Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Elevii Colegiului „Samuil Isopescu”, ambasadorii Bucovinei la Academia Europeană din Otzenhausen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 27 februarie-6 martie, o delegaţie formată din 12 elevi şi doi profesori de la Colegiul „Samuil Isopescu” din Suceava a participat, alături de alte trei licee din Germania, Finlanda şi Italia, la un seminar internaţional dedicat încălzirii globale la Academia Europeană din Otzenhausen. Elevii Alexandru Cazacu, Emilian Croitoru, Vlăduţ Girigan, Ionuţ Grigoraş, Alexandra Goraş, Eliza Horbaniuc, Georgiana Ieremciuc, Daniel Jaremek, Gică Mitrofan, Eduard Munteanu, Ionela Onofrei, Cristi Tofan, alături de profesorii Tiberiu Ambrozie şi Michaella Melinte au avut ocazia, timp de o săptămână, să lucreze în echipe multinaţionale, să supună dezbaterii teme ecologice de importanţă majoră şi, nu în ultimul rând, să relaţioneze şi să construiască prietenii cu ceilalţi participanţi. „Elevii noştri s-au împrietenit şi au lucrat atât de eficient alături de elevii din celelalte ţări, încât pe durata întregului proiect s-a creat impresia că suntem o singură naţiune”, ne-a spus Michaella Melinte, directoarea colegiului şi totodată coordonatoarea proiectului.

Timpul petrecut în Otzenhausen a fost o experienţă plăcută şi educativă, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. „Deşi a fost un seminar, tot ce am învăţat a fost prin metode nonformale: jocuri de socializare, prezentări PowerPoint şi chiar pictură. Am avut ocazii să socializăm, iar lucrul în echipe multinaţionale a fost un adevărat succes”, ne-a mărturisit Alexandru Cazacu, elev în clasa a X-a.

 

Sucevenii i-au cucerit pe germani cu cozonac, mărţişoare şi dansuri populare bucovinene

De la acest seminar n-a lipsit şi tradiţionala seară naţională, la care fiecare delegaţie a prezentat cum a ştiut mai bine tradiţiile şi simbolurile specifice poporului său. Elevii suceveni au pregătit mai multe dansuri populare bucovinene, au vorbit despre sărbătoarea Mărţişorului şi au prezentat specialităţile culinare româneşti. „După ce le-am prezentat mărţişorul şi cozonacul specific românesc, toţi participanţii au rămas plăcut surprinşi, iar mulţi dintre ei s-au arătat dornici să ne cunoască mai bine şi să ne viziteze pe viitor ţara”,  ne-a spus Alexandra Goraş, elevă în clasa a X-a.

Ajutaţi de un artist plastic german, participanţii au realizat patru tablouri în concordanţă cu subiectele dezbătute pe parcursul seminarului. „Aceste tablouri vor fi expuse în toate cele patru şcoli participante la proiect. La colegiul nostru lucrările vor fi expuse timp de zece zile, în perioada 3-13 mai”, ne-a informat Emanuel Croitor, elev în clasa a XI-a. Pe lângă activităţile tematice la care au participat, elevii suceveni au vizitat Parcul Natural Saar Hunsruck, oraşul Trier, situat pe râul Mosel, cel mai vechi oraş de pe teritoriul actual al Germaniei, Saarbruecken, capitala landului Saar, Universitatea din Saarbruecken.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului „Samuil Isopescu”, ambasadorii Bucovinei la Academia Europeană din Otzenhausen.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevii Colegiului „Samuil Isopescu”, ambasadorii Bucovinei la Academia Europeană din Otzenhausen5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei