Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie controversată

Lungu: „Cei de la Şcheia ne vor căuta să se alăture zonei metropolitane”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înfiinţarea unei zone de tip metropolitan, având în centru municipiul Suceava, va fi definitivată luna aceasta, când în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii va fi supus aprobării statutul acestei asocieri, care cuprinde opt oraşe şi comune.

Chiar dacă iniţial în asociere era cuprinsă şi comuna Şcheia, în urma refuzului Consiliului Local al comunei de a adera la acest proiect, locul acesteia va fi luat de o altă comună, ceva mai îndepărtată de municipiul reşedinţă de judeţ, cu care se învecinează doar pe o fâşie de teren.

“Toate comunele şi oraşele invitate, cu o singură excepţie, a comunei Şcheia, au dat acele hotărâri de principiu pentru aprobarea statutului. Sper să dea şi comuna Şcheia. Eu rămân la fel de bun prieten cu primarul Vasile Andriciuc, dar nu o să ne umilim la ei, nu o să ne punem în genunchi”, a declarat ieri Lungu, care a precizat că a trimis deja o intenţie de aderare la proiectul de zonă metropolitană comunei Bosanci, care se învecinează cu municipiul Suceava în zona staţiei de 110 KV.

Şeful municipalităţii sucevene s-a arătat surprins de faptul că administraţia locală din Şcheia nu a revenit asupra deciziei de a face parte din asocierea de tip metropolitan, în condiţiile în care localnicii de acolo aveau cel mai mult de câştigat din această colaborare.

„Cei de la Şcheia ne vor căuta să se alăture zonei metropolitane, mai ales că ei ar fi principalii beneficiari. Noi nu putem forţa lucrurile, sunt convins că dacă primarul vrea acest lucru se poate realiza. Vin la mine foarte mulţi oameni din Şcheia care cer să le dăm facilităţi de transport, să prelungim traseele TPL la Şcheia. Nu vom face acest lucru şi nu au decât să îi întrebe pe cei de la Şcheia de ce nu se poate acest lucru, să le explice că nu avem cum, că nu fac parte din asocierea de tip zonă metropolitană”, a spus Lungu.

Edilul sucevean a explicat pe scurt şi motivul pentru care asocierea de tip metropolitan este necesară tuturor localităţilor.

“Nimeni nu le ia autonomia, nu vor fi taxe şi impozite suplimentare, sunt doar bârfe care nu au nici o logică. Este o necesitate să facem această zonă de tip metropolitană, să ne pregătim pentru accesarea fondurilor europene care vor fi accesibile din 2013 pentru regiuni de dezvoltare.

Dacă nu vom fi organizaţi şi nu vom prinde din timp loc la finanţarea proiectelor europene după principiul <primul venit, primul servit>, vor fi probleme”, a adăugat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Cei de la Şcheia ne vor căuta să se alăture zonei metropolitane”.
 Vizualizări articol: 1946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Lungu: „Cei de la Şcheia ne vor căuta să se alăture zonei metropolitane”2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 iun 2011, 11:39:09
Cătarea uoablă dintre noi şi noi
Ne face reci , seci , şi neiertători
Ne-adulmecăm unu’ pe altu’ ca un copoi
Şi ne’njunghiem în spate adeseori

N-am învăţat şi nu învăţăm nimic niciodată
O foame de prostie şi absurd ne devorează
Ne ghilotinăm viaţa mult prea apăsată
Şi nu ne interesează ... chiar nu ne interesează ?

,, ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte ’’
Deşi duce pe toată lumea la orbire şi ştirbire
Le aplicăm ! nu ne pierdem în amănunte
Pierdem ( doar ) sensul şi gustul pentru iubire

P.S. pentru băsiştii care sar ca opăriţii : ce-am spus eu acilea e ,,de bine'' , să mă ating eu de strălucirea eternă şi neprihănită a minţii lui Lungu ?! Ferească Sfântu' ! e o idee supierbă , supierbă
2.   Cu agricultura pierdeti subventiile!!! trimis de
( 2 iun 2011, 12:47:01
Nea Lungu, nu te umfla ca un paun ca s-ar putea sa ramai fara pene, mai bine explica la tot prostul ce inseamna zona metropolitana, in ce lege o gasesti, sau e un fel de contract facut la o agapa asa intre smecheri. Cat despre TPL, nu matale trebuie sa-i gasesti calatori, ca sunt asa de naivi aia de dau cu autobuzul in marmacii. Un sfat, nu incerca sa-l imiti pe base, fi ca Flutur care e de 1000 de ori mai diplomat ca tine. Nu forta niste lucruri pe care nu esti sigur ca ai sa le apuci. Termina ce ai inceput in Suceava, arata celorlalti primari si dupa poti sa faci oferte.
3.   Aha trimis de
( 2 iun 2011, 13:06:26
De asta face tot ce poate sa ingreuneze viata celor care stau acolo? Acum au scos jumatate din maxi-taxi care merg pe zona Sf-Ilie. Acolo e delimitarea si f multi stau pe partea Scheia. La fel, elevi si studenti care fac scoala, traiesc, practic sunt in SV zi de zi, nu beneficiaza de abonamente reduse pt. ca pe buletin scrie ca stau in Scheia. Si multe alte prosteli de genul. Vine sa ne pacaleasca cu zona lui metropolitana. Hai jet ma. Nu esti in stare sa desfasori un program decent de reabilitare a drumurilor. Ieri era o coada de la Palatul de Justitie pana la Spital, pt. ca erau 3 oameni care puneau cu lopata niste asfalt in crapaturi. Bineinteles ca dupa ce treceau cateva masini peste, asfaltul din groapa aia se transfera pe pneuri si restul drumului. Esti patetic Lungu.
4.   Esti penibil Lungule! trimis de
( 2 iun 2011, 17:39:46
Tu crezi ca toata lumea are nevoie de pavelele tale? Esti penibil Lungule!
5.   E CULMEA CULMILOR ! trimis de
( 3 iun 2011, 06:44:15
Vai ,de data asta chiar spuneti minciuni ...cum adica sa da-ti scheienilor facilităţi de transport, să prelungiti traseele TPL pana acolo . Astea se fac batand din palme ? Deocamdata nu ati pus nimic in locul microbuzelor scoase din municipiu .Stiti ca lumea e nemultumita deja. Povestea un sofer , ca Ieri in jurul orelor 13 in statie la Strduinta vreo 6-7 cetateni i-au facut scandal reprosandu-i ca vin prea rare maxi-taxi si ca astepta de aproape o ora in statie . Soferul le-a spus : mergeti si plangeti-va domnului Lungu ca el le-a scos de pe traseu si nu a pus nimic in loc.Acum situatia e un" pic" complicata deoarece unii elevi au terminat deja cursurile (cei care au de dat bacul sau alte examene), in schimb cand va incepe scoala in septembrie -va fi marea "brambureala "in transportul in comun Sucevean - o sa vedeti domnule primar !
6.   Ca sa vezi trimis de
( 4 iun 2011, 10:31:40
poate conducatorii urbei Scheia se tem de blestemele urmasilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei