Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Incident grav

Inspector sanitar-veterinar, agresat şi lăsat fără servieta cu acte, în timpul unui control

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un inspector al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a fost agresat şi lăsat fără servieta cu documentele de serviciu în timp ce efectua un control, la magazinul de alimentaţie publică al unei staţii peco din comuna Dumbrăveni. Cel puţin aşa susţine directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, care a catalogat incidentul drept unul de o gravitate extremă.

El a relatat cum luni, pe 14 martie a.c., inspectorul Constantin Huţanu s-a deplasat la unitatea SC Vero Ana SRL Dumbrăveni, unde a solicitat unei angajate, pentru control, autorizarea sanitar-veterinară a magazinului de alimentaţie publică.

„În apropiere se afla Ştefan Huţan, care este asociat la conducerea societăţii cu un italian. Fără nici o explicaţie el s-a ridicat de la masă, l-a înjurat pe inspectorul nostru şi l-a trântit de pereţi, a fost forte agresiv. I-a luat geanta în care avea toate documentele, inclusiv parafa şi ştampila, şi apoi l-a scos afară. Inspectorul m-a sunat şi mi-a relatat întâmplările aproape plângând”, a declarat Petrea Dulgheru.

 

Unitatea unde s-a produs scandalul, închisă de sanitar-veterinari 

La faţa locului a ajuns ulterior un echipaj de inspecţie de la DSVSA Suceava şi oameni ai legii de la Poliţia Dumbrăveni. Echipa de inspectori sanitar-veterinari a decis suspendarea activităţii magazinului din peco şi amendarea cu 1.000 de lei a administratorului, pentru deficienţe pe linie de igienă.

„Invitat la sediul DSVSA Suceava pentru lămuriri, domnul Ştefan Huţan a continuat să aibă o atitudine agresivă, spunându-mi că îi pare rău că nu l-a incendiat pe inspector, pe motiv că l-ar tracasa cu controalele, fapt care nu se confirmă”, a mai susţinut şeful DSVSA Suceava. El a arătat că personal a fost dat în judecată de 11 ori în ultimii ani de persoane nemulţumite de măsurile luate în acţiunile de control, caracterizând ca foarte grea şi riscantă meseria inspectorilor sanitar-veterinari.

Poliţia, prin intermediul inspectorului principal Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt, a precizat că face cercetări în acest caz, însă aşteaptă încă plângerea de la inspectorul care susţine că a fost agresat, deocamdată existând doar o sesizare făcută imediat după incident.

 

Patronul benzinăriei nu recunoaşte nimic 

Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere, Ştefan Huţan a negat mai toate acuzaţiile. El susţine că singurul agresiv în toată povestea a fost inspectorul sanitar-veterinar, care, supărat că o angajată a magazinului nu găsea documentele, a început să vorbească urât şi să-l ameninţe că îl distruge.

„Când l-am văzut că strigă, i-am cerut să iasă afară imediat, atât şi nimic mai mult. S-a simţit ofensat că l-am scos afară şi a dat telefoane la şefi, să vină să-l răzbune”, spune Huţan. El spune că povestea cu servieta este doar o invenţie şi că la rândul lui va depune plângeri penale împotriva inspectorului, dar şi împotriva şefului DSVSA Suceava.

El a declarat că este dispus să facă mult mai multe dezvăluiri despre inspectorul Huţanu, dând de înţeles că acesta ar fi „abonat la un pic de motorină” de la benzinăria sa.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspector sanitar-veterinar, agresat şi lăsat fără servieta cu acte, în timpul unui control.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Inspector sanitar-veterinar, agresat şi lăsat fără servieta cu acte, în timpul unui control5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inspector sanitar veterinar trimis de
(17 mar 2011, 14:29:15
Bravooo de cite ori vin in control la vreun magazin nu pleaca fara vreo sacosa cu o sticluta de ceva bun sau spaga groasa.De ce nu vin o data pe an in control da vin in fiecare luna si pleaca cu sacosile pline.In romania nu poti sa deschizi nici o gainarie fara sa nu vina *inspectorii sanitari* dupa putina spaga
2.   Comentariu trimis de
(17 mar 2011, 15:13:13
"Foarte grea si riscanta meseria de inspectori sanitar-veterinar".Are dreptate.Grea este sacosa cu bunatati si spaga, si riscanta este caratul ei sa nu-si rupa vreo mana sau sa se impiedice de-o treapta.Toti care vin in control, fie de garda, fie de la sanitar.... sunt niste spagari nenorociti.Putini au curajul sa li se impotriveasca.Un amic de-al meu, care are o firma destul de cunoscuta in judet, mi-a spus ca din cauza controalelor si a spagilor de dat, s-a inscris intr-un partid politic, ca sa aiba spate.
3.   Nedumerire trimis de
(17 mar 2011, 15:13:15
Nu promovez agresiunea sau jignirile pentru rezolvarea problemelor dar "dl insp sef de trib" ar trebui sa -si faca treaba profesionist, sa faca mai putine sedinte pe la Conacul Domnesc si alte crasme de unde sa vina precum pacientii lui acasa, sa aiba el in primul rand respect pentru ceea ce face si pentru oamenii din banii carora este platit. Stim f bine toti ca ii tine in brate pe cei ce cotizeaza si jupoaie pe restul. Controlati dle insp Dulgheru conditiile de igiena de la asa zisele ferme individuale pe care are in subordine dl Hutanu, crasma lui Guta si altele, sanctionati-l pe el intai si apoi va fi respectat ..pana atunci...la multe tranteli!!
4.   Felicitari trimis de
(17 mar 2011, 15:39:46
daca toate jigodiile care vin in control ar fi tratate asa ar fi mai bine. ar trebui impuscati. am avut 2 magazine mici in dumbraveni cu care imi intretineam familia , cind au venit 5 controale diferit in luna martie am inchis magazinele. unul nu a mai fost deschis de nimeni . imi pare rau ca nu am avut si eu tupeul asta. felicitari
5.   Bravo trimis de
(17 mar 2011, 17:35:04
Patronul a proceda corect , eu faceam la fel . Daca vii in inspectie auntci trimte prin fax instiintare ca pe data de ... ora .... se face control la adresa respectiva . Daca este control inopinat de ce nu este comisie mixta Inspector+politist ? Pentru ca baieti vin dupa "produse" , mai ales ca era abonat la motorina. Nu v-ati saturat de atitea spagi si atitia inspectori . Majoritatea inspectorilor efectueaza actiuni de indrumare si control , ori ei stiu doar controlul .. ca acolo pica ceva , la indrumare nu pica nimik
6.   Senzational!!! trimis de
(17 mar 2011, 19:16:28
domnul inspector de la DSV aflat in exercitiul serviciului a fost impiedicat de "asociatu"....foarte bine a reactionat domnu` patron...nu cred ca l a pus la perete....l a scos afara de mana.....sa nu incurajam violenta domestica....:P bv!!!!!!!!
7.   ??? trimis de
(17 mar 2011, 20:12:22
domnule jurnalist...ce inseamna un magazin de alimentatie publica???? sigur acesta este termenul corect????
8.   DIRECTIA SPAGARILOR VETERINARI trimis de
(18 mar 2011, 09:29:46
bINE CA NU I-A DAT FOC.LA DSV E SLEAHTA DE VIERMI.MAI BINE ERA INAINTE CU BOIERII DECAT CU ASTIA DE LA DSV. ASTA AR TREBUII SA PATEASCA FIECARE AGENT DSV DACA INTRA LA TINE PE PROPRIETATE DE PARCA AR FI LA EI ACASA. NU CONTEAZA DACA AI CLIENT IN MAGAZIN SAU AI ALTCEVA DE FACUT. MOARTE BUGETARILOR (MA REFER LA O MOARTE SOCIALA)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei