Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

CJ şi General Construct au semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, investiţie promovată de Consiliul Judeţean în parteneriat cu primăria municipiului reşedinţă de judeţ, a fost semnat ieri, la Palatul Administrativ. Documentul a fost parafat de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi de Viorel Nuţu, managerul societăţii General Construct, firmă care, alături de Loyal Impex, Restaco şi Grup Corint, din Alba Iulia, va executa lucrările.

Reabilitarea Cetăţii de Scaun se face cu bani europeni în baza unui proiect promovat prin Programul Operaţional Regional. Contractul de finanţare a fost semnat în urmă cu mai bine de un an, la Suceava, când a fost prezentă şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Valoarea investiţiei se ridică la 13 milioane de euro, durata de execuţie fiind de 46 de luni.

Flutur a ţinut să sublinieze că momentul semnării contractului de execuţie a lucrărilor are o semnificaţie deosebită pentru Suceava, întrucât Cetatea de Scaun reprezintă emblema judeţului.

El a arăt că obiectivele principale ale proiectului vizează consolidarea zidurilor, amenajarea platoului cetăţii şi implementarea unui sistem de sunet şi lumini care să-i transpună pe vizitatori în atmosfera vremii. „În ce priveşte restaurarea propriu-zisă, este vorba de restaurarea zidurilor, a capelei, a băii turceşti, a închisorii, a camerei de gardă, consolidarea bolţii, a halelor de jos şi de sus. Pe platoul de deasupra halei de sus dorim să amenajăm un spaţiu pentru spectacole, pentru diverse manifestări culturale şi vrem să refacem latura de Nord. Vom înălţa cetatea, care se va ridica cu circa 20%, vom amenaja intrarea, vom restaura zidul Alexandru cel Bun, vom înfiinţa un punct muzeal de informare pentru turişti şi vom amenaja o parcare cu 109 locuri, din care nouă pentru autocare. Vor fi alei şi căi de acces, apă, canalizare, grupuri sanitare, parc şi un funicular pentru transport materiale”, a explicat Flutur.

 

Lungu: „Prin acest proiect am salvat Cetatea lui Ştefan cel Mare”

Primarul Ion Lungu a ţinut să precizeze că proiectul privind reabilitarea Cetăţii de Scaun a fost aprobat în Consiliul Local în anul 2006 şi că Cetatea este o carte de vizită atât pentru oraş, cât şi pentru judeţ.

Lungu a spus că acest proiect a salvat Cetatea de Scaun, care era în pericol de prăbuşire din cauza alunecărilor de teren.

„Vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte Flutur pentru sprijinul acordat în grăbirea obţinerii finanţării şi realizarea proiectului tehnic. Sunt convins că o să rămână în istorie această lucrare, pentru că Cetatea de Scaun era în pericol de a fi distrusă de alunecările de teren. Am salvat prin acest proiect Cetatea lui Ştefan cel Mare, o obligaţie morală pentru noi, sucevenii”, a declarat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ şi General Construct au semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de Scaun.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
CJ şi General Construct au semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de Scaun4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da, "prin acest proiect am salvat sponsorizarea trimis de
( 2 iun 2011, 12:35:44
campaniei din 2012." - chiar ne-am scos ar spune unii...felicitari la toti participantii...iar la restu lumii...APLAUZE!!!
2.   Nu? trimis de
( 2 iun 2011, 13:21:10
Nu vi se pare interesant cum apar foarte multe stiri de genul: "S-a semnat, S-a platit, Au semnat"...contracte pe bani publici. Dar nu am vazut o stire de genul: "S-a finalizat, Au terminat, S-a predat..". In plus, Lungu cu tupeul partizan specific, mai vine si se antepronunta: "..am salvat Cetatea de Scaun...". Cum au salvat-o? Nici nu incep lucrarile si vine indata general construct pretinzand costuri suplimentare neprevazute.
2.1  RE: Nu? trimis de
( 2 iun 2011, 13:26:12
P.S. Sintagma "bani europeni", folosita in articol e proasta. Noi ca romani avem in genele noastre acea atitudine de a astepta ca cineva sa ne dea, sa ne faca gratis. Nu exista nimic GRATIS in lumea asta. Banii aia europeni sunt pe undeva tot din buzunarul tau, al meu, al nostru.
3.   Intr-adevar a ramas in istorie, faceti-i poze. trimis de
( 2 iun 2011, 13:47:07
Parcare subterana, chiar sub Cetate, am eu proiectul si ne-om intelege. Varu` meu pune termopane ca alea a lui Tamara si se potrivesc la fix acolo. Mai am un prieten care e expert in poduri si face unu` ca ala de la Londra. Da` cu Stefan ce facem?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei