Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pentru iarna viitoare

Lungu vrea ca Termica să producă gigacaloria la un preţ cu 20% mai mic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Conducerea societăţii de termoficare a Sucevei trebuie să găsească soluţii pentru a reduce cu 20% preţul de producere a unei gigacalorii, până la începerea viitorului sezon rece.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că deja le-a dat temă de gândire celor de la Termica pe acest subiect, urmând ca aceştia să găsească variantele prin care s-ar putea pune în practică această idee.

“Când am spus că anul viitor vom furniza căldură şi apă caldă doar de la CAF-uri, pe păcură şi gaz metan, era una din variantele pe care le-am gândit eu. Conducerea Termica poate veni cu alte variante de reducere a costurilor, astfel încât în iarna 2011 – 2012 să furnizeze gigacaloria la un preţ cu 20% mai mic”, a declarat ieri Ion Lungu.

El a făcut apel la suceveni să nu se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare, promiţând că aceştia vor avea parte în continuare de servicii bune, la costuri suportabile.

“Fac un apel la suceveni să aibă încredere în sistemul centralizat, să nu se debranşeze în perioada următoare. Avem în proiect realizarea unei noi centrale termice, care să furnizeze gigacaloria la un preţ suportabil pentru populaţie.

Factura totală la încălzire pentru februarie 2011 a fost cu 15% mai mică decât cea din februarie 2010.

Am reuşit să ne ţinem de cuvânt - costurile de încălzire din sezonul 2010-2011 să nu fie mai mari decât anul trecut. Acest lucru a putut fi realizat doar cu eforturi mari din partea Primăriei Suceava. Numai anul acesta primăria a achitat 70 de miliarde de lei vechi către Termica, în contul subvenţiilor pentru încălzire, iar săptămâna trecută au mai intrat încă 70 de miliarde de lei vechi în cont de la Guvern, tot ca subvenţii”, a precizat Lungu.

Edilul sucevean a adăugat că în perioada următoare va avea discuţii cu cei de la Termica pentru funcţionarea în iarna 2011 – 2012.

“Este problema celor de la Termica să ne furnizeze gigacaloria la un preţ cât mai mic la gardul centralei. Vin oameni şi mă întreabă de restructurări la Termica. Nu este treaba mea, ci a directorului de acolo. Strategia de reducere a costurilor la Termica trebuie făcută de conducerea de acolo. Singurul lucru pe care îl cer este să ne dea gigacaloria la un preţ cât mai mic, astfel încât efortul financiar al municipalităţii, de acordare a subvenţiilor, să fie mai mic. Altfel riscăm să ajungem cu primăria în faliment”, a mai spus primarul Sucevei.

În opinia sa, preţul de producere a unei gigacalorii trebuie să scadă de la 360 de lei la aproximativ 300 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea ca Termica să producă gigacaloria la un preţ cu 20% mai mic.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lungu vrea ca Termica să producă gigacaloria la un preţ cu 20% mai mic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu poţi tăia şi abureala măcar cu 20%? trimis de
(17 mar 2011, 15:20:27
bah, Lungule. din banii pe care i-ai îngropat cu ISPA petru reabilitarea sistemului de termoficare şi ne-ai mâncat sufletul vreo 3 ani cu mizeria din jurul blocurilor, cu blocajele din circulaţie, gropile care apar, etc. mai bine le puneai la fiecare în apartament centrală pe gaze. Scăpa lumea de o grămadă de nervi cu vecinii care nu declară consumul, cu încălzirea spaţiilor comune, scăpa-i şi tu de o grămadă de înjurături. Sunt sigur că urmaşii, urmaşilor tăi au carne până în veacul vecilor.
2.   "Abureala a la 20 % " trimis de
(17 mar 2011, 20:08:12
Oare pana cand acest "rotofei din Arini" scoate aberatii pe gurita ? Pai bine mai Einstein,chiar nu stii ca "reactoarele de la Ambro" sunt niste epave vechi din '68,capabile sa amageasca caloriferul "purtatorului de stampila in alegeri" ? Chiar nu stii ca pretul unei gigacalorii produsa pe hidrocarburi este dublu fata de aia produsa pe carbune ? Chiar nu stii ca incet incet, impreuna cu vasalii din subordine ati decapitalizat Termica cu 700 mld lei vechi,jumatate din sumele pe care primaria le datoreaza la Termica,asa "la limita legii' cum iti place sa spui ? Chiar nu stii ca pe deasupra ati scos Termica datoare cu inca 100 mld lei vechi ? Chiar nu stii ca toate acestea si altele,vor face obiectul unei anchete in viitor,chiar nu realizezi acest lucru ? De ce aberezi in declaratii,devreme ce stii foarte bine ca acolo la Termica chiar se munceste,ptr ca mataluta & Co sa stati linistiti in scaunele portocalii ?Chiar vrei sa lasi sucevenii fara caldura,aberand in fel de fel de variante care mai de care mai trasnite ?
3.   "Tampitii spun lucruri trsnite" trimis de
(17 mar 2011, 22:22:24
Primavara, apar simptomele de grandomanie la bolnavii psihic.Schizofrenii incep sa abereze cu fel de fel de tampenii ,crezandu-se personaje istorice sau inventatori.Lungu "face" totul in Suceava(sa nu mearga,sa nu fie bun,sa fie distrus,etc).
4.   Ai dreptate ...pt Amarul trimis de
(18 mar 2011, 10:26:54
treaba cu centrale puse in fiecare apartament...s-a facut de catre primarie ,cu succes in unele orase ... si e ceva bun fiindca nu mai esti la mana C E T -URILOR ,CARE TOT MARESC PRETUL ...rezultatUL; stai in frig si dai o groaza de bani...Auzeam la o emisiune ECONOMICA , ca nici constructia altora nu e convenabila atata timp cat cetatenii se debranseaza pe rupte preferand alta forma de incalzire...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei