Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Ieri

Ministerul Sănătăţii a finalizat clasificarea spitalelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare cu paturi, pe nivele de competenţă, nivele de care depinde şi finanţarea de la bugetul de stat. Ieri, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu sosise încă o adresă oficială - potrivit celor declarate de directorul instituţiei, dr. Ludovic Abiţei - însă ultimele informaţii arată că Spitalul Judeţean de Urgenţă, propus pentru categoria a II-a, cu plan de conformare până la finele anului, nu a primit acest rang. În urma analizei, se pare că Ministerul Sănătăţii a decis că Spitalul Judeţean de Urgenţă nu întruneşte condiţiile necesare pentru a fi inclus în clasa a doua de competenţă şi a fost încadrat la un nivel inferior celui dorit, respectiv III.

 

Poziţia directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu

Contactat telefonic, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat ieri că, dacă încadrarea în categoria a III-a se confirmă, unitatea pe care o conduce nu va avea prea mult de suferit, întrucât banii primiţi de la bugetul de stat vor fi aceiaşi. Şi asta, întrucât unităţile spitaliceşti care au plan de conformare pentru o categorie superioară, aşa cum este şi cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, sunt plătite, până la realizarea acelui plan, conform unei categorii inferioare.

„Planul nostru de conformare pentru nivelul doi este realizabil şi poate fi pus în practică până în luna decembrie, astfel încât de la anul să putem fi încadraţi la un nivel superior, II, şi să primim mai mulţi bani. În acest an, eram oricum penalizaţi la finanţare, deoarece spitalele care au plan de conformare până la 31 decembrie 2011 beneficiază de o finanţare corespunzătoare unei categoriei inferioare, până la îndeplinirea planului de conformare”, a spus Vasile Rîmbu.

 

În ţară, 58% dintre spitale sunt clasificate în categoriile a IV-a şi a V-a

Un număr de 347 unităţi sanitare publice cu paturi existente în România, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi în administrarea autorităţilor locale, au fost clasificate, în funcţie de competenţă, în cele cinci categorii, de la categoria I, cu nivel de competenţă foarte înalt, la categoria V, cu nivel de competenţă limitat.

25% dintre acestea (87 de unităţi) au fost clasificate provizoriu, într-o anumită categorie, până la 31 decembrie 2011, cu condiţia de a realiza un plan de conformare specific fiecărei unităţi.

Cele mai multe unităţi sanitare publice sunt clasificate în categoriile a IV-a şi a V-a. Aproximativ 58% dintre unităţile sanitare se regăsesc în aceste categorii.

Astfel, 124 unităţi sanitare sunt clasificate în categoria IV şi 96 unităţi sanitare sunt în categoria V-a.

Un număr de şapte unităţi sanitare au fost clasificate în categoria I de competenţă, dar cu plan de conformare.

De asemenea, 43 de unităţi sanitare sunt clasificate în categoria II M(spitale de monospecialitate, o subcategorie a categoriei II), iar 53 de unităţi sanitare se clasifică în categoria a III-a, cele mai multe dintre ele (28), cu plan de conformare.

Ministrul Sănătăţii, Atilla Cseke, a declarat ieri că procesul de clasificare nu este închis, iar unităţile sanitare care au luat măsuri ce le pot clasifica într-o categorie superioară pot să revină cu o cerere de reclasificare. El a adăugat că schimbarea modului de finanţare va aduce creşteri de buget importante pentru spitalele mari, cu performanţă, dar şi scăderi acolo unde nu există servicii medicale performante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii a finalizat clasificarea spitalelor.
 Vizualizări articol: 1734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii a finalizat clasificarea spitalelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 iun 2011, 11:48:18
Se închid spitalele .. în numele Refomei
Cele rămase în picioare se vor privatiza
Pare fără sens dar e un temei
Să vă spun cum cred că se vor finaliza :

În Harghita şi Covasna nu-i cazul (cică )
Acolo spitalele funcţionează în parametri
Reforma asta nu-i chiar bezmetică
E pe bază de teritorii şi cumetri

Reforma’n România îi vizează pe români
Maghiarii au ,, imunitate Cseke ’’
Sunt deosebiţi (nu ca noi , ţopârlani)
Ce porcărie de guvern în frunte c-un păduche ?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei