Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment

Incendierea resturilor vegetale, interzisă proprietarilor de terenuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una din vechile practici agricole, de ardere a vegetaţiei uscate de pe terenuri, cu ocazia igienizării de primăvară, este total interzisă, proprietarii terenurilor riscând amenzi usturătoare.

“Agenţia pentru Protecţia Mediului  Suceava avertizează proprietarii de terenuri că incendierea resturilor vegetale în scopul igienizării de primăvară a terenurilor este interzisă, în conformitate cu O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Miriştile, stuful, tufărişul sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorităţii de mediu şi fără informarea prealabilă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Prin arderea miriştilor şi a resturilor vegetale se degajă în atmosferă poluanţi implicaţi în efectul de seră care duc la modificările climatice tot mai evidente; de asemenea este afectată grav biodiversitatea terestră. Arderea nejustificată produce şi alte efecte secundare, precum funinginea, posibilitatea extinderii focului şi afectarea gravă a ecosistemului. Arderile necontrolate pot genera de asemenea pagube materiale însemnate, prin extinderea  incendiilor la locuinţe, anexe gospodăreşti, fond forestier, precum şi victime umane” a declarat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului  Suceava, Iluţă Cocriş.

În situaţii de necesitate, pentru solicitarea acceptului de ardere a miriştilor sau a vegetaţiei uscate se vor depune la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului avizul Direcţiei Fitosanitare care să specifice clar că se impune incendierea sau arderea şi adrese de notificare către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Garda de Mediu şi primărie. Cei care nu vor respecta aceste prevederi legale sunt pasibili de amenzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendierea resturilor vegetale, interzisă proprietarilor de terenuri.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Incendierea resturilor vegetale, interzisă proprietarilor de terenuri1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei