Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cereri trăsnite

„Urmaşul” lui Ştefan cel Mare revendică şi Ardealul şi Ţara Românească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul de 32 de ani din comuna Dorneşti Cornel Cernoschi, devenit celebru după ce a revendicat Moldova, pe motiv că ar fi urmaşul lui Ştefan cel Mare, şi-a extins pretenţiile şi asupra Ţării Româneşti şi a Ardealului. Pe rolul Tribunalului Suceava se află un dosar în care Cornel Cernoschi dă în judecată Preşedinţia României, Guvernul, Senatul, Camera Deputaţilor şi statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi solicită înfiinţarea unei noi instituţii, numită „Statul Român”, care să aibă în administrare toate proprietăţile publice din România.

Suceveanul nu se opreşte aici, Cornel Cernoschi solicitând ca instanţa să emită o hotărâre prin care el să fie numit în funcţia de preşedinte al „Statului Român” şi al proprietăţilor publice din România şi să i se acorde bunuri cu titlu gratuit pentru a-şi putea exercita această funcţie. Instanţele sucevene vor judeca cerea lui Cornel Cernoschi la începutul lunii aprilie 2011.

 

Cornel Cernoschi invocă „testamentul în formă mistică a lui Ştefan cel Mare”

Dacă la prima încercare de a revendica Moldova, de la începutul anului 2010, suceveanul susţinea că a depus această cerere pe motiv că bunica lui i-a spus că este moştenitorul lui Ştefan cel Mare, de data aceasta el invocă „testamentul în formă mistică” lăsat de domnitorul Moldovei. Cernoschi aminteşte de celebrul citat „Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, ş-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”.

De asemenea, dacă iniţial revendica şi Ţara Românească „doar dacă se poate”, de data aceasta suceveanul din Dorneşti a găsit şi motivul pentru care o astfel de cere ar fi întemeiată.

„Întrucât Ştefan cel Mare a fost rudă cu Vlad Ţepeş, rezultă că eu sunt şi urmaşul lui Vlad Ţepeş şi revendic şi proprietăţile publice din Ţara Românească”, se arată în cererea de chemare în judecată. De data aceasta, Cornel Cernoschi merge şi mai departe şi revendică şi Ardealul, pe motiv că „Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş se trag din Ardeal”.

 

Suceveanul vrea proprietăţi şi de pe teritoriul Ucrainei şi Republicii Moldova, însă doar dacă acest lucru este posibil

Suceveanul explică faptul că proprietăţile pe care le revendică sunt situate pe actualul teritoriu al României, dar şi pe teritoriul Republicii Moldova şi al Ucrainei. Cu toate acestea, Cornel Cernoschi pare a fi înţelegător şi spune că revendică proprietăţile din Republica Moldova şi Ucraina doar dacă acest lucru este posibil.

„Proprietăţile publice pe care le revendic sunt posedate de către pârâţi începând cu data de 22 decembrie 1989 fără nici un drept, încălcând legea, dând acea lovitură de stat împotriva soţilor Ceauşescu, eu la acea vreme fiind prea mic pentru a lupta împotriva lor. Dacă nu ar fi fost acea lovitură de stat din decembrie 1989, Ceauşescu ar mai fi trăit câţiva ani, conducând această ţară, iar mai apoi, când eu aş fi împlinit vârsta de 18 – 23 de ani, mi-ar fi predat în administrare proprietăţile publice”, se mai arată în cererea lui Cornel Cernoschi.

El susţine că ar fi în stare să conducă „Statul Român”, explicând că Ştefan cel Mare a condus Moldova de la vârsta de 24 de ani, iar Vlad Ţepeş a condus Ţara Românească, prima dată, la vârsta de 17 ani.

 

„M-am adresat unei zeiţe, nicidecum unei curve care să îmi ceară banii anticipat, înainte de a-mi face dreptate”

Când vine vorba de evaluarea proprietăţilor pe care le revendică, suceveanul spune că aceasta nu este cu putinţă „iar dacă evaluarea proprietăţilor publice pe care le revendică ar fi posibilă, ar fi prea costisitoare şi totuşi nu ar fi realistă”. Cernoschi arată că el nu cere titlu de proprietate, el având doar cerinţa ca proprietăţile publice respective să i se dea în administrare cât timp va trăi.

Cornel Cernoschi solicită să i se facă dreptate, fără a i se cere să treacă valoarea proprietăţilor şi fără să plătească taxa de timbru, deoarece „cum bine ştiţi, dumneavoastră, magistraţii, sunteţi plătiţi din banii de la bugetul de stat, care este format din taxele şi impozitele pe care le plătim noi, societatea civilă. (...) Dacă dumneavoastră, magistraţii, aţi fi fost independenţi şi v-aţi fi autogospodărit singuri, din venituri proprii, atunci aş fi fost de acord să trec valoarea obiectului şi să plătesc taxa de timbru”. El mai spune că nu este de acord să plătească taxa de timbru pe motiv că îşi plăteşte taxele şi impozitele.

„Nu sunt de acord să trec nici o valoare şi nici să plătesc taxe suplimentare pentru a vă face dumneavoastră datoria de a face dreptate, care intră în sarcinile de serviciu”.

Mai mult, Cornel Cernoschi găseşte şi o altă modalitate de a explica motivul pentru care refuză să plătească taxa de timbru: „conform legendei, justiţia este o fecioară reprezentată de zeiţa Temis, o fecioară legată la ochi, cu o balanţă într-o mână, iar în cealaltă o sabie. Eu, subsemnatul, prin această cerere m-am adresat unei zeiţe, nicidecum unei curve care să îmi ceară banii anticipat, înainte de a-mi face dreptate”. 

În cele din urmă, Cornel Cernoschi precizează că nu el este cel care trebuie să demonstreze că este „urmaşul urmaşilor lui Ştefan cel Mare”, ci cei care contestă acest lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Urmaşul” lui Ştefan cel Mare revendică şi Ardealul şi Ţara Românească.
 Vizualizări articol: 8049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 17 voturi
„Urmaşul” lui Ştefan cel Mare revendică şi Ardealul şi Ţara Românească3.9517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(17 mar 2011, 11:22:40
Cu o privire vinovată
Parc’ar fi încălcat toate cele 10 porunci
Vine c-o cerere acompaniată
De Ştefan şi alţi străbunici

Eu zic că totul i se trage
De la o şedinţă PDL la care-o fost
Doar acolo un ,, lider ’’ rage :
Suceava e a noastră ! (nu vă opuneţi , n’are rost )
1.1  RE: * trimis de
(17 mar 2011, 11:30:02
Prima strofă ţi-a ieşit, iar la a doua nu te-ai putut abţine să laşi politicul deoparte faţă de absurdul din mintea acestui individ. Pt. asta îţi trimite azi domnu Donţu o pizza de la Taco Loco.
2.   Parerea mea! trimis de
(17 mar 2011, 11:36:03
Are omu’ o ocupatie interesanta!
Normal, ar trebui sa inceapa sa caute( ca trebuie sa le aiba pe undeva) actele doveditoare ale posesiilor: Tinutul Herta, Cernauti, Cetatea Alba, Hotin, toata partea de Sud a Basarabiei, Insula Serpilor etc….. ca apoi, sa treaca, usor, usor, cu curaj granita !
Sigur îl vom alege si-l vom incorona, cu toata dragostea, presedinte. Fara probleme! Parerea mea!
3.   Omul potrivit ,la.......conducerea pdl. trimis de
(17 mar 2011, 11:38:36
nu stiu care va fi hotararea instantei dar daca acest tanar va avea castig da cauza in mod sigur va conduce aceasta tara mult mai bine decat actualii guvernanti care pentru a fi siguri ca raman la guvernare ar trebui sa/l puna sef de partid in mai.li se potriveste perfect un astfel de sef.dupa un sef al carui nume a fost cu B logic ar urma unul cu C.nu mai stati pe ganduri ,pune/ti mana pe el.
4.   Nebunie trimis de
(17 mar 2011, 11:55:00
Ce mi-e Cernoschi astacu revendicarile lui, ce mi-e ABCDAR asta ...poet damnatlaughing)))....doi bieti nebuni....locul lor e ori la Burdujeni, ori la spitalul acela din campulung mold (sau sectie, ce-o mai fi acuma, dupa "reforma" sanitara), ori la Siret, la cronici,....au la alegere.....sau mai bine la Socolalaughing))
5.   Seamana trimis de
(17 mar 2011, 12:09:34
Daca ma uit atent la poza chiar aduce un pic a Stefan cel Mare. Nu vi se pare ? Se prea poate sa fie ceva rude !
5.1  RE: Seamana trimis de
(17 mar 2011, 14:20:10
:)) te rog spune-mi ca nu ai spus asta
6.   DISTRUS!!! trimis de
(17 mar 2011, 13:16:28
dupa parerea mea ar fi 2 posibilitati: 1.asta o fii tras ceva pe nas uitandu-se la vre-un documentar istoric despre Stefan cel Mare! 2. toate datele istorice care au fost atent analizate,duc la faptul ca Stefan a fost un mare curvar la viata sa! Poate printr-o mare coincidebta,stra stra stra bunica individului o fi luat vre-un "oscar" de la domnitor. Baiatule,iti faci numele si familia de ras!!! Maine,poimaine o sa mai declari cum ca tu esti vre-un urmas de-al lui Cleopatra si ca Egiptul ti se revendica!!!
7.   CE-AR FI ? trimis de
(17 mar 2011, 13:27:12
Daca tot cere...Moldova, Tara romaneasca si Ardealul...ne suparam daca nu o sa ceara si Ungaria...si daca nu o sa faca o manifestatie gen cea de la Harghita, IN CARE SA SPANZURE un manechin reprezentandu-l ...PE LAJOS KOSSUTH- omologul lui Avram Iancu IN RAVOLUTIA MAGHIARA 1848.. vrem si noi romanii o lectie privind crimele facute de unguri in Transilvania.
8.   Comentariu trimis de
(17 mar 2011, 14:53:01
Maine o sa depun un dosar prin care revendic, ca urmas a lui Adam si Eva, Raiul, copacul, marul si sarpele.Ca taxa de timbru o sa las sarpele.Un arhanghel, care o fi, o sa-mi fie avocat.Martorii o sa-mi fie  ☭  din morminte, ceva zombie si vreo 7 fantome. Iadul nu-l revendic, il las politicienilor nostri.Si asa o sa mearga in el.
8.1  RE: Comentariu trimis de
(17 mar 2011, 14:54:13
Baaaaaah, nu-mi cenzura M O R T I I din morminte
9.   Fara cuvinte trimis de
(17 mar 2011, 15:08:17
Asta cred ca face parte din categoria oamenilor pe care Stefan cel Mare a vrut sa-i faca zimbri,dar din greseala au iesit boi.
10.   Mda trimis de
(17 mar 2011, 18:32:13
nu te mai mira absolut nimic in tara asta ...
11.   Gradina Domnului trimis de
(17 mar 2011, 18:40:55
Mare-i gradina ta Doamne si plina de ''poeti'' si domnitori!
Saracii au grave probleme psihice,dar nu tin cont de parerea celorlalti,este-o vorba, dar ma abtin.....
12.   Explicatie... trimis de
(17 mar 2011, 19:54:38
Dupa cum "gurile rele" si istoria scrisa "pe la colturi" si purtata din gura in gura de ceva vreme, nen'tu Stefan cel Mare, a avut vreo 400 de copii, ca deh, razboaiele erau lungi, vaduve frumoase si nelinistite erau peste tot, asa ca Sfantul nostru Stefan, intre 2 manastiri construite, mai consola si cate o vaduva, doua. Asa ca, tot ce misca in Moldova e' urmasii lu' Stefan, ca nu prea existau emigranti pe vremea aia, asa ca au ramas toti in Moldova.
Deci, cei vreun milion (sau cine stie cati sunt imprastiati prin lume) de Moldoveni, ar trebui sa ceara acelasi lucru. Si asa, vom fi tara cu cei mai multi presedinti.
Intre timp, intoarce-te mataluta inapoi la Burdujeni, ia-ti pastilutele si fii baiat cuminte, ca esti prea mic pentru un r...t asa de mare care inseamna Romania.
13.   Romania mea trimis de
(17 mar 2011, 20:17:53
basescu intr-o emisiune zile trecute spunea ca el nu da fraiele romaniei lui pe mana orisicui, asa ca daca basescu are drept de proprietate asupra romaniei, de ce omul asta nu ar putea solicita lucru asta, sau chiar noi toti
14.   Offff... trimis de
(17 mar 2011, 23:49:46
de unde a scpat asta????Cornelus Cernoschi cel Mare?
15.   Cornelus trimis de
(18 mar 2011, 02:32:29
Te rog sa Ma ierti ca te-am lovit in cap in generală , se pare ce te-a afectat .. E numai vina mea, uite ce a ieșit din tinecrying
16.   Comentarii comentarii... trimis de
(18 mar 2011, 11:27:01
Zau asa, comentariile voastre sunt chiar mai dragute decat articolul in sine!!!!
17.   CORNEL CERNOSCHI trimis de
(19 mar 2011, 20:06:33
 ☭  ϑ

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei