Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenţie

Primarul Sucevei a cerut suplimentarea fondului de salarii al profesorilor cu patru milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza din sistemul de învăţământ sucevean, cauzată de fondurile insuficiente pentru salariile profesorilor, l-au determinat pe primarul Sucevei, Ion Lungu, să intervină atât la Ministerul de Finanţe, cât şi la ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, pentru a fi găsită o rezolvare.

“O problemă care mă preocupă, deşi nu este problema Primăriei Suceava, este cea a salariilor profesorilor, deoarece sunt şi primarul profesorilor. Am făcut demersuri la Ministerul de Finanţe pentru suplimentarea cu patru milioane a fondului de salarii pentru profesori. O altă variantă pe care le-am propus-o este cea de a ni se da acum sumele din trimestrul patru în trimestrul întâi, pentru ca oamenii să îşi poată lua salariile întregi. Aşteptăm încă o rezolvare la această cerere”, a declarat Lungu

Între timp, edilul sucevean a avut o discuţie şi cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, dar, din păcate, acesta i-a răspuns că nu are soluţie la această problemă, atâta timp cât Ministerul de Finanţe nu suplimentează bugetul Ministerului Educaţiei.

“Noi lucrăm cu materialul clientului – câţi bani primim de la Guvern, atâta dăm la profesori. Prin legea bugetului de stat nici nu avem baza legală să dăm noi salariile, de la bugetul local. Noi putem asigura doar cheltuielile materiale din unităţile de învăţământ, nu şi salariile. Profesorii nu au carte de muncă la primărie”, a adăugat lungu, care a precizat că aceste demersuri le-a făcut în semn de solidaritate cu profesorii, pentru a se găsi mai rapid o soluţie de rezolvare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei a cerut suplimentarea fondului de salarii al profesorilor cu patru milioane de lei.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Primarul Sucevei a cerut suplimentarea fondului de salarii al profesorilor cu patru milioane de lei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(17 mar 2011, 11:14:52
Ar trebui ca’n manualele şcolare
Să se găsească ,, literatura băsismului ’’
Şi nu la întâmplare ( printre abecedare)
Ci şi pentru şcolari ... şi locuitorii birtului

În cartea de istorie e caninus infernus
În geografie fundul mării e
În matematică + cu + ce dă ( cu ) minus
Şi’n politică ... afară din UE

Eticheta ecvestră a udrisimei doamne
Ne e atentat la sănătate , băsiştilor
Barem viitorul (de tot ) să nu ni’l condamne
Să trecem , aşadar, în cărţi , literatura lor
2.   Nu mai spune, papagalule trimis de
(17 mar 2011, 11:24:14
"O problemă care mă preocupă, deşi nu este problema Primăriei Suceava, este cea a salariilor profesorilor, deoarece sunt şi primarul profesorilor". Minte de "economist" făcut la normă care habar nu are că are calitatea de ordonator de credite pt. salariile din învăţământul din balastiera Suceava. Habar nu are cum să-şi construiască bugetul şi se plânge că nu-i ajung banii. Vai di capu tău. Mai bine tăcea-i.
@ ABCDAR moştenitorului Moldovei, Ţării Româneşti, Ardealului, URSS-ului nu-i faci o poezie. Sau e colegul tău de la balamuc şi i le dai cu dedicaţie în salon.
3.   Cei de sus, nu iubesc copiii si invatamintul! trimis de
(17 mar 2011, 12:02:51
Simt si eu ca profii sunt chiar hotariti sa stea in greava si pina-n iunie....ca de, sunt urmasi de-a lui Stefan .
Au cu adevarat salariile mici si doar muncesc cu tot sufletul chiar si cu progeniturile celor mai needucati parinti... care cind prind momentul ii persifleaza, pe aici fara rusine.
4.   Comentariu trimis de
(17 mar 2011, 14:58:07
CEL MAI NESIMTIT PRIMAR DIN RAMANIA ESTE LUNGU.
5.   PRIMAR PUS PE COMISIOANE trimis de
(17 mar 2011, 15:16:59
Proiecte şi plocoane

Primăria organizează săptămâna viitoare o nouă selecţie de proiecte pentru alocarea banilor pentru fotbal. Iniţial, primarul Ion Lungu anunţase că roata de caşcaval de 500.000 de lei va fi oferită pe de-a-ntregul “pe criteriul performanţei”. Peste noapte s-a sucit însă, încercând să împace şi capra şi varza… şi mai ales haita de lupi care dă târcoale pe lângă măcelăria primăriei.

După o intrare prin efracţie în cămara primăriei, reporterii noştrii au descoperit cele trei cutii negre depuse în vederea atragerii fondurilor. La expeditor, tot atâtea nume: Sporting, Rapid şi fundaţia Domo.

În cutia de la Sporting s-au găsit următoarele: un dosar cu şină suflată în aur, o cerere agramată semnată de Ciprian Anton, un tricou de portar al Ceahlăului cu mesajul “pentru fratili mieu, semnat Pinalti“, o păpuşă voodoo cu chipul lui Donţu, două facturi în alb emise de Marami, un cauciuc de Skoda Octavia recondiţionat la vulcanizarea Railex, o cutie de fursecuri umplute cu dulceaţă de trandafiri portocalii şi o canistră cu must de Porto adus de şoferii lui Prichici după ultima odisee rutieră prin Lusitania.

În cutia de la Rapid s-au găsit următoarele lucruri: o cerere cu tăieturi semnată de Ioan Radu cu antetul “dă-ne cât te lasă inima, prea mărite cârmaci!“, un voucher de cumpărături în valoare de 25 de lei valabil în complexul Zimbru, două felii de chec coapte de doamna Radu, o poză cu clasamentul ligii a II-a, datată cu 26 august 2006, un abonament gratuit timp de un mandat electoral la cursurile de curăţenie spirituală “Speranţa” şi o canistră de benzină aditivată, fără plumb, ștanțată cu marca Auto Oil Bosanci.

În cutia fundaţiei Domo, s-a găsit o simplă vedere poştală cu tribunalul Suceava, semnată FC Justiţia.

6.   CONTINUARE trimis de
(17 mar 2011, 15:19:50
Proiecte şi plocoane

ARTICOL DIN GAZETASV.

Până săptămâna viitoare, când se vor împarţi oficial banii pentru fotbalul local, viaţă şi acordeoane:

ASTA E REALITATEA, VORBA DOBITOCULUI DE PRIMAR DE PRELIPCA.

7.   PRIMARIA = LUNGU SRL trimis de
(17 mar 2011, 15:28:48
Sa te ia dracu de primar nesimtit, esti prea prost sa conduci un oras asa de frumos pe care tu l-ai furat, esti condus de Vornicu, asa se vorbeste pe la noi, de ce nu ai dat cum ai promis banii la Sporting ????
Esti o javra ordinara, ti-ai luat masuri cu justitia si le-ai dat bani la cupa betivilor, numai pe interes esti, tot la puscarie unde iti este locul vei ajunge.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei