Apropo: au existat în judeţ cazuri de :methemoglobinemie?
13.1  RE: Pentru K-PAX trimis de
( 2 iun 2011, 20:41:59
Stai, uăi fată, că mai merge lumea pe la țintirim să schimbe niscai oale cu vecinii! (de parcă nu puteau fi schimbate acasă peste gard!)
La treaba asta cu analiza orgasmoleptică a fluidelor băubile recunosc că sunt BÂTĂ CU PĂR! De unde naiba să știu eu de toate chițibușurile cu linghișpil pe dreapta ale laboratorului vostru de analize. Și mai e și treaba că am avut numai 3 și 4 la chimie în liceu fără de care cred că ieșeam șef de promoție!
Acuma să-ți spun cum se probează calitatea apei; ca-n bancul acela:
„Undeva, în Ardeal, un român era la cosit pe lângă o gârlă cu apă tulbure. La un moment dat vede aplecat peste mal un om însetat care bea din apa impură cu nesaț.
- Nu bea omule apă de acolo că nu e bună! îl avertizează românul.
- Nem tudom romano! răspunde însetatul.
- Apăi be, be că-i tare bună! se răzgândește românul!”
Precizez că morala bancului nu mi-o însușesc dat fiind faptul că prin natura activității am avut și am mulți prieteni printre unguri și îi consider printre cei mai civilizați și corecți cetățeni.
Însă rămâne întrebarea: oare cui din suceava i-aș da eu apă dintr-aia din gârlă spunându-i că e bună de băut?
Promoția se referea la o afacere dintr-aia cocălărească în care prost e cel care dă și nu cel care cere! Și la urma urmei nu merită 1 leu o găleată de apă RECE și CRISTALINĂ de-ți pocnesc dinții de pofta setei!
La vară, după ce mă îmbăiez în râu, mă costumez în completul de protecție nr. 1, iau masca de gaze cu filtru de rezervă și mă duc la suceava să-mi scot abonament pe TPL!phbbbbt
VAI DE KOURUL VOSTRU DACĂ ĂSTA E CONFORT DE ORĂȘEAN! i dont want to seerolling on the floor
13.2  RE: Pentru K-PAX trimis de
( 2 iun 2011, 21:19:43
Ştiţi să interpretaţi un set de analize a apei d.p.d.v. medical? ( bolile care pot apărea în urma consumului de apă poluată cu anumite substanţe). Am nevoie pentru teza de licenţă.
Mulţumesc anticipat.
13.3  RE: Pentru K-PAX trimis de
( 2 iun 2011, 22:08:49
Hai măi nu fi răutăcioasă punând sare pe rană! Repet ce am spus - singurul obiect ce nu l-am suferit a fost chimia! Singurul lucru pe care-l mai știu este grupa a VIII-a din sistemul lui Mendeleev. Și treaba asta se întâmpla undeva acum 57 de ani !rolling on the floor
În prezent mai țin minte, printre interferențe degenerative de tip Alzheimer, că apa e o chestie total contraindicată în ciubote dar cu care se drege vinul întru prevenirea hipertensiunii sau a libidoului.
Dar cum sunt milostiv de fel, dau eu o funie în țară:
BĂI STUDENȚII ĂIA ARĂTOȘI DE LA CHEMNESTRIE, CĂLĂRI PE CÂTE-UN LAMBORGHINI ALB ȘI CETITORI ÎN STELE AI ANALIZELOR APEI CHIOARE, DAȚI UĂI O MÂNĂ DE AJUTOR LA FATA AIASTA SĂ TREACĂ LICENȚA!
Mai trebuia să spun ceva dar am uitat! Deh, bătrânețile!skull
13.4  RE: Pentru K-PAX trimis de
( 2 iun 2011, 23:49:29
Mulţumesc pentru informaţii.Eu am date referitoare la o nouă formă de leucemie, apărută la noi în judeţ.Problema e că datele sunt confidenţiale şi nu pot să scriu aşa ceva în licenţă( primarul din acea comună o să mă dea în judecată că provoc panică în rândul populaţiei).
În cazul în care mai meditaţi şi din multitudinea de cunoştinţe asimilate , doriţi să îmi comunicaţi câteva date referitoare la mutagenitate şi cancerogenitate, eu vă las una din adresele mele de e-mail : andreia.briana@yahoo.com.
O seară plăcută.
13.5  RE: Pentru K-PAX trimis de
( 2 iun 2011, 23:59:33
(%) whewi dont know good luck
14.   Are dreptate ... trimis de
( 2 iun 2011, 18:39:57
Are dreptate cel care a zis ca la noi problema opririi apei calde pe timp de o luna si ceva e veche ...si are diferite coloraturi politice sau mai binew zis ...incompetenta CET-ULUI ! Daca esti student si ai colegi din intreaga tara si le spui ca la Suceava pe timpul verii nu e apa calda ...nu le vine sa creada ...zic ca spui povesti...Cum ,se poate asa mult timp ... nu e normal .Unele orase fac asa discret aceste revizii incat cetateanul nici nu simte ! informati-va ! DOAR LA NOI E "REPETIR " - PERMANENT ...
15.   Nesimţire ,minciună,interes,afaceri dubioase.... trimis de
( 2 iun 2011, 21:10:23
Ca în fiecare an,august este luna cu blestem ptr suceveanul racordat la sistemul centralizat ''păstorit '' de Ion din Prelipca.Cică vor construi o centrală nouă şi că o să fie apă caldă şi caldura ieftină ,tampenii spuse ptr pensionari şi ptr naivi. În realitate, demolarea centralei vechi modernizate şi construirea uneia noi nouţe pe gaz,o să îmbogăţească o clica de ''derbedei'' şi o să golească buzunarele sucevenilor de ultima letcaie.CH4 se scumpeste cu 50 procente iar ''derbedeu din Arini'' promite gigacalrii ieftine.Sa stai o luna de zile fără apă calda şi să ţi se recomande ''oală pe aragaz'',este o gândire comunistă izvorîtă din ''tatarcuta'' unui ''tampit'',chiar dacă scuzele sau motivele vor curge doldora precum berea în crasma feciorului proaspat insurat.Dacă o gigacalorie ''a la Adrem'' o să fie mai scumpă de 115 lei, promit un banner cu Lungu şi un nas de 1 metru. Dacă ar fi trăit baronul Mulhaussenn ar fi fost mic copil in comparaţiie cu Ion din Prelipca la minciunile, gogosele şi balarii electorale.

16.   ... trimis de
( 3 iun 2011, 08:46:46
Cum ramane cu sfaturile primarului care ne spunea sa nu ne debransam, pentru ca va fi mai bine ? Cine l-a crezut si nu s-a debransat... acu' incalzeste apa ca inainte de 89.
Cat despre faptul ca persoana care nu se debranseaza va iesi mai ieftin... iarasi este fals pentru ca pretul gigacaloriei va creste mult mai mult decat preconizeaza primarul. Probabil ca si atunci ne va anunta cu durere ca pretul a crescut.
In rest... atat timp cat se mai gasesc pensionari care sa-l voteze pentru un bilet gratuit de autobuz sau un pachet de alimente... traim bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei