Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Amenzi de peste 300.000 de lei pentru firmele sucevene cu angajaţi la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a aplicat amenzi de peste 300.000 de lei (trei miliarde de lei vechi) firmelor la care au fost găsiţi angajaţi care lucrau fără forme legale. Şeful ITM Suceava, Ionuţ Creţuleac, a declarat că în cursul lunii mai  au fost verificate 278 de societăţi comerciale, la 20 dintre acestea fiind găsiţi salariaţi la negru. Creţuleac a spus că la cele 20 de societăţi comerciale au fost găsite 37 de persoane care lucrau fără forme legale, cele mai multe în domeniul construcţiilor. El a arătat că amenzile s-au aplicat în baza prevederilor noului Cod al Muncii. Valoarea totală a sancţiunilor pentru firmele care aveau muncitori la negru se ridică la suma de 310.000 de lei.  Şeful ITM Suceava a spus că la o firmă de construcţii din comuna Mălini au fost găsiţi cinci muncitori care lucrau fără forme legale.

Ionuţ Creţuleac a mai declarat că verificările au fost efectuate împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Garda Financiară şi Jandarmeria Suceava.

„Considerăm că participarea echipajelor de jandarmi au constituit un real sprijin pentru inspectorii de muncă în  activitatea de control, având ca principal obiectiv depistarea cazurilor de muncă nedeclarată. În mod concret, la desfăşurarea controlului în teren, echipajele de jandarmi au ajutat la identificarea corectă a persoanelor care erau în activitate, evitând de această dată situaţii de obstrucţionare a controlului cu care ne-am confruntat preponderent în zona construcţiilor şi a exploatării forestiere”, a spus Creţuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste 300.000 de lei pentru firmele sucevene cu angajaţi la negru.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenzi de peste 300.000 de lei pentru firmele sucevene cu angajaţi la negru5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Controale anemice ! trimis de
( 2 iun 2011, 12:28:03
In domeniul forestier este foarte greu sa depistezi toti muncitori care lucreaza la ,,negru'' insa daca se doreste cu adevarat eradicarea munci la negru se poate verifica produtivitatea munci la firmele cu profil de exploatare si prelucrare a materialului lemnos . Firmele care sunt in zona nordica a judetului sunt mai ferite de controale deoarece se ajunge mai greu acolo si probabil si patroni sunt mai darnici . Altfel nu se explica ca in alte parti misuna controale iar in zona Ulma , Brodina , Izvoarele Sucevei . este o liniste de invidiat .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei