Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Modernizările de la Parcul Zoo, pe ultima sută de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare a Parcului Zoologic din municipiul Rădăuţi se apropie de finalizare. În curând, rădăuţenii, dar nu numai ei, pentru că parcul din municipiu este printre puţinele care au mai supravieţuit la nivel naţional, vor descoperi că grădina zoologică din localitate nu mai seamănă în nici un fel cu cea pe care o ştiau până anul trecut, când au debutat acolo lucrările de modernizare, schimbare datorată extinderii şi repoziţionării acesteia, dar şi apariţiei unor noi corpuri de clădiri.

Modificările din ultima perioadă au ca suport  proiectul „Reamenajare Parc Zoo Rădăuţi, în municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava”, prin programul derulat de Ministerul Mediului, „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”, cu o valoare de investiţie de circa 1,59 milioane de lei.

 

Olărean: Era timpul ca şi în municipiul Rădăuţi să existe un parc zoo modern

Modernizările de la Parcul Zoo sunt deosebit de complexe. În afara lucrărilor legate strict de adăposturile pentru animale, au fost prevăzute şi lucrări de reabilitare a aleilor şi a reţelei de apă-canal. Inginerul Florin Pînzaru, consilier principal în cadrul Direcţiei Tehnice din Primăria Rădăuţi, a făcut câteva precizări vizavi de lucrări: „Proiectul <Reamenajarea Parcului Zoo din municipiul Rădăuţi> vizează reabilitarea Parcului Zoologic din municipiu prin lucrări care au presupus reabilitarea pavilionului administrativ, a aleilor, a reţelei de apă-canalizare, a reţelei sanitare, construcţia padocului pentru animale ierbivore, dar şi a cuştilor speciale care necesită un gard electric, pe o suprafaţă de circa 20 de mii de metri pătraţi. Cele două corpuri de clădire, corpul administrativ, cu o suprafaţă de 191,2 mp, iar cel comercial, de 127,1 mp, au fost finalizate. Au fost construite pavilioane pentru feline, maimuţe şi păsări, iar magaziile existente au fost reabilitate. Nu am avut intenţia de a crea spaţii pentru cât mai multe animale, ci spaţii cât mai corecte pentru animale, bineînţeles, care să îndeplinească standardele actuale. Termenul de finalizare a lucrării este 31 martie, însă, cel mai probabil, acesta va fi puţin prelungit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile cu care ne-am confruntat în sezonul rece”.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat „Cred că era timpul ca şi în municipiul nostru să existe un parc zoo modern, la fel ca oriunde în Europa. Am beneficiat de acest proiect derulat prin Ministerul Mediului şi cred că am realizat un lucru important pentru rădăuţeni şi pentru cei care vizitează localitatea noastră”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizările de la Parcul Zoo, pe ultima sută de metri.
 Vizualizări articol: 2457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Modernizările de la Parcul Zoo, pe ultima sută de metri5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aiurea trimis de
(17 mar 2011, 11:58:25
parcul ala arata rau de tot.mai bine muta gradina la Gura humorului (un oras european)
2.   Pt MILIONARU trimis de
(17 mar 2011, 13:06:36
taci prietene din gura....ai fost acum sa vezi cum e? vino sa vezi cand il termina....Gura Humorului datorita cui e oras european? In nici un caz primarului...
3.   Pt nenea Cristi trimis de
(17 mar 2011, 15:08:17
Vrei sa spui ca Gura Humorului e oras european datorita lui Fluturel, Udrea & Company????? Ha ha ha ha. V-au spalat bine de tot creierele astia pe care ii pupati in dos pentru o farama de os. Majoritatea proiectelor de ridicare a orasului Gura Humorului, ca si statiune, sunt proiecte executate de angajati ai primariei din Gura Humorului, tantalaule. Fluturel nu a rasfoit nici o foaie si nu a dat nici un ban din buzunarul lui (nu ca nu ar fi facut asta doar pt propaganda politica:)). Pe atunci era pe la agricultura - mai fura una alta. Tot ce e prin oras frumos a fost "orchestrat" de Ursaciuc, de la zilele Humorului pana la asfaltarea stradutelor (inainte sa fie pus un nene cashcavalar, Ilie Nita director la Drumuri si poduri Humor). De cand e PDL-ul sus sus, sus.. nimic nu mai apare nou prin Gura Humorului. Apar oameni ca tine care... no comment.
4.   Pt. DESIGN trimis de
(17 mar 2011, 19:32:58
se vede ca esti in primul rand un baiat fara bun simtz dupa cum vorbesti...si in al doilea rand mai bine as zice eu ..no comment....poti sa iti spui punctul de vedere si fara jigniri..dar daca asa ai crescut sa jignesti....nu ma pretez la nivelul tau foarte ridicat de inteligenta .....
5.   Pt nenea Cristi 2 trimis de
(18 mar 2011, 00:10:20
Vorbesc?? De fapt am scris ca un roman satul de minciuna, demagogie, hotie, pile, spagi, Fluturi, Udrea, Boc, salarii taiate, Ritzi, nesimtire, EBA, conturi, furturi, gropi, saracie lucie, PDL, Basescu, nimic... Adevarul doare???? Daca te-am jignit imi cer scuze, dar vad ca tu te-ai luat de cele scrise de mine facandu-ma baiat fara bun simt. No comment-ul l-am asezat la urma ca sa il folosesti tu???:)) Si stai linistit... nu trebuie sa te pretezi la nici un nivel... doar sa scrii adevaruri fara atatea puncte puncte.
6.   Praf in ochii prostilor trimis de
(18 mar 2011, 09:42:42
Stati linistiti oameni buni, domn primar nu-l itereseaza decat propria persoana iar acu nu face altceva decat sa-si inceapa campania electorala pentru urmatorul mandat ,ca de creste porcu daca troaca e plina tot timpul....
7.   Domnule Design... trimis de
(18 mar 2011, 13:17:59
pana acum nu ai vazut toate astea ce le-ai precizat ?? pana acum totul era bine...nu se fura nimic? exact cand a intrat Basescu gata se fura tot....bai prietene de dat aiurea din gura toti suntem buni...las-o jos ca nu merge.....si apropo de bun simt eu te-am catalogat asa ca fiind un baiat fara bun simt ca ti-ai permis sa faci un om pe care nu il cunosti " tantalau".. acum ai inteles de ce te-am catalogat asa?
8.   Domnule Cristi trimis de
(18 mar 2011, 15:47:14
Unul care vorbeste in necunostinta de cauza de obicei e ori neinformat ori un ignorant (tantalau). Sunt humorean si chiar ma mandresc de cum incepe sa arate orasul meu. Chiar nu vreau sa mai aud de PDL-isti care isi pun laurii luati de pe alte frunti transpirate de munca cinstita. De furat s-a furat mai tot timpul. PDL-ul o face pe fata si cu aroganta nemaintalnita.
9.   Pt. DESIGN trimis de
(18 mar 2011, 19:35:21
Ok este parerea ta...puteai sa ti-o spui de la bun inceput ca se intelegea mult mai bine ...decat sa incepi cu jigniri...sau chestii din astea...acum am inteles ideea si ti-o respect....fiecare cu ideile si principiile lui...eu nu am spus ca Gura Humorului nu este un oras frumos...eu am precizat alt lucru..dar fiecare are dreptul la opinie...cum ai tu dreptul la opinie am si eu acelasi dreptwinkingBafta!
10.   Pt. DESIGN ...... trimis de
(18 mar 2011, 22:00:47
si in legatura cu furatul....o vezi tu ca se fura cu aroganta nemaintalnita pentru ca e criza si poate de asta..ca inainte de criza nu se mai zicea ca se fura.. eu daca stau sa ma gandesc si nu prea as vrea sa detaliez dar s-au vandut destule inainte pe care acum avem de suportat....si vom avea si pe viitor nu din vina PDL-ului.....din vina celorlalti gen Iliescu si prietenii lui....de la PNL..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei