Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Primăriile sucevene pot accesa fonduri europene pentru refacerea efectelor inundaţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Localităţile sucevene care au fost afectate de inundaţiile de anul trecut ar putea să beneficieze de fonduri europene pentru refacerea distrugerilor. Prim-vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat că primăriile localităţilor afectate de inundaţii au la dispoziţie o sumă de 150 de milioane de euro, bani alocaţi pe o sub-măsură din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Flutur a arătat că banii vor fi alocaţi pentru proiectele care vor fi depuse de primăriile localităţilor în care au fost înregistrate pagube în urma inundaţiilor, pentru refacerea drumurilor şi corectarea torenţilor.

„Pentru un proiect se poate obţine o sumă maximă de 1,5 milioane de euro. Sunt şanse mari să obţină aceste finanţări primăriile localităţilor care au avut drumuri distruse pe lungimi mari. Sperăm să intrăm şi noi, judeţul Suceava, cu câteva proiecte”, a spus Flutur. El a arătat că la nivel naţional sunt 800 de localităţi afectate de inundaţii, 85 dintre acestea fiind din judeţul Suceava.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PD-L a mai declarat că o sumă de 600 de milioane de euro va fi realocată între axele Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Gheorghe Flutur a precizat că aceste fonduri vor fi folosite pentru proiecte care vizează construcţia de ferme, fabrici de procesare sau înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii pentru servicii neagricole în localităţile din mediul rural. Flutur a mai spus că în momentul de faţă au fost demarate discuţii în vederea creşterii cofinanţării Uniunii Europene pentru aceste proiecte de la 75 la 90%. El a arătat că o altă modificare în cadrul PNDR ar putea să apară la proiectele pentru tinerii care decid să se stabilească în mediul rural. Astfel, sprijinul financiar pentru aceşti tineri va creşte de la 25.000 la 40.000 de euro.

Gheorghe Flutur a spus că la nivel naţional, în domeniul agriculturii au fost depuse aproximativ 60.000 de proiecte, dintre acestea fiind selectate 31.000. Prim-vicepreşedintele PD-L a declarat că până în prezent s-au plătit circa 21% din valoarea proiectelor depuse în domeniul agriculturii. Flutur a subliniat că pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene în domeniul agriculturii ar trebui găsite soluţii pentru rezolvarea unor probleme ce ţin de achiziţiile publice şi lipsa cadastrului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile sucevene pot accesa fonduri europene pentru refacerea efectelor inundaţiilor.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile sucevene pot accesa fonduri europene pentru refacerea efectelor inundaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei