Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Afaceri fără timbru

Consilier local, acuzat că era şeful unei reţele de contrabandişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un consilier local al comunei Grămeşti, Vasile Emanuel Apetrei, a fost săltat de acasă, ieri dimineaţă, cu mascaţii poliţiei, fiind acuzat că, alături de un agent de poliţie, se află în fruntea unei reţele de contrabandă cu ţigări aduse din Republica Moldova.

Apetrei, consilier local al PSD din 2008, deţine două magazine în comuna Grămeşti, unul dintre acestea fiind chiar într-o anexă a propriei locuinţe din satul Bălineşti.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Biroul Teritorial Neamţ, structură care anchetează reţeaua în care ar fi implicat consilierul, ieri dimineaţă, s-au făcut nu mai puţin de 30 de percheziţii la Roman şi Suceava.

Din informaţiile noastre, la Suceava s-au făcut doar trei percheziţii, din care una la Grămeşti, la locuinţa lui Vasile Emanuel Apetrei.

Anchetatorii au descins şi la alte două adrese de pe raza judeţului Suceava, la locuinţa unei anume Titiana Asoficăi, în municipiul Suceava, şi la o societate din Vereşti care ar aparţine femeii în cauză.

Într-un comunicat oficial, anchetatorii susţin că Apetrei şi un agent al Poliţiei municipiului Roman „au avut un rol determinant în ierarhia grupului”.

„Sub diferite forme de participaţie –se arată în comunicat – fie au protejat activitatea infracţională a celorlalţi coinculpaţi, fie au desfăşurat activităţi concrete de introducere în ţară şi comercializare, prin eludarea taxelor către stat, a importante cantităţi de ţigări”.

Vasile Emanuel Apetrei a fost dus la audieri la DIICOT Neamţ, alături de alţi 19 indivizi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Din gruparea infracţională, mai spun anchetatorii, fac parte atât cetăţeni români, cât şi cetăţeni din Republica Moldova.

 

Primarul: „Nu am auzit să fie implicat în activităţi ilegale”

Primarul comunei Grămeşti, Vasile Şuleap, s-a arătat surprins de acuzaţiile ce i se aduc consilierului Apetrei, pe care îl caracterizează drept un tânăr gospodar, care se ocupă cu comerţul şi cu agricultura.

„Nu am auzit să fie implicat în activităţi ilegale”, mărturisea, ieri, primarul.

Daniela Apetrei, sora consilierului Vasile Apetrei, era ieri la magazinul sătesc din Bălineşti şi, iniţial, a acceptat să stea de vorbă cu reporterii Monitorului.

„Au venit mascaţii dimineaţă, m-au luat şi pe mine de acasă, să vin să le deschid magazinul. S-au uitat peste tot, dar nu au găsit nimic şi au plecat. Probabil o făcut cineva reclamaţie. El (n.r.-Vasile Apetrei) nu se ocupă cu aşa ceva. O făcut nuntă frumoasă, cumetrie, invidia-i mare... o avut tractor, o muncit, s-a realizat”, concluzionează femeia.

    

Percheziţii anunţate în presă cu o zi înainte

Percheziţiile de ieri dimineaţă, de la Roman şi Suceava, au fost anunţate cu o zi înainte.

Marţi, agenţia de ştiri Mediafax a anunţat, pe surse, că se fac 29-30 de percheziţii în judeţele Neamţ şi Suceava, pentru anihilarea unei reţele de contrabandă cu ţigări.

În realitate, descinderile au avut loc abia ieri, cel mai probabil o sursă de la Bucureşti încurcând date la care fuseseră stabilite percheziţiile.

Ulterior, marţi seară, Mediafax a revenit cu precizarea: „Ignoraţi ştirea”, făcând referire la informaţiile despre percheziţiile de la Suceava şi Roman.    

 

„Mulţi ar băga mâna în foc pentru onestitatea lui”

Agentul de poliţie acuzat că face parte din aceeaşi grupare infracţională cu consilierul Apetrei se numeşte Gheorghe Gherasim. Acestea are 40 de ani şi lucrează din 1992 în poliţie.

El este agent de ordine publică la Poliţia Roman şi, potrivit informaţiilor obţinute de ziariştii din Neamţ, la el s-au găsit, în urma percheziţiilor, 1.200 de pachete de ţigări de contrabandă.  Soţia poliţistului are un chioşc în piaţa din Roman şi se pare că aici ajungea mare parte din marfă.

„Un poliţist de lăudat, iar mulţi ar băga mâna în foc pentru onestitatea lui”, declara, pentru Monitorul de Neamţ, Ioan Cănărău, preşedintele filialei Neamţ a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, procurorii DIICOT Neamţ nu luaseră încă o hotărâre în ceea ce-i priveşte pe suspecţi, audierile nefiind finalizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilier local, acuzat că era şeful unei reţele de contrabandişti.
 Vizualizări articol: 1434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Consilier local, acuzat că era şeful unei reţele de contrabandişti4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tigareta4 trimis de
( 2 iun 2011, 12:41:02
Vinovatul principal este Traian Basescu ?
2.   Un politist de laudat......... trimis de
( 2 iun 2011, 12:45:05
daaaa se vede cu ce se lauda........." in urma perchezitiilor s-au gasit 1200 de pachete de tigari de contrabanda" Frumossssss, sa-l mai crezi si pe celalat ca e gospodar , o fi nu zic dar ...... mai facea si altceva pe langa agricultura si gospodareala
3.   Pacat ! trimis de
( 2 iun 2011, 12:55:56
Daca lumea spune ca politistul este o persoana demna de respect , asa o fi insa daca se dovedeste ca a fost implicat in contrabanda cu tigari ,este pacat ca a inselat perceptia populatiei . De asemenea si consilierul local daca se va dovedi ca a participat la contrabanda cu tigari va fi pedepsit conform legii .insa si el a inselat increderea consatenilor care la-u votat . Ar trebui sa se alarmeze toti acei care incalca legea deoarece de bratul lung al legii nu scapa nimeni .
4.   Tigari au drum greu trimis de
( 2 iun 2011, 13:37:38
restul contrabandistilor aprovizionatori sunt si ei pe lista?
Drumul tigarile e cam incurcat si prin alte imobile....... in primul rand sunt transportate de ucraineni la Padureni mai exact la PIMAN acasa pe str.MOLDOVEI unde baiatul are un mic depozit clandestin de TIGARI, MOTORINA SI ETC. de unde sunt adunate si apoi iau drumul spre GRAMESTI de unde sunt livrate spre alte destinatii .Asa ca inca reteaua nu e anihilata toata.
5.   Contrabanada....si ...tigari!!! trimis de
( 3 iun 2011, 09:23:11
FFF mare trafic de tigari este prin zona....DIICOT-ul stie asa ceva....insa nu are sprijinul autoritatilor MIRA...ca lucra...mana in mana cu ei...! Se va face regula....!
6.   Bogatie.... trimis de
( 5 iun 2011, 11:48:41
daca nu erau ,,tigarile,, tot cu dacia umbla sicu calul ala sur , locuind intr_o casa batraneasca .... in 5 ani totul s_a transformat ,dacia in mercedes , calul in volkswagen ,iar casa in apartamente la suceava........dal in ☭  mea de umflat....toate astea numai cu un tractor,,,,sa fim seriosiiii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei