Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vara la răcoare

Minorul din Fălticeni specializat în plimbări cu maşini furate rămâne în arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iustin Iulian Scutaru, adolescentul în vârstă de 17 ani specializat în plimbări cu maşini furate, va sta după gratii următoarele două săptămâni. Vestea i-a fost comunicată ieri, în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, de către reprezentanţii Tribunalului Suceava. Această instanţă a avut de analizat recursul depus de Scutaru vizavi de încheierea de şedinţă a Judecătoriei Fălticeni, prin care minorul a primit mandat de arestare la sfârşitul săptămânii trecute. După ce au analizat trecutul plin de pete negre al adolescentului, dar şi ultimele fapte de care este acuzat, judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis că acesta trebuie să stea într-o celulă, ferit de tentaţiile lumii actuale.

Ultimul furt comis de Iustin Iulian Scutaru datează de acum o săptămână. Joia trecută, tânărul a observat un autoturism marca Citroen, cu cheile în contact, şi fără să stea prea mult pe gânduri a urcat în maşină şi dus a fost.

Deşi au fost alertaţi în scurt timp şi au organizat filtre la ieşirea din municipiul Fălticeni, poliţiştii nu au reuşit să-l mai prindă pe şoferul buclucaş. A doua zi, cu ajutorul colegilor din Neamţ, au aflat că Scutaru a ajuns în judeţul vecin, unde a alimentat fără să plătească la o benzinărie din Humuleşti, iar apoi a dispărut din nou.

 

Părinţii au colaborat cu poliţia

Enigma în privinţa locaţiei în care se afla Iustin Iulian Scutaru a fost lămurită chiar de părinţii acestuia. Oamenii au venit la Poliţia Fălticeni şi au anunţat că fiul lor se află internat la Spitalul „Sf. Stelian” din Bucureşti, o unitate spitalicească de psihiatrie. „S-a constituit o escortă, care s-a deplasat în Bucureşti, de unde minorul a fost preluat în baza mandatului de aducere emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni. De asemenea, autoturismul lăsat de autor în parcarea din faţa  spitalului a fost identificat şi predat părţii vătămate. Având în vedere că în seara zilei de 27 mai Judecătoria Fălticeni emisese în lipsă mandatul de arestare preventivă pentru 20 de zile, acesta a fost prezentat la instanţă, iar după confirmarea mandatului a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava”, declara acum câteva zile inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

 

Ce a mai făcut Scutaru

Iustin Iulian Scutaru a fost trimis în judecată şi într-un alt dosar, în noiembrie anul trecut, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

De asemenea, în octombrie 2010, aflat la volanul unui autoturism furat, marca Peugeot, Iustin Iulian Scutaru a dat cu maşina peste o femeie în vârstă de 60 de ani şi căruciorul în care se afla un copil în vârstă de doi ani, de care aceasta avea grijă. În urma impactului violent, femeia a fost aruncată câţiva metri şi a ajuns în stare gravă la spital. Căruciorul copilului s-a răsturnat, dar copilul a scăpat teafăr ca prin minune.

Adolescentul a fugit de la locul accidentului, dar după mai puţin de 24 de ore a fost prins, pe raza judeţului Neamţ.

Lista infracţiunilor comise de Iustin Iulian Scutaru mai cuprinde numeroase ţepe date la benzinării, unde acesta a alimentat cu carburant, dar nu a plătit. Isprăvile de astă-toamnă l-au ţinut după gratii două luni, dar după ce a redevenit liber şi-a reluat vechile activităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorul din Fălticeni specializat în plimbări cu maşini furate rămâne în arest.
 Vizualizări articol: 1676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Minorul din Fălticeni specializat în plimbări cu maşini furate rămâne în arest5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai sa fie... trimis de
( 2 iun 2011, 12:01:02
Chiar ramane in arest ??? Cum de ??? Si pentru ce perioada ramane in arest ? Pana cand ii aranjeaza taticul sa iasa ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei